Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Varför hör han inte av sig längre?
Varför hör han inte av sig längre?
Varför hör han inte av sig längre?
Manspanelen svarar och ger råd.
Manspanelen svarar och ger råd.
Manspanelen svarar och ger råd.
1 AV 2
Varför hör han inte av sig längre?
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Manspanelen svarar och ger råd.

Hjälp! Är min dejt intresserad eller inte?

Jag dejtar en man sedan tre månader tillbaka. I början var han på mig mycket. Han ringde och sms:ade flera gånger varje dag. Han tog initiativ och lät verkligen intresserad av att lära känna mig och gav mig många komplimanger.

Han pratade mycket med mig i telefon för att lära känna mig. Nu efter tre månader har det här lugnat ner sig lite, han sms:ar och ringer mindre, ibland måste jag ringa honom oftare i stället, ibland hör han inte av sig på en dag, men nästa gör han det.

Ibland när jag ringer säger han att han har saker att göra och bara kan prata en stund, den sista gången vi sågs frågade jag om vi alls ska ses och umgås? Ibland säger han att han behöver egentid.

Min fråga är alltså om han har blivit mindre intresserad av mig eller om det är vanligt att det blir så här efter några månader?

Hur ska jag få honom att ta mig på allvar? Behöver jag vara orolig eller ska jag sluta höra av mig?

LÄS OCKSÅ: 5 tecken: Så vet du att din flört är intresserad

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Pigge Werkelin: Dra inte ut på det

Det är inte ovanligt att glöden minskar med tiden! Den tiden kan vara veckor, månader eller år. Enda sättet att få reda på hans verkliga intresse är att fråga. En del är rädda att ställa frågor för att de ska få svar de inte vill ha. Men ju tidigare dessa svar kommer desto bättre. Att satsa på en man som inte har intresse eller är oseriös drar bara ut på plågan.

Fråga manspanelen

Skriv och fråga om allt som rör relationer – stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Martin Melin: Kanske är han typen som vill jaga runt?

Det finns killar som gillar att ”jaga” tjejer, att försöka få dem intresserade. De uppvaktar och ger komplimanger, visar sig från sin bästa sida. När en relation inleds, då svalnar intresset. Inte helt ovanligt och inte sällan brukar det här vara killar som har många förhållanden och så att säga ”ligger runt”. Det låter på det du skriver som att det här är en sådan typ av man. Mitt råd – zooma ut och se om han ändrar sig. Om inte – gör slut.

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

Plura Jonsson: Blir också irriterad

Min fru och jag har kilat stadigt i 18 år och jag kan bli irriterad om hon inte ringer och meddelar mig när hon åker från jobbet, eller inte ringer på lunchen för att bara snacka skit eller något annat viktigt. Ni har känt varandra i tre månader och du oroar dig för att han inte hör av sig varje dag, jag förstår dig. Samtidigt finns det väl ingen lag på hur ofta man ska meddela sig med sin partner utan man måste själv avgöra vad som känns rätt och riktigt. Det är väl det som är själva livet. Det är upp till dig, bestäm du.