Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En 46-årig kvinna älskar sin man men han beter sig illa och kallar henne idiot.En 46-årig kvinna älskar sin man men han beter sig illa och kallar henne idiot.En 46-årig kvinna älskar sin man men han beter sig illa och kallar henne idiot.
Manspanelen svarar och ger råd.Manspanelen svarar och ger råd.Manspanelen svarar och ger råd.
1 AV 2
En 46-årig kvinna älskar sin man men han beter sig illa och kallar henne idiot.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Manspanelen svarar och ger råd.

Jag älskar honom – men han kallar mig idiot

Hej! 

Jag är relativt nygift med en man som jag verkligen är attraherad av och älskar. MEN jag älskar inte hans beteende! Han kan inte diskutera och en sån enkel sak som att jag ber honom om att lägga kläder i tvättkorgen kan sluta med att han vill skiljas.

En gång lämnade han mig kvällen innan jul och åkte i väg i flera dagar. Han har också sagt att han inte älskar mig i ilska. 

Det finns ingen respekt kvar utan i diskussioner får jag veta att jag är en idiot, är avundsjuk på honom och hans familj, att jag är en pessimist osv. 

Ibland har han köpt blommor efteråt men oftast måste jag medla och det kan ta flera dagar eller en vecka. 

Naturligtvis tär detta på mig och jag känner mig ofta värdelös och jag blir arg på mig själv som tillåter att detta får fortgå. 

Vi har gått i parterapi, men det gav inte så mycket förändring. 

Tyvärr älskar jag honom, men kanske är det ändå dags att gå? 

/Kvinna, 46 år 

LÄS OCKSÅ: 6 vanligaste grälen som förstör din relation 

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Plura Jonsson: "Det är upp till oss själva att dra gränser"

Den kärleken, den kärleken. Kärleken har visat sig vara ett större problem än jag anade när jag accepterade att delta i denna manspanel. Som medlemmar i kärlekens brokiga armé bråkar vi, slåss och är otrogna, är otrevliga, snåla, lumpna och allmänt lite småvidriga mot varandra, ja kärleken leder ibland till döden för de inblandade. Är det inte underbart så säg. Det är upp till oss själva att dra gränser och bestämma hur vi vill leva och framför allt, betala priset. Ibland kan det kosta väldigt mycket att göra förändringar i sitt liv. Det ges inga garantier men förhoppningsvis är det värt det. 

Fråga manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Martin Melin: "Acceptera inte"

Om det är så här ni har det som nygifta så undrar jag hur det kommer vara om fem år. Det är ju uppenbart att ni har svårt att vara under samma tak, och att du mår dåligt av det. Ni har testat terapi, du har pratat med honom - inget har fungerat. Jag tycker inte att du ska acceptera att han kallar dig nedsättande saker och att han kör härskarteknik. Be honom sluta och förklara att annars kommer du göra slut. Se vilken relation det ger. Kanske är det så att han vill att du ska säga så? Och i så fall - lämna honom.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

Pigge Werkelin: "Ett förhållande bygger på ömsesidig respekt"

Det finns alltid val och sånt här brukar inte bli bättre med åren utan tvärtom. Du bör absolut ta i detta nu annars riskerar det bara att bli värre. Ett förhållande bygger på ömsesidig respekt och finns den inte så måste man agera eller acceptera. 

Tycker att du skall ställa krav och om han inte tycker som du så är det bra att gå vidare. Sånt här kan vara bra utmaningar och en test på att man verkligen vill leva ihop. Då måste båda visa sina sanna jag.