1 av 2
”I början var han väldigt mån om mig och att vi skulle träna ihop. Men efter att vi flyttade ihop så vill han inte träna med mig längre. ”
2 av 2: ”I början var han väldigt mån om mig och att vi skulle träna ihop. Men efter att vi flyttade ihop så vill han inte träna med mig längre. ” Foto: Shutterstock

”Jag får inte träna med min sambo - vad ska jag göra?”

Hej! 

Jag har en underlig känsla av mitt förhållande. Vi har varit ett par i 5 år nu och bott ihop i 3 år. 

Vi har barn sedan tidigare och inga gemensamt. 

Jag har alltid gillat träning och hoppades att en dag träffa någon som likt mig gillar träning. 

I början var han väldigt mån om mig och att vi skulle träna ihop. Men efter att vi flyttade ihop så vill han inte träna med mig längre. Han menar på att han är starkare och snabbare så han får inte ut något av att träna med mig. 

Jag tycker detta är väldigt märkligt att vi sticker ut på var sin runda. 

Vi åker båda olika skidlopp och Vasaloppet. 

Han kom i kontakt med en skidcoach och blev medlem där. Jag blev nyfiken och tänkte att det kunde gynna mig också i min träning. Dels vill jag ha tips och råd hur jag blir snabbare och mer effektiv. 

LÄS OCKSÅ: ”Han vill ha trekant - jag känner inte för det”

En tjejkompis till mig känner ägaren av coachningsklubben och vill att jag blir medlem. Jag talade om detta för min sambo men han blev arg och sa att detta är hans grej och så vill han att det förblir. Han sa att han inte vill ha med mig där och att han hoppas kunna skaffa sig ett umgänge med några i klubben och åka på träningsresor med och träna ihop och då "vill han inte ha mig med". 

Ställ din fråga till manspanelen

Sunt förnuft, goda råd och synpunkter om relationer från tre helt vanliga svenska män har visat sig vara en succé hos framför allt kvinnor i vårt avlånga land.

Inga problem är för små för Manspanelen. De ger svaren ingen annan vågar ge.

Manspanelen består av Martin Melin, Plura Jonsson och Pigge Werkelin.

 

MEJLA TILL MANSPANELEN

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer.

Mejla till:

manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Han uttryckte det även ”Du vill kopiera mitt liv. Det här är min grej och du får söka en egen klubb!” 

Det känns faktiskt inte alla bra detta. Är jag känslig som reagerar på det han sa? Men om vi båda gillar att träna men inte kan göra det ihop, varför är vi då tillsammans? 

Vad säger ni om detta? 

//skidåkerskan 

MANSPANELEN GER RÅD:

Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson.

Plura: ”Låter ju som han fått en del slag mot huvudet”

Hej Skidåkerskan, 

Först och främst undrar man ju hur gamla ni är, ni har ju barn så det kan väl knappast vara nån elitsatsning från din killes sida, han ska väl inte kvala in till OS i Tokyo 2020 i boxning, eller? Det låter ju som han fått ta emot en del slag mot huvudet i och för sig. Skämt åsido, jag håller med dig, detta känns inte bra, det känns både larvigt och taskigt på samma gång. Men det är upp till dig hur du vill ha det. Att ta skit eller inte ta skit, det är den stora frågan här livet. Jag håller på dig.

Martin: ”Jag har aldrig fattat det där”

Såna här killar finns och jag känner själv några av dem. De vill ha ett förhållande, leva familjelivet, ha parmiddagar och allt som hör till. Men sedan vill de också ha sitt "egna" liv. De vill göra grejer med "grabbarna", ha sin egentid. Jag har aldrig fattat det där. Varför vill man inte dela sitt liv med den man lever med? Sedan behöver man inte alltid göra det bara ni två utan man kan göra det ihop med vänner, både sina egna och sin partners. Delad glädje är dubbel glädje. Fråga honom varför han vill stänga ut dig från delar av hans liv? Ställ honom mot väggen. Skäms han för dig, döljer han något? 

Om man väljer att leva med någon kommer man, vare sig man vill det eller ej, "kopiera varandras liv."

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för

Pigge: ”Våga vara tydlig ”

Kan man inte ha en dialog och göra kul saker ihop så skulle jag också ställa mig frågan varför vi då skall vara ihop. Det känns som om ni har ett problem som kan bli riktigt stort om ni inte reder ut detta. Om det är så att han har mycket större behov att vara själv än vad du har så skall du fundera på om det är rätt man för dig. Ett råd är att våga vara tydlig med vad du verkligen vill med ett liv ihop. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande