"Min man kysser andra kvinnor", skriver en läsare och ber manspanelen om råd.
1 av 2: "Min man kysser andra kvinnor", skriver en läsare och ber manspanelen om råd. Foto: Fotolia.
Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson svarar på läsarnas frågor.
2 av 2: Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson svarar på läsarnas frågor.

Fråga manspanelen: "Min man kysser andra kvinnor"

Min man har vid flera tillfällen kysst andra kvinnor när han varit onykter - många av de gångerna så har vi haft det lite stökigt i relationen och när allt uppdagades så fick han det att låta som att allt skulle vara mitt fel. 

Att han känt att han kan göra så för han vet att enligt mig så är kyssar otrohet, men enligt honom så är det INTE otrohet - det är fult och inte schyst . Men det är inte otrohet enligt honom. 

Så, hur mäter man otrohet? Jag har alltid trott att man enas om vad som är OK /inte OK och så lever man efter det. 

Tror att min man kommit in i ett manligt klimakterie, han är sur och blir arg för ingenting. Kan sura i dagar och tycker alltid att han har rätt. I allt. 

Vad fan gör man som fru i allt detta? Ska man härda ut och hoppas på att han ska bli sitt vanliga jag igen eller är det bara att bryta upp?

Jag vill ju leva med honom, men känner sällan att jag är det viktigaste i hans liv och det är hela tiden jag som ska vara fredsmäklaren.

Han vill sällan prata känslor och kan inte kommunicera alls. 

Men han pratar gärna med andra kvinnor om oss - kvinnor som han jobbar med och som inte känner mig alls. Känns så där måste jag medge.

I hans liv existerar bara hockey, köra mc och ha egentid . Minsann. 

/Undrar Frugan, 56 år. 

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD

Martin Melin: 

Otrohet är ju bara ett ord som betyder att den ena parten har klivit över gränsen för vad som är okej i en relation. Gränsen är alltså ingenting man behöver vara överens om. Tycker du att kyssar är fel då är det otrohet i din värld. Punkt. Och om han inte kan acceptera det, då får han leva med att du tycker att han är otrogen. Och du får leva med att han är det.

Det verkar på hans beteende som att han inte riktigt är närvarande i er relation. Det låter som glöden har slocknat. Den gör det ibland i relationer, faktiskt ganska ofta. Ta upp det med honom och sen utifrån hans syn på hur er relation är – tänk över om det är värt att fortsätta. Du är bara 56 år, du har många, många år kvar att uppleva riktig kärlek.

FRÅGA MANSPANELEN

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Plura Jonsson: 

Hej Frugan. 

Vad är otrohet egentligen? Själv skulle jag inte acceptera att min fru kysste andra men det är väl olika i olika relationer. Det får man göra upp i förväg sinsemellan. Som sagt, jag skulle inte acceptera detta utan skulle bli djävligt sur. Trivs du inte är det väl bara att gå.

Pigge Werkelin: 

Gränser är individuellt och det bestämmer man i varje förhållande. Kan man inte sätta dessa ihop så är det svårt att hålla ihop. Jag tror att du behöver ställa lite tuffare krav för att få ett bra liv ihop med din man. Gör du inte det så kommer han att utnyttja situationen och då blir du troligen väldigt ointressant för honom och du mår antagligen inte bra i situationen du heller. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande