"De senaste tolv åren har jag satsat på min karriär och har därför inte prioriterat män", skriver läsaren Maria Magdalena.
"De senaste tolv åren har jag satsat på min karriär och har därför inte prioriterat män", skriver läsaren Maria Magdalena. Foto: Adobe stock.

Fråga manspanelen: "Jag vågar inte berätta vad jag ställt till med"

Hej grabbar!  

Brukar läsa er panel och det handlar ofta om den andra partnern. 

Men detta mejl handlar om mig och mitt uppförande.

Jag är en djupt troende kvinna som är utbildad och har tjänst inom Svenska kyrkan.

De senaste tolv åren har jag satsat på min karriär och har därför inte prioriterat män.

Jag har under dessa år inte haft en intim relation, men så i slutet på förra året så bad jag till Gud att hjälpa mig finna en man under detta år.

Och Gud hör bön! 

Tre dagar in på det nya året så fanns min drömman. Vi inledde direkt en relation, snabbare än jag hann med. Så hade vi hans före detta som ställde till det för oss, och jag trodde att vi gjort slut. 

När så en ny man dök upp och det blev en omedelbar attraktion mellan oss så tog jag chansen.

Den första mannen hade inte hört av sig så jag tänkte det var lugnt.

Träffade en manlig vän – och så hamnade vi i säng

Nu har jag med man nummer två både bott över hos honom och varit ute och rest, så hörde en gammal manlig vän av sig, att träffas tänkte jag, det kan vi väl göra, men jag hade inte väntat mig att gamla känslor kunde vara så starka, så plötsligt var vi i säng.

Den första mannen hörde så av sig och berättade att han helt brutit med sitt ex och nu ville åter ta upp vår relation.

Plötsligt inom två månader på det nya året, började jag umgås med tre män i tre olika delar av landet. De är ödmjuka, fantastiska älskare och de säger alla tre att jag är det bästa som hänt dom.

Men så här uppför man sig inte! Samtidigt får jag så mycket kärleksförklaringar av dem alla i samtal och sms.

FRÅGA MANSPANELEN

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

"Så här gör man bara inte - strider mot min tro"

I dag ringde man nummer ett, fyra gånger för att bedyra mig sin kärlek,

Man nummer två har sms:at ett antal gånger och ringt en gång med kärleksord, och man nummer tre har bett mig komma över i kväll.

Jag älskar denna uppvaktning, och alla tre är fantastiska på alla sätt, jag har min frihet men kan träffa dem ändå.

Men så här gör man bara inte, det strider mot min tro och jag missbrukar deras tillit.

Men jag vågar inte berätta för dem vad jag ställt till med.

Hälsningar 

Maria Magdalena

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD: 

Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson ger råd.

Martin Melin: 

Herregud, du har ju inte haft manligt sällskap på tolv år! Lev livet, dejta, låt din tro och vad som är rätt eller fel enligt Boken vara. Och om Gud hör bön så be honom ha lite förståelse. Jag tror, om han är god, att han kommer ha det. 

Men: tänk på att du faktiskt leker med tre olika mäns känslor. Det är kanske en viktigare aspekt än huruvida du gör fel inför Gud eller inte. Så, för att inte såra någon eller göra dig själv olyckligare - välj en av dom. 

Plura Jonsson: 

Hej Maria Magdalena,

Om alla hade samma gud som du så skulle mitt jobb är i spalten vara överflödigt. Tre män på så kort tid. Det var värst vad han hörde din bön. Det är bara att gratulera, underbart helt enkelt. Men... efter sol kommer regn, det vet du lika bra som jag. Hur underbart du än tycker att det är just nu så kommer det hela att uppdagas förr eller senare. Fortsätter du så här så finns ju också risken att nummer fyra och fem ansluter till er lilla celebra skala. Nej, jag får nog vara lite tråkig och dra i tömmarna. Berätta för dina beundrare och se vad som händer. Som sagt, karlar verkar ju inte vara ditt problem längre, att skaffa dem alltså.

Pigge Werkelin: 

Så länge man inte lovat något annat så är det var och en fri att göra som han/hon vill. Jag har själv varit i denna situation och var då väldigt tydlig med att ingen av damerna fått något löfte om ensamrätt. Jag var öppen om att jag träffade fler vilket accepterades. 

Om man däremot inte har berättat detta och ger sken av att varje partner är unik så har man satt sig i en situation som blir ohållbar. Har man sedan en övervakare som ser allt blir det eventuellt extra svårt nästa gång du ber om något. Mitt råd är att du omgående berättar för de män du träffar hur det står till. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande