Yvonne Ryding deltar i årets "Farmen VIP".
1 av 2: Yvonne Ryding deltar i årets "Farmen VIP". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Jag var fruktansvärt tveksam till att ställa upp. Jag är inte ett jättefan av vanliga ”Farmen” och gillar inte intriger, skrik och bråk."
2 av 2: "Jag var fruktansvärt tveksam till att ställa upp. Jag är inte ett jättefan av vanliga ”Farmen” och gillar inte intriger, skrik och bråk." Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Yvonne Ryding: "Jag kan bli ganska hård och tuff"

Från Miss Universum till att koka grisfötter på vedspis med håret på ända. 

Yvonne Ryding, 55, räds inte bondlivet i ”Farmen VIP”. Den stora utmaningen för henne var integriteten.

– Jag kan bli ganska hård och tuff om jag behöver sätta en gräns. 

1. Hur var gårdslivet på ”Farmen VIP”?

– En väninna frågade hur jag, som jobbar med skönhet, kunde utsätta mig för att stå utan mejk med håret på ända i ”Farmen VIP”. Jag hade inte ens tänkt på det. Min utmaning låg på ett helt annat plan. Jag var fruktansvärt tveksam till att ställa upp. Jag är inte ett jättefan av vanliga ”Farmen” och gillar inte intriger, skrik och bråk. Men det här är absolut inte ett elakt program. Till saken hör att jag jobbat fruktansvärt hårt i flera år utan semester. Det här var en chans att bryta det och bli mer jordad. En annan utmaning låg i att jag har hög integritet. Jag vill helst inte att folk ska komma för nära. Trots att jag spelat fotboll i många år, har det blivit en grej med åren. 

– Jag må vara social, men jag en skyddskapsel runt mig. Hur fasiken skulle det gå att bo så tätt med alla möjliga personligheter? Jag vill gärna stänga min dörr och lyckades hitta ett eget rum med utdragssoffa. I dörröppningen spikade jag upp ett lapptäcke. Varje dag hade vi att göra med levande djur, som vi skulle ta hänsyn till och ansvar för. Vissa av oss förstod inte vikten av det. Ola-Conny och Glenn Hysén var vedhuggare. Jag tjatade ihjäl mig om att veden de hade hittat var skitved. Det tog en jäkla tid att få varmt på vedspisen. Och hur tillagar man grisfötter? Det hade jag bara läst om i Emil i Lönneberga och aldrig ätit till julbordet. I mjölkhinken låg hår och allt möjligt. Vi skrattade mycket, men gud vad tråkigt att vi skulle tävla. Det kom som en chock. Flirtar var det också dåligt med, jag såg i alla fall inga. 

LÄS OCKSÅ: Yvonne Ryding: "Jätteskönt att bara ha sig själv att tänka på"  

2. Vad finns det för missuppfattningar om dig? 

– En kan vara att jag är väldigt social och släpper in många ganska nära. Det gör jag inte. Vill någon att jag ska komma hem och fika, kliver integriteten in. Jag kan bli ganska hård och tuff om jag behöver sätta en gräns. Det tycker folk är väldigt jobbigt. Jag tror att det beror på att jag är så social, glad och tillmötesgående däremellan. Den sidan tar jag bara fram om jag måste.

Yvonne Ryding

Ålder: 55.

Familj: Sambo Micke Jonasson, 55, entreprenör inom gymvärlden. Döttrarna Zandra, 28, och Natalie, 23. Mickes vuxna barn Maria och Mathias. 

Bor: På en liten gård i Ås strax utanför Österund. 

Yrke: Entreprenör med hudvårdsserien YR sedan 22 år. Föreläser. Vann Miss Universum 1984.

Aktuell: ”Farmen VIP” i TV4 måndagar klockan 20. Ambassadör för modekedjan Joy.

3. Vad är du mest nöjd med hos dig själv? 

– Att jag har fått gåvan att vara modig och trygg i mig själv. Det är min drivkraft i det mesta.

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynning: "Jag är en krigarkvinna" 

4. Om du fick ändra något i ditt utseende - eller en egenskap - vad skulle det vara?

– Oj! Att lära mig att ha större tålamod. Jag skulle gärna ha blivit lite längre också. Många tror att jag är lång. När de ser mig i verkligheten säger de ”vad kort du är”. Jag förstår dem. Det har jag kompenserat med högklackat. Jag var 171, men nu är jag säkert 169. Jag hade gärna varit 175. 

5. Vad längtar du efter just nu?

– Sommaren! Jag älskar vintern och att åka skidor, men jag ser verkligen fram emot att det börjar grönska och blir varmare. 

6. När är du riktigt pinsam?

– När man är riktigt pinsam är oftast ungarna med. Är de inte med förstår man det inte. Det var framför allt förr när jag sa något på föräldramöten. Eller när de satt i bilen och jag gjorde något tokigt på bensinstationen, ramlade eller snubblade. Jag är ganska klantig och duktig på att trilla. Jag tror det har att göra med att jag är mycket uppe i mitt huvud i diskussioner med mig själv. När jag springer till bussen eller handlar är jag ofokuserad, och då kan vad som helst hända. 

– Förra veckan åkte jag 60 mil för att gå till tandläkaren i Eskilstuna. Jag tycker tandläkarbesök är obehagliga och skulle dra ut två tänder. Innan sa tandläkaren att jag skulle ta Stesolid. Jag, som knappt kan stava till Alvedon, var säkert lite avtrubbad. På väg upp till hotellrummet snubblade jag och föll raklång i trappan med en kaffemugg i handen. Så typiskt mig, men jag lyckades rädda koppen.

7. Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du köpa till dig själv?

– Åh herrejösses! Jag skulle nog köpa en jättestor herrgård med fint läge. Där kan mina barn ha var sin flygel. På herrgården kan vi fira härliga julaftnar och ha stora familjesammankomster.

8. Vilken pryl kan du inte vara utan när du reser?

– Ja, det är ju bilen. Den är mitt kontor, där jag spenderar oerhört många timmar. Jag måste alltid ha med mig skönhetsprodukter. Att släpa med dem på flyget fungerar inte. 

9. När skrattade du senast? 

– Hjärtligt i måndags kväll när jag tittade på ”Farmen VIP”. Jag skrattade åt alltihop. Det var så bra ihopklippt. 

10. När grät du senast?

– Det var nog i går. Man blir ju sentimental ibland. Jag tittade på en kortfilm som min äldsta dotter Zandra spelat in på mitt barnbarn Edvin, två och en halv månad. Han har börjat prata, låta och skratta. Helt underbart! Zandra bor i Ulriksdal. Min yngsta dotter är i London och håller på med musik. Och själv sitter jag just nu i en övernattningslägenhet på Södermalm i Stockholm. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!