43-åriga Johanna är förälskad i en bartender men förstår inte signalerna som mannen i fråga sänder ut.
1 av 2: 43-åriga Johanna är förälskad i en bartender men förstår inte signalerna som mannen i fråga sänder ut. Foto: Shutterstock
Manspanelen svarar och ger råd.
2 av 2: Manspanelen svarar och ger råd.

Johanna, 42: Är han intresserad eller ska jag ge upp?

Hej ni kloka män. 

Jag är 42 år och blir inte klok på en man jag sen fyra månader är förälskad i, också 42 år. Han jobbar i en bar och fick upp ögonen för mig för tre månader sedan då jag i min förälskelse till honom gav en liten present. Han är stundtals lite på lyset på sitt jobb då spriten där flödar.

En kväll på sitt jobb tog han i onyktert tillstånd sig mod att vilja tala med mig i barens källare. Där berättade han att han hade flickvän men att han ville ha sex med mig. Jag sa att jag var förälskad i honom men att jag inte kunde ha sex på det viset, på hans jobb och med en upptagen man, han berättade då att han också har känslor för mig. Nu sedan tre månader tillbaka har allting låst sig. Jag går dit fem dagar i veckan och träffar vänner och lyssnar på trubadur. Jag är alltid trevlig men han ignorerar mig till 70 procent.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

"Ska jag ge upp?"

Han låtsas att jag inte finns medan han pratar med alla andra på baren och är trevlig. De resterande 30 procenten ler han mot mig, tittar på mig i smyg, fjantar sig framför mig, putsar sig och sträcker på sig och säger ofta mitt namn. Men oftast finns alla utom jag för honom. Jag har mycket starka känslor för denna man och jag mår inte alls bra längre. Har börjat fundera på att sluta gå dit men då mister jag musiken och vännerna. Jag har hört att han har det dåligt med sin sambo. Ska jag ge upp honom. Har kört fast. Jag undrar verkligen varför han Ignorerar mig till så stor del när jag har en känsla av att han egentligen tycker om mig? Allt detta gör ont.

//Johanna

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Plura Jonsson: "Ställ honom mot väggen"

Ja, vad göra kära Johanna, så här kan du ju inte ha det, eller? Jag menar tre månader i limbo fem dagar i veckan, låter som rena tortyren mina ögon och öron. Du får väl ställa honom mot väggen och säga vad du vill och inte vill. Annars tycker jag att du ska satsa på en annan häst eller karlslok. Alternativet är sex i källaren på hans arbetsplats fem dagar i veckan i några månader tills ni förmodligen tröttnar på det. 

Jag vill inte vara en tråkmåns men lite högre krav på en relation bör man kanske ha. Nu vet jag, ta anställning som trubadur och sjung serenader till hans skönhet. Det kanske hjälper. Skämt åsido, byt häst.

LÄS OCKSÅ: 6 tecken på att din relation håller livet ut 

Martin Melin: "Glöm honom"

Mannen du har känslor för har en annan, han är upptagen, och han verkar inte vilja göra slut med henne för i stället vara med dig. Däremot kan han tänka sig att ha sex med dig. Redan där borde varningsklockorna börja ringa. Mitt råd till dig är att glömma honom. Om det är så att du ändå vill ge det en chans, vänta i så fall tills han har gjort slut med sin partner och är singel. Kanske överraskar han och börjar uppvakta dig. Men helt ärlig, jag tvivlar. Och skulle du lita på honom sen..?

Fråga manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Pigge Werkelin: "Alla varningslampor lyser rött"

Alla varningslampor lyser rött i detta fall. Glöm honom snabbt och lägg i stället tid på något som har en möjlighet att landa bra. Upptagna män med alkoholproblem finns det alldeles för gott om och gemensamt för dessa är att 100 procent av dem gör sådana som dig och sina respektive väldigt illa gång på gång. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande