Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MANSPANELEN

Publicerad 11 jan 2018 06:00

"Hur får jag honom att vilja ligga mer?"

Signaturen "Frustrerad tjej" tycker inte att hon och sambon har sex tillräckligt ofta.

Signaturen "Frustrerad tjej" tycker inte att hon och sambon har sex tillräckligt ofta.

1/2

Foto: Shutterstock

Manspanelen svarar och ger råd.

Manspanelen svarar och ger råd.

2/2

Hej!

Jag är en 23-årig tjej som tycker om sex. Det är inte så att jag haft det med speciellt många (endast en handfull), men jag har alltid tyckt om och varit intresserad av det. Jag har nu varit tillsammans med min sambo i cirka 1,5 år och är inte nöjd med min situation.

I början när vi träffades hade vi sex varje dag och ibland flera gånger om dagen. Men det avtog ganska snabbt. Han jobbade på den tiden natt, och sa att han var trött och inte orkade. Jag accepterade det i väntan på en förändring då han senare bytte jobb med normala arbetstider (7-16). Dock blev det inte bättre och vi har grälat, bråkat och haft väldigt livliga diskussioner. Vi har bråkat mer än vad jag tror är normalt i början av ett förhållande. Jag flyttade in till honom redan efter två veckor för det kändes verkligen som att vi föll för varandra vid första ögonkastet. Men det påstår han nu vara grunden för alla bråk; att vi flyttade tillsammans för snabbt innan vi hann lära känna varandra.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips 

"Jag blir helt galet frustrerad"

Jag är väldigt öppen med vad jag vill och hur jag vill ha det. Men ändå vill han inte. 

Jag har frågat honom säkert hundra gånger vad jag kan göra för att han ska tända mer på mig. Han säger att man har olika lust, vilket jag köper. Men varför kan han inte ändra sin inställning? Jag blir helt galet frustrerad. 

Det är inte orgasmen i sig, utan snarare hans närhet och vår kärlek. Jag vill att han förför mig. Jag kan gå runt och vara sugen en hel dag och försöka ta på honom. Men han kan ignorera mig, ta bort min hand eller/och i värsta fall gå. 

I dag har vi sex ca 2-4 gånger per vecka och jag hade gärna haft det varje dag, men hade också kunnat möta honom och ha det varannan dag. Dock blir det bara längre och längre mellan gångerna. Jag vill inte lämna honom för han har så många andra sidor jag tycker om, men just denna biten håller inte. 

LÄS OCKSÅ: Orgasm – 7 oväntade orsaker till varför du inte får det 

"Hur kan jag få honom att vilja ligga mer med mig?"

Jag är också trött på att alltid köra på samma saker, alltid innan vi går och lägger oss och alltid samma sexställningar i samma ordning. Det finns ingen spänning. 

Han kan komma och pussa mig i nacken (som jag för övrigt älskar) och krama mig då och då, men längre än så skulle han aldrig gå. Han har blivit bättre på vissa saker, som till exempel att hångla. Jag älskar att kyssa/hångla med honom, vilket jag sagt, då han innan oftast drog bort huvudet från mig. 

Hur kan jag få honom att vilja ligga mer med mig? När jag förslagsvis säger att jag får hitta någon annan som kanske passar mig bättre på den fronten agerar han kyligt och säger att han vill mitt bästa, så om jag vill vara med någon annan och det skulle göra mig lyckligare, vill han att jag gör så. 

/ Frustrerad tjej

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Robert Aschberg: "Inget fel att vilja ha mycket sex"

Det är inget fel att vilja ha mycket sex, men alla vill kanske inte ha det flera gånger om dagen år ut och år in. Kanske har du pressat din kille lite för mycket. Å andra sidan skriver du att han har blivit bättre på att hångla, så det finns uppenbarligen något att bygga på. På något sätt måste ni nog prata ut om denna del av ert förhållande, så ärligt och öppet som möjligt. I väntan på att du får så mycket du vill av det goda kanske du skulle fundera på att emellanåt tillfredsställa dig själv.

Plura Jonsson: "Det brukar klinga av"

Tror inte att jag är rätt man att svara på detta, har själv varit väldigt aktiv sexuellt men med åldern har dessa aktiviteter lugnat ner sig. Visst kan man ligga med varandra flera gånger om dagen om man tycker att man får ut nåt av det, det tyckte jag en gång i tiden, men det brukar klinga av. Om du inte accepterar situationen råder jag dig till att gå och prata med någon, eller ännu hellre, att ni båda går och pratar med någon som jobbar med sådana här problem.

Martin Melin: "Inget ovanligt"

Ni har olika behov och ser olika på det här med sex. För dig är det något viktigt, något du prioriterar och något du vill ha mycket av. För honom är det inte så. Att han ville mycket i början var nog nyhetens behag, så är det i de flesta förhållanden, och att det sedan mattades av är heller inget ovanligt. Så är det i de flesta relationer. Jag tror du helt enkelt får acceptera att din partner inte har samma sexlust som du och inte är lika experimentell. 

Pigge Werkelin: "Viktigt att prata om det"

Många kvinnor beskriver det så här fast tvärtom och blir då rädda för att närhet måste leda till sex. Att vissa har mer och andra mindre sexsug är inget konstigt men det är viktigt att man har samma inställning och att man kan prata om det.

Du är så ung, samt verkar väldigt nyfiken och vill mycket. Gillar man sex blir det svårt att avstå i längden och man behöver vara på hyfsat lika nivåer för att få ett långt och härligt liv ihop.