Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Flickvännen gjorde slut men Jesper hoppas fortfarande att allt ska bli bra.
Flickvännen gjorde slut men Jesper hoppas fortfarande att allt ska bli bra.
Flickvännen gjorde slut men Jesper hoppas fortfarande att allt ska bli bra.
Manspanelen svarar och ger råd.
Manspanelen svarar och ger råd.
Manspanelen svarar och ger råd.
1 AV 2
Flickvännen gjorde slut men Jesper hoppas fortfarande att allt ska bli bra.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Manspanelen svarar och ger råd.

Jesper, 19: Finns det en chans att vi blir ihop igen?

Jag har en fråga som är lite akut. För en vecka sedan gjorde min flickvän slut och sa att hon inte ville höras. Jag blev ganska chockad, vi har visserligen inte varit tillsammans mer än sju månader men det är min första mer stabila relation och jag trodde att vi hade det bra. 

I går fick jag det här messet, hur ska jag tolka det?: ”Vi gör så här, om 2-3 veckor hör du av dig om du fortfarande vill och då pratar vi om allt. Menar inte att vi ska börja vara med varandra igen men de blir väl förhoppningsvis ett bättre slut i alla fall och sen får vi se vad som händer?” 

Finns det något som kan maxa mina chanser att få det att bli bra? 

//Jesper, 19 år.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Plura Jonsson: Se förhållandet som ett CV 

Hej Jesper. Så här är livet i den åldern och se på din tjej som ett CV. Ta det där snacket och så att ni båda kan försöka förstå vad som varit bra och dåligt. Försök att ha en fortsatt bra relation vilket man får vuxenpoäng av och något som är bra inför en eventuell omstart eller inför en ny relation. Det är meningen att man ska samla på sig livserfarenhet och detta gäller verkligen allt som har med förhållanden att göra. Se varje förhållande som en del i ett CV där man är schyst även när det tar slut. Det kommer att löna sig i längden. 

Fråga manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått. 

Mejla: manspanelen@expressen.se 

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Martin Melin: Maxa chansen med blommor 

Det var tråkigt att höra, det som kunde bli århundradets kärlekssaga gnisslar nu oroväckande i maskineriet. Hur ska vi maxa dina chanser? Blommor? Choklad? Trisslott? Tre alternativ så goda som något men satsa på blommor, stensäkert. Livets kärlekssagor och dess slingriga vägar är många och man vet aldrig var man hamnar. Bara ett är säkert, man drabbas och det är bara du som kan hitta vägen hem. Go for it. 

Pigge Werkelin: Känslor kommer och går 

Ja, chansen finns alltid, men det verkar ju som att hon har bestämt sig och nu vill hon ändå ge dig en chans att få höra varför. Att hon inte vill ses förrän om tre veckor kan ju vara att hon hoppas på att du ska ha kommit över det då. Jag tycker du definitivt förtjänar att få tiden att prata med henne och få förklara dina känslor. Sedan är det ju så i relationer att det faktiskt händer att den ena parten tappar intresset, det är inget unikt och inte heller särskilt ovanligt. Känslor kommer och känslor går. Men du ska helt klart berätta för henne hur du känner, om det sedan hjälper är en annan sak.