ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Han är 19 år äldre än jag, hur ska jag göra?

Publicerad 14 sep 2017 06.00
Hälsoliv>MANSPANELEN
Signaturen "Vuxen kvinna" funderar på hur omgivningen skulle reagera på åldersskillnaden på 19 år. (OBS, genrebild)

Signaturen "Vuxen kvinna" funderar på hur omgivningen skulle reagera på åldersskillnaden på 19 år. (OBS, genrebild)

1/2

Foto: Fotolia

Manspanelen.

Manspanelen.

2/2

Hej manspanelen!

Jag är en kvinna i 30-årsåldern. Jag har varit singel i ett par år och trivts med det, men för ett tag sedan mötte jag, av en slump, en man. Redan från början har vi haft lätt för att prata och skoja. Jag är så otroligt dragen till denna man att jag inte varit med om något liknande förr. Däremot har vi inte "kommit till skott" på grund av att jag dragit mig undan lite när jag märkt att mina känslor djupnat. Detta beror på åldersskillnaden mellan oss.

Han har drygt 19 år äldre än mig. Jag har inte tagit upp mina funderingar med honom och vet ärligt inte hur jag ska "komma krypandes tillbaka" till honom efter att jag drog mig undan. Jag funderar också lite på hur omgivningen skulle reagera på en så stor åldersskillnad om det skulle bli så att vi blir ett par, trots att vi båda är vuxna så är 19 år ganska mycket.

Hjälp mig manspanelen! Jag vill verkligen göra ett försök att ta oss till nästa steg, hur ska jag göra?

Mvh Vuxen kvinna

LÄS OCKSÅ: Han var 20 år yngre än jag – vi blev blixtkära 

MANSPANELEN SVARAR:

Robert Aschberg: Bry dig inte om andras åsikter

Krångla inte. Kom till skott genom att ta kontakt igen om du är så intresserad som du skriver. Det verkar som om du tycker att åldersskillnaden är ett problem mest för att andra skulle kunna tycka det. Bry dig inte om andras åsikter om ert möjliga privata förhållande, de har ju inte med det att göra. Och skulle ni inleda ett förhållande som fungerar så kommer eventuella olyckskorpar att tystna.

LÄS OCKSÅ: 9 skäl att skiljas – eller börja kämpa!

Plura Jonsson: Det viktiga är att man trivs 

Hej vuxen kvinna. Åldersskillnad behöver inte vara något problem utan det viktiga är att man trivs och har utbyte av varandra på så många plan som möjligt. Jag tycker du ska fortsätta att träffa honom. Låt hjärtat styra dig till en början, efter ett tag märker du nog hur ni funkar ihop. Om inte, koppla på hjärnan.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Martin Melin: Du är mer än vuxen

Du är trettio år! Då är man mer än vuxen. Om din kärlek är fem eller tjugo år äldre – vad spelar det för roll, så länge ni båda känner att det är rätt? Så glöm åldersproblematiken, för den finns inte. Att du ”kryper undan” är ju bara ett hälsotecken, ett sunt sådant, det betyder att du vill vara hundra på den här relationen, att du vill ta den seriöst. Jag tycker du ska ta hans ansikte i händerna, stirra in i hans ögon och förklara för honom hur du känner, att det här är något du inte vill ta för lätt på.

Pigge Werkelin: Låt inte andra påverka er

Om ålderskillnaden inte är ett problem för er så låt inte vad andra ska tänka påverka er. Vad gäller den andra bollen så måste du våga vara tydlig med vad du vill. Ju tydligare desto enklare blir det. Skriv ett brev om det känns för läskigt, men att mötas är det bästa.