En kvinna som vill ha tillbaka sitt ex ber Manspanelen om råd.
1 av 2: En kvinna som vill ha tillbaka sitt ex ber Manspanelen om råd. Foto: Shutterstock.
2 av 2

Fråga manspanelen: "Jag ångrade mig – vill ha honom tillbaka"

Hej manspanelen

Hur ska man göra när man kastat bort allt man hade, bränt sina broar, försökt gå vidare och plötsligt inser att man gjorde fel?

Jag heter Amanda och är 31. 2013 träffade jag en supergullig man, J, vi flyttade ihop året efter. Båda gillar att köra mc, vi hade roligt ofta, men sen blev det såklart lunk och träningsbyxor i soffan och jag ville inte ha det så, är kanske inte sugen på sånt familjeliv. Men i stället för att ta fajten om det började jag snegla på andra, fixa lite spänning på egen hand om man säger så och det är jag kanske inte så stolt över nu, men då ville jag bara att något skulle hända. Saken är att jag har varit ganska strulig tidigare, med jobb och så, haft svårt att få saker avklarade och har haft en del olika relationer som inte alltid slutat så bra.

LÄS OCKSÅ: Fråga manspanelen: "Var är alla män i min ålder?"

Hur som helst, i somras kom han på mig och bad mig att flytta ut och det gjorde jag . Har träffat andra sen dess men har undan för undan kommit fram till att jag gjorde fel och att det verkligen är honom jag vill vara med. Jag har försökt prata med mitt ex, men han är inte så sugen på att träffas och jag förstår att han är besviken på mig, men jag skulle verkligen vilja att han förstod att jag menar allvar nu. 

Finns det något ni kan råda mig till? 

FRÅGA MANSPANELEN

Skriv och fråga om allt som rör relationer - stort som smått.

Mejla: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

 

Pigge Werkelin, Martin Melin och Plura Jonsson.

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD: 

Martin Melin: 

Du vill inte ha "lunken" och därför sökte du spänning på annat håll, och fick det. Sen kanske även det blev "lunken" och då vill du söka dig tillbaka. Gräset är ju inte grönare på andra sidan, heter det, och så är det. Alla relationer blir till vardag förr eller senare, så knepet att hålla en relation levande är att göra vardagen kul. Jag brukar säga att en relation där den ena parten har varit otrogen är död, och jag skriver det här igen. Det är väldigt, väldigt sällan en sådan relation blir vad den en gång var. Bollen ligger hos dig, du måste visa honom att du menar allvar och frågan är hur du ska göra det om du inte får chansen. Mitt svar - det går inte. Jag tror du bränt de broar som fanns och mitt råd är att glömma honom och gå vidare.

Plura Jonsson: 

Man vet vad man har men inte vad man får. Oftast måste man förlora någonting innan man inser dess rätta värde. Nu framgår det ju inte riktigt hur pass struligt du betett dig mot honom, eller hur länge, men uppenbarligen så har han fått nog. Basta! Har man sårat någon djupt och flera gånger så får man nog stå sitt kast, tyvärr. Du är ju fortfarande ung och drömprinsen kanske väntar runt hörnet. Livet går vidare Amanda, vare sig vi vill eller inte. Man får lära sig av livets törnar, ta det till sig och hoppa upp på cykeln och trampa vidare i livets Tour de France. Vi kanske syns på Epilogen på Champs Elysées.

Pigge Werkelin: 

Dra lärdom av händelsen och gå vidare. Otrohet är lite som en oskuld den är svår att reparera till 100 procent, men man har en andra och en tredje chans - med nya partners. Ditt struliga liv får sig säkert en del törnar och det är så vissa lär sig saker om livet. En sista möjlighet är eventuellt att skriva ett mycket ärligt och uppriktigt brev och får du ingen respons så är det bara att dra konsekvens av ditt handlande. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande