"Jag kom på min man med att porrsurfa för 2 år sedan", skriver en läsare.
"Jag kom på min man med att porrsurfa för 2 år sedan", skriver en läsare. Foto: Shutterstock.

Fråga manspanelen: "Hjälp, min man porrsurfar"

Jag skulle verkligen behöva hjälp. Min man och jag har varit tillsammans i 19 år. Träffades när jag var 20 år. Vi har två härliga tonårsbarn. Jag kom på min man med att porrsurfa för 2 år sedan. Vi hade bara varit gifta 1 månad så jag blev oerhört arg och ledsen.

Jag förlät för barnens skull. Vill de ska leva i en hel familj. Han lovade att sluta då jag sa det tar slut annars. Tre gånger har han ljugit för mig sedan dess. Jag avskyr porr och ljug. Jag känner mig värdelös och han vill sällan ha sex med mig vilket jag förstår om han tittar på det. Jag älskar ju honom samtidigt som jag inte kan förlåta eller lita på honom mer. Det är borta. Ska jag gå så långt som skilsmässa eller ska jag stå ut för barnens skull? Kommer han någonsin ändra sig? Jag känner mig hemsk efter det han gjort alla gånger och har fått så dålig självkänsla. Parterapi går inte. Jag tänker mer på barnen än på mig själv. 

/Sara

MANSPANELEN SVARAR OCH GER RÅD: 

Plura Jonsson: 

Kära Sara, jag skulle inte ta det så hårt. Jag är själv förvånad över hur många som porrsurfar, det har de flesta någon gång gjort skulle jag tro, även undertecknad fast jag nog är lite pryd innerst inne. Pornografi är ju inget nytt under solen precis, både män och kvinnor har ”porrsurfat" i tusentals år så varför skulle inte människor göra det nu år 2018. Skilsmässa låter som ett väldigt drastiskt drag i denna i mina ögon bagatellartade historia. Det är klart att om det går till överdrift så blir det ju konstigt. Prata med honom igen tycker jag, fråga om du får vara med och surfa.

Martin Melin: 

Det skulle vara intressant att veta vad det är som du inte gillar med att han tittar på porr? Så länge han inte föredrar att titta på porr framför vara fysisk med dig är väl problemet mer av det moraliska slaget. Att du tycker porr är förnedrande och ger män en skev bild av hur sex ska vara. De flesta män tittar på porr och för de flesta ersätter det inte att ha sex med sin partner. Kan du inte leva med att han titta på porr har ni ett problem. Och då är det bara du som kan avgöra hur stort problemet är och om konsekvenserna är värda det. Det låter som din man kommer kolla på porr oavsett vad du tycker, antingen gör han det med din kännedom eller så gör han det i smyg. Bollen ligger hos dig.

MEJLA TILL MANSPANELEN

Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer.

Mejla till: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder.

Pigge Werkelin: 

Ett bra förhållande kräver tillit och samma kopass kurs. Här verkar det som om ni kommit fel. Skulle föreslå att ni provar parterapi där du får berätta om dina behov och han om sina behov och drömmar. Där får ni se om ni kan hitta en gemensam kompass kurs där sex, barn, familj Jobb och drömmar mm finns med. Kan ni enas om något som båda vill så får ni ett härligt liv ihop och om inte så blir det mindre bra där någon skall ge efter för sina behov vilket oftast inte blir bra i längden. Det handlar om mod att våga vara helt ärlig och vågar ni hoppa så har ni allt att vinna ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande