Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rachael McGeoch och Beccy Pistone är enäggstviillingar. I augusti födde de barn med bara 20 timmars mellanrum.
Rachael McGeoch och Beccy Pistone är enäggstviillingar. I augusti födde de barn med bara 20 timmars mellanrum.
Rachael McGeoch och Beccy Pistone är enäggstviillingar. I augusti födde de barn med bara 20 timmars mellanrum.
Rachael McGeoch och Beccy Pistone är enäggstviillingar. I augusti födde de barn med bara 20 timmars mellanrum. Foto: Facebook

Tvillingarna födde barn - med bara timmars mellanrum

Rachael och Beccy är enäggstvillingar med allt vad det innebär. 

Nu har de också blivit mammor – med bara några timmars mellanrum.

– Vi har alltid stått varandra nära och gått igenom livet tillsammans, säger Rachael till Daily News.

Rachael McGeoch och Beccy Pistone är enäggstvillingar och bästa vänner. Som många tvillingar har de gjort mycket tillsammans under sin uppväxt, men det här tar nog priset: De har till och med skaffat barn samtidigt. I augusti födde de 34-åriga tvillingarna barn – med bara 20 timmars mellanrum – på ett sjukhus i Massachusetts, USA. 

Tidigare i år förstod systrarna att deras barnafödande var beräknade till närliggande datum. För Daily News berättar Rachael att hon och Beccy skämtade om att det vore roligt om de födde samtidigt. 

Och det vore onekligen lite komiskt. Förutom att de är enäggstvillingar som gjort allt tillsammans under uppväxten har de båda valt partners som heter William. Varför inte tajma bebisfödandet?

Här är Rachael McGeoch (vänster) och Beccy Pistone tillsammans med sina nykläckta bebisar och sina partners William Bubenicek och William Pistone. Och ja, systrarna är ihop med varsin William. Foto: Facebook

Men de anade inte att det faktiskt skulle bli så på riktigt.

LÄS OCKSÅ: Enäggstvillingarna fick barn – samtidigt 

Gick över tiden och ringde sin syster

I mitten av augusti hade Rachael gått över tiden med två veckor och skulle bli igångsatt. När igångsättningen inte verkade ge så mycket började hon bli orolig och ringde till sin syster. 

Beccy, som egentligen hade tänkt föda hemma i Cape Cod, bestämde sig för att åka de 12 milen till sin syster i Cambridge, för att vara med henne under förlossningen. Snart efter att hon anlänt började Rachaels igångsättning att ge resultat.

– Vi har alltid stått varandra nära och gått igenom livet tillsammans, säger Rachael till Daily News.

Samma eftermiddag som Beccy kom till sjukhuset i Massachusetts började även hennes förlossning, och hon placerades i rummet bredvid.

LÄS OCKSÅ: Hon födde tre par tvillingar på drygt två år 

https://www.facebook.com/rachael.mcgeoch/posts/10155660951509224

Födde med 20 timmars mellanrum

Sent samma kväll kunde Rachael och hennes fästman lättade välkomna sin son, som också heter William, till världen. Men Beccy hade stött på patrull. Bebisen låg nämligen fel och förlossningen hade stannat av.

I ett inlägg på Facebook berättar Rachael hur hon dagen därpå övertalade sjukhuspersonalen om att hjälpa henne att smyga in till sin syster med lille William i famnen.

"Vi visste att hon behövde inspiration. Sjuksköterskorna/barnmorskorna hjälpte mig att smyga in till henne med bebisen William, så att hon fick träffa och hålla i honom", skriver hon.

24 minuter senare såg lilla Andi dagens ljus – bara 20 timmar efter sin kusin.

Alla mådde bra, och särskilt tacksamma var tvillingarna mot sjukhuspersonalen som förstått "tvillingbandet" och låtit dem få rummen bredvid varandra.