ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

"Jag har träffat en man - men något känns fel"

Linn skriver: "Sist vi träffades kunde jag inte koppla bort att något var fel. Jag tog upp det och han sa att han tycker om mig och att vara med mig men inte kan eller vill hantera en relation". (OBS, genrebild)

Linn skriver: "Sist vi träffades kunde jag inte koppla bort att något var fel. Jag tog upp det och han sa att han tycker om mig och att vara med mig men inte kan eller vill hantera en relation". (OBS, genrebild)

1/2

Foto: Getty images

2/2

"Jag har träffat en man - men något känns fel"

Hej,

För cirka fem månader sedan började jag dejta en äldre man med barn. Han sa direkt att han hade en galen tid framför sig som egenföretagare men att han verkligen tycker om mig och vill lära känna mig.

Vi träffades flera gånger innan sex, ofta bara korta luncher mellan hans uppdrag. Jag har aldrig njutit av någons sällskap så mycket förut och känt mig helt trygg i att det är besvarat. Efter några veckor började träffarna mattas av till en gång varannan vecka (borta på jobb på helger, barn i veckan ect) men sms-kontakten och stämningen när vi väl sågs fortsatte att vara den samma. Därtill har vi varit duktiga på att säga att vi tycker om varandra och att vara med varandra så jag har aldrig hyst några tvivel. 

LÄS OCKSÅ: 5 saker som kan vara värre än otrohet 

Efter ca 2.5 månad sköts vår träff upp utav honom hela tiden, fram tills han skulle åka utomlands. När han kom hem dröjde det ytterligare och kontentan blev att vi inte setts på lite mer än två månader. Det skall tilläggas att jag var sjuk veckan innan han åkte och då var han mkt fin och ville ha uppdateringar om hälsa när han var iväg. 

"Jag vill inte vara ett casual ligg"

När vi väl ses igen känns allt som vanligt och vi hör av oss som vanligt till varandra. Jag har varit väldigt förstående och klargjort att tid inte skall tas ifrån barn men någonstans så är det ju faktiskt så att man har tid till det man vill. När han kom hem och sköt upp så skrev jag att jag gillar honom och vill fortsätta att lära känna honom men för det krävs att vi träffas. Han säger att han känner lika men sist vi träffades kunde jag inte koppla bort att något var fel. Jag tog upp det och han sa att han tycker om mig och att vara med mig men inte kan eller vill hantera en relation. 

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

Han har varit i tre långa förhållanden som direkt avlöst varandra under halva hans liv, de senaste två beskriver han som nykär-dåiligt-sämre-sämst, att han måste lära sig att vara själv men så träffade han någon som mig. 

Jag svarade att jag håller på att bli kär i honom och vill umgås för att se vad som händer och inte vara ett casual ligg, inte träffas mer. 

Har jag gjort rätt? Kan man verkligen känna känslan men inte vara redo?

/Linn

MANSPANELEN SVARAR:

Robert Aschberg: Det är helt på hans villkor

Du måste nog bestämma dig för hur mycket han är värd för dig. Det låter som om ert förhållande fungerar helt på hans villkor. Antingen gillar du läget eller så ställer du ultimatum. Livet är för kort för att slösas bort på partners som både vill ha kakan och äta den.

Martin Melin: Vill förmodligen inte inleda en relation

Jag skulle gissa på att han har starka känslor för dig, att han nog känner som du och att han trivs i ditt sällskap och med den kontakt ni har via sms. Men – det verkar som han brottas med sina känslor och förmodligen inte VILL inleda en relation. Han verkar ha fullt upp med jobb och barn, kanske kan det vara så att tiden för en relation saknas. Och om han är så här upptagen hela tiden, skulle du i en relation med honom få vara ensam mycket. Vill du det?

LÄS OCKSÅ: 6 vanligaste grälen som förstör din relation 

Pigge Werkelin: Valet är tydligt

Klart att man kan känna känslor utan att vara redo. Sex och närhet kan för vissa vara en okontrollerbar drog och då blir det svårt på många plan. Relationer bygger på ömsesidiga tankar och kompassriktningar. 

Du måste våga var tydlig med honom om vad du vill och om han inte vill eller våga vara tydlig tillbaka så har du ett problem. Antingen så lämnar du relationen eftersom er kompass inte har samma kurs eller så lämnar du din kompass och finns där när han vill. Tyvärr kommer detta inte förändras till det bättre. Valet är tydligt och borde vara rätt enkelt.  

 

ANNONS