Signaturen ”Frustrerad” tycker att hennes förhållande saknar glöd.
Signaturen ”Frustrerad” tycker att hennes förhållande saknar glöd. Foto: Shutterstock

”Hjälp! Hur ska vi få tillbaka sexlusten?”

Hej manspanelen.

Hur mycket lust måste man känna för att det här med kärlek ska vara genomförbart. Egentligen är vi nog ganska uttråkade bägge två mellan lakanen, men han ser till att få sin orgasm ändå på egen hand eller med hjälp av min, och jag känner mer att det inte är värt besväret att be honom gnugga. 

Senast vi hade sex var på annandag påsk och med tanke på att vi inte ens har fyllt 50 känns det som en trist framtid om man ser lite framåt. Annars har vi det väl OK, vi gör saker tillsammans, tränar ihop, umgås med folk och sånt som människor gör medan de lever. Jag tror inte att det är något fel på oss rent fysiskt utan att det sitter mer i huvudet. Jag tycker inte att han är så stekhet om sanningen ska fram, det är som att lukten inte tilltalar mig längre, men visst, jag är väl ingen ormtjuserska jag heller. Att dyka upp i tjusiga underkläder skulle snarare kännas som maskerad än sexy time, dessutom tror jag knappt att han skulle märka det. Ska det vara så här eller är gräset grönare någon annanstans? Han är snäll och han vill mig väl.

Frustrerad

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson.

Plura: ”Ni är inte ensamma”

Hej frustrerad. 

Du och din partner delar nog ert problem med många andra, så ni är inte ensamma i ert dilemma. Vad kan då jag skriva för att göra det lättare för dig/er? En massa floskler förstås, men om ni verkligen vill göra nåt åt saken så finns det ju sexterapeuter och dom borde ju va mer experter på sådana här frågor än vad jag är. Det är nog så att för de flesta så minskar sexlusten med åren och man får leva med det och hoppas på att den kommer tillbaka. Ni verkar ju ha det bra på många andra plan så håll ut. Visst, gräset är alltid grönare nån annanstans men torkan slår till även där och man kan inte jaga grönare gräs hela livet.

LÄS OCKSÅ: Kajsa, 25, och Emil, 27, om livet som swingers

Martin: ”Livet är för kort för att inte ha det bra”

Gräset är inte grönare på andra sidan, men det finns olika typer av gräs. Kanske skulle en annan typ av gräs passa dig bättre än det du har i dag. Det låter inte som att den relationen ni har i dag är så där jättespännande, jag får inte direkt upp bilder av kärlek, mysiga kvällar, romantiska promenader och heta kyssar i sängen. Det låter mer som om ni har accepterat att det är som det är och lite rycker på axlarna åt det. Livet är för kort för att inte ha det bra. Tala om saken med varandra, funkar inte det så tycker jag att du ska fundera på vilket sorts gräs du vill ha.

LÄS OCKSÅ: ”Han är inte säker på vår relation - efter sju år”

Pigge: ”Träna på att prata om lust”

Lust sitter i huvudet och då måste knoppen få sin stimulans. Skall det bli bra får man träna ofta och mycket. Träna på att prata om lust och nyfikenhet. Gör saker som tänder lust och det går bara om ni kan prata om detta. Det finns andra saker som gör att pirret kommer tillbaka än att ta på sig ett plagg som någon kallar sexigt. Genom att våga prata om vad som kan tända er och våga vara nyfikna och experimentera så kan ni hitta fram till ny spännande livsstil. 

Det finns mycket spännande där ute som kan ge lusten tillbaka. Men det krävs att tid avsätts och att ni båda vill och vågar vara nyfikna och ärliga. Första frågan: Vill ni båda två? Är svaret ja så är det bara att börja träna genom att prova er fram. Humor, nyfikenhet och tillit krävs för ett bra och spännande samliv skall få nytändning. 

MEJLA TILL MANSPANELEN

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer.

Mejla till:

manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!