En läsare undrar hur hon ska träffa män i hennes ålder.
1 av 2: En läsare undrar hur hon ska träffa män i hennes ålder. Foto: Shutterstock.
Pigge Werkelin, Martin Melin, Plura Jonsson.
2 av 2: Pigge Werkelin, Martin Melin, Plura Jonsson.

Fråga Manspanelen: "Var är alla män i min ålder?"

Varför är det så svårt att träffa en man/kille som inte bara sitter lugnt i sin fåtölj. Jag har från och till under ett år varit på medlem på några olika dejtingsidor/ börjat träna/ besökt pubar/ gått promenader/ besökt kaféer etc. 

De män eller rättare sagt pojkar som kontaktar mig är 35 år och yngre eller män 65 år och äldre. Jag har inga utmanande bilder, försöker skriva lite roligt i presentation och vid svar, men att få kontakt med män i min egen ålder verkar knepigt. Är skild sedan 3 år och trivs visserligen att bo själv men saknar det manliga inslaget i tillvaron. Alla mina söner har flugit ur boet. 

Vore fantastiskt med lite tips. 

/Tjingeling

LÄS OCKSÅ: "Jag vågar inte berätta vad jag har ställt till med"

Pigge Werkelin, Martin Melin, Plura Jonsson.

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD: 

Martin Melin: 

Det är lätt här att svara: du är kräsen, det kanske är du som är speciell. Och om det är så ska du fortsätta med det, för det sämsta man kan göra är att ändra på sig och bli någon som passar andra bättre. Det ÄR svårt att hitta Mr Perfect. Du kommer ju från en separation och vet så klart vad du söker, vad som funkar och vad som inte funkar i en relation. Du har helt enkelt mer erfarenhet i bagaget och hoppar inte på första bästa tåg som går. Och det är bra. Fortsätt leta, en dag står han där - herr perfekt.

FRÅGA MANSPANELEN

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Plura Jonsson: 

Dejtingsajter är nog mest en lekplats skulle jag tippa, eller har jag hört, jag har själv ingen erfarenhet av dessa. Jag tror mer på att gå på en danskurs eller vilken kurs som helst för resten. Där har du seriösa män, fågelskådare, rumbadansare och så vidare. Bridgeklubb? Nej! Att skåda fåglar tillsammans i skogen måste vara mer inspirerande och mannen sitter förhoppningsvis still. Vad mer? Fallskärmshoppning? Ja, varför inte, om man är lagd åt det hållet - spännande säger en del, självmordskandidater säger andra. Jag passar. Håll ut, den rätte kan dyka upp bakom nästa stubbe.

Pigge Werkelin: 

Tipset är att du skall vara väldigt tydlig. Berätta för dina vänner vad du söker och att du verkligen vill träffa en man i din ålder som är aktiv. Våga ta hjälp av närstående och var övertydlig på dessa dejting-sidor med att berätta vad du söker. Ge det bara lite tid och våga välja bort så kommer du att få napp. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande