"Vi var ihop väldigt länge innan vi gifte oss jag och min Maria. I 20 år. Vi gifte oss för fem år sedan i Florida på stranden".
1 av 2: "Vi var ihop väldigt länge innan vi gifte oss jag och min Maria. I 20 år. Vi gifte oss för fem år sedan i Florida på stranden". Foto: Julia Dansarie
”Jag är otroligt privilegierad i mitt jobb med så mycket power och feedback”, säger Robert Wells.
2 av 2: ”Jag är otroligt privilegierad i mitt jobb med så mycket power och feedback”, säger Robert Wells. Foto: / OKÄND

"Vi gifte oss – efter 20 år tillsammans"

För fem år sedan kysste Robert Wells, 54, sin nyblivna fru Maria – då de gifte sig efter 20 års betänketid.

– Den bröllopskyssen var magisk, säger Robert som ser fram emot en sommar i Sverige. Förutom turné bli det semesterhuset i Falkenberg. Västkusten är favoritplatsen ända sedan han var sommarbarn där som liten.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Egentligen så äter vi ju mest hela dagen…"

Robert Wells bästa…

… söndag

Sommartid är det för mig att vakna upp i sommarhuset i Falkenberg. Det är alltid min bas där nere på sommaren. Morgonen börjar med en kopp kaffe och innan jag joggar på Skrea strand. är fyra fem familjer som umgås där, käkar brunch, kanske grillar vid stranden på kvällen. Jag tycker om att vara i Sverige på sommaren. Jag förstår inte de som drar utomlands.

… sommarminne

Jag har varit väldigt mycket på västkusten och det är lite av anledningen till att vi har premiären för Rhapsody in rock där nere. Jag var sommarbarn där när jag var liten och var mycket inne i Varberg. Vi umgås fortfarande mycket med hela släkten av sommarföräldrar. Min mor var ensamstående och jobbade hela sommaren så då fick jag ha sommarlov där nere. Det som påverkar en i barndomen hänger kvar.

… låt

Det finns en sommarlåt som jag minns från radio när jag var liten. Den heter “Utskärskård” och är komponerad av Bobbie Ericsson. Det var en jättehit på radion när jag var liten. En otroligt vacker klassisk sommarlåt som andas sommar rakt av. Klassisk musik är min bakgrund. Jag har lirat piano i 47 år, det är ett antal år. Därför är det så kul att komma tillbaka till sina hoods med folk som har betytt mycket när man var liten och satt och spelade. Hela den här Rhapsody in rock-turnén är mina barndomsdrömmar.

LÄS MER: Lars Lerin: "Min bästa tid är nu"

… ålder

Jag gillar den åldern jag är i nu. När jag var liten kallades jag för professorn för jag var så jäkla lillgammal. Hade blazer och glasögon. Vi var ett gäng på Adolf Fredriks musikskola som såg ut så. Nu börjar jag känna att jag verkligen trivs i min ålder. Även om jag jobbar mycket så tränar jag mycket också. I förrgår sprang jag Göteborgsvarvet. Man mår bra just nu, det är en skön ålder. Mer avslappnat på alla sätt och mer distans till saker och ting.

… avkoppling

Jag gillar att gå på bio. Bara slinka in och kolla en film med familjen. Eller åka båge. Jag åkte MC i Spanien med några kompisar för ett par veckor sedan. Annars älskar jag att dra på mig joggingskorna och dra ut på stranden i Falkenberg. Det är mycket idéer man får när man är ute och kutar. Jag springer när det är tio plus och uppåt. Det lärde jag mig av Jerry Williams när jag åkte med hans band och turnerade. Att alltid packa ner joggingpjucken i resväskan. Jag bor mycket på hotell och försöker att alltid boka ett med gym.

… kyss

Vi var ihop väldigt länge innan vi gifte oss jag och min Maria. I 20 år. Vi gifte oss för fem år sedan i Florida på stranden. Den bröllopskyssen var magisk. Från att jag hade varit otroligt anti så gifte vi oss. Det berodde nog på att jag har mycket skilsmässor i släkten. Att gifta sig var ett dåligt omen liksom. Men det var faktiskt kul för han som vigde oss garvade. Han hade aldrig vigt ett par som varit ihop så himla länge. I USA gifter man ju sig direkt.

… fest

Det är midsommarafton när vi ses alla vänner i Falkenberg. Oftast bjuder vi ner mycket folk, ibland från USA och ibland från Stockholm. De festerna är magiska. Om man vill ha musik på en fest ska man bjuda mig. Jag hatar att bara sitta. Maria min fru sjunger och jag lirar. Det värsta jag vet är trerättersmiddagar när man bara sitter. Det är nog en turnéskada, man är så van att slänga i sig maten. Jag tycker alltid lite synd om pianon som står själva i ett hörn haha.

… fåfänga

Det där var svårt alltså. Jag är så anti-fåfäng. Gillar inte att sminka mig innan jag går upp på scen. Jag gillar naturlighet i alla dess former, det kanske är min fåfänga i så fall. Jag gillar inte när det är konstlat. Privat går jag klädd i jeans, T-shirt eller någon skjorta och boots. På scen vill man ju vara snyggt klädd när folk har betalt pengar, det tycker jag är att visa respekt. Men privat är jag väldigt ”laid back”. Jag gillar skinnjackor i och för sig men inte på sommaren.

… måtto

”Only action brings ideas to life”. Det har jag ingraverat i ett smycke jag fått av en tjej som är silversmed i Falkenberg. När jag fyllde 50 fick jag att göra en tatuering i present. Det har jag inte vågat än. Jag vet inte vad jag skulle göra, kanske skriva mitt måtto. Jag började jobba som musikant när jag var 16 år och då lärde man sig att ska du få något gjort får du ringa själv. Det säger jag till mina elever. Det ger också en trygghet i dig själv, att inte förlita dig på någon annan.

… djur

Min största dröm i livet är att ha en hund, en berner sennen. Jag har till och med varit på kennel och kikat. Men jag har inte hjärta att köpa för den skulle vara så mycket ensam. Det går inte att ta med en sådan hund på turné. Inte ens när jag går i pension för då kommer jag fortsätta att jobba. Pension är bara en siffra på ett papper. När jag började jobba som 28-åring jobbade jag med Charlie Norman och då var han 70 år. Jag är otroligt priviligerad i mitt jobb med så mycket power och feedback.

LÄS MER: Martin Stenmarck: "Min största last är..."

Fakta: Robert Wells

Ålder: 54 år.

Familj: Hustrun Maria och sönerna Oscar och Theodor.

Bor: Stockholm.

Gör: Kompositör och musiker.

Aktuell: Med Rhapsody in rock slottsturné 2016.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!