"Hur gör vi för att fungera som farföräldrar?"

Astrid och hennes make får inte träffa sina barnbarn.

Foto: Shutterstock

1 av 2: Astrid och hennes make får inte träffa sina barnbarn.

Manspanelen svarar och ger råd.

2 av 2: Manspanelen svarar och ger råd.

Hej,

Jag är 75 år och har en man sedan 50 år och två vuxna söner. I hela mitt vuxna liv har vi stått utanför släktgemenskapen, vi står utanför sällskapslivet och känner inte att vi har något umgänge vi kan bjuda hem. Vi blir mycket sällan bjudna till någon annan.

Andra har också läst

Våra söner är skilda och vår ena svärdotter hade det väldigt svårt i umgänget med oss.

Konsekvensen har blivit att vi träffar barnbarnen mycket sällan. Hur ska vi göra för att få fungera som farföräldrar? 

Astrid

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD 

Martin Melin: "Förklara det här för era söner"

Här tycker jag att era söner måste ta mer ansvar. Det ligger på dom att låta deras barn få vara med sina farföräldrar. Om ni inte har så aktivt socialt liv i övrigt är det väl perfekt att lägga tid med era barnbarn. Förklara det här för era söner och be dem komma till er oftare med barnbarnen. Skilda föräldrar behöver ofta hjälp med barnvakt, erbjud er att hjälpa till när de än behöver er.

LÄS OCKSÅ: "Min dotter är olycklig - vad ska jag göra?" 

Plura Jonsson: "Prata med dina söner"

Hallå Astrid! 

Prata med dina söner till att börja med och förklara att ni vill träffa barnbarnen mer. De borde ju förstå att det är viktigt för allas skull, för er, för dem och framför allt för barnbarnen. Eller prata med svärdöttrarna. Visa att ni kommer att bli världens bästa farföräldrar, för visst är det så.

Fråga Manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Pigge Werkelin: "De flesta drömmer om egen tid"

Svår fråga men försök att finnas där och hjälpa till med avlastning och göra spännande saker med barnbarnen. Besöka museer, naturen, bio med mera. De flesta småbarnsföräldrar drömmer om egen tid. Ge dem x antal weekender per år som ni tar hand om barnen och ni gör er till guld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer