Foto: Shutterstock

”Flörtar min tjej med sin kompis?”

Tjena killar,

Min tjej har alltid haft ett stort nätverk med vänner, både killar och tjejer. Jag är också en social person och vi har roligt tillsammans, ibland är det fest med hennes vänner, ibland umgås vi med mina. 

I somras blev en av hennes bästa killkompisar lämnad av sin fru och hon har gått in och stöttat. Det messas och pratas, de ses, han är här och de möts upp en stund efter jobbet. Det känns som något annat och jag känner mig inte trygg. Hon förnekar att det skulle vara något och tycker att jag är larvig, men jag tycker att hon stannar ovanligt länge på toa med sin mobil och känner mig inte bekväm med vad hon gör där. Jag funderar på om jag ska ta ett snack med honom, men misstänker att hon inte skulle bli helt nöjd med mig. Hur skulle ni göra?

Stefan

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 saker som påverkar

MANSPANELEN SVARAR

Plura: ”Vadå larvig?”

Tja Stefan, vad skulle jag göra. Det beror väl på hur pass väl man känner och litar på sin partner. Vilket jag i mitt fall jag gör. Jag skulle fråga henne om vad det är som händer och förklara att jag inte trivs speciellt bra med situationen. Att få till svar att man är larvig skulle jag inte godta. Vadå larvig, för att man är svartsjuk och mår dåligt av det. Visst ska man hjälpa sina kompisar här i livets grottekvarn men "nån jävla ordning får det va i ett förhållande” för att parafrasera den gamle VPK-ledaren C H Hermansson, han åsyftade sitt eget parti men det kan lika gärna gälla ett förhållande. Hoppas att det ordnar sig. 

LÄS OCKSÅ: Psykologen: Så hanterar du en svartsjuk partner

Martin: ”Bra att du berättat”

Topp tre svåraste frågorna att hantera i en relation, när partnern har vänner som det kanske finns en flirt med. Det är känsligt att prata om det och det kan inte sällan bli mer komplicerat än man tror. Vad händer om du säger att du inte vill att hon umgås med honom, förbjuder henne? Och om hon fortsätter ändå, i smyg? Vad gör du då?

Jag tycker det är bra att du berättat för henne vad du känner och din oro. Fortsätt med det. Håller hon på och smusslar med mobilen, fråga henne direkt. Gå inte och tro och bygg upp idéer. Fråga henne, var rak. Men det är ett dilemma du inte är ensam om att ha.

LÄS OCKSÅ: Min man har klamydia - har han varit otrogen?

Pigge: ”Detta skulle inte kännas bra för min del”

I bra förhållanden finns inte utrymme för frö till oro då dessa snabbt slår rot och blir något väldigt stort snabbt. Sådant tär på förhållandet och detta blir snabbt en spiral som bara leder nedåt. Om allt är på riktigt så borde både hon och han tycka att det vore bra att ta ett gemensamt snack om situationen. Hon vill hjälpa honom vilket är ok om du bara är trygg. Är du trygg så har hon en kärleksfull och go man. Det blir vara vinnare. Om hon inte vill gå dig till mötes så tar hon en stor risk och detta skulle inte kännas bra för min del. 

Fråga manspanelen

Inga problem är för små för Manspanelen. De ger svaren ingen annan vågar ge. Manspanelen består av Martin Melin, Plura Jonsson och Pigge Werkelin. Skriv och fråga Manspanelen om allt som rör relationer. Mejla till: manspanelen@expressen.se. Formulera din fråga och avsluta med valfri signatur och din ålder. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande