Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MÄNSKLIGT

Publicerad 16 apr 2016 06:00

Tommy Körberg, 67: ”Musik är som sex”

<span>Tommy Körbergs hobby är att leta ny musik. &quot;När jag går till gymmet sätter jag på Spotify och veckans tips. De tar fram musik de tycker passar till mig och det stämmer ganska ofta&quot;, berättar han.<br></span>

Tommy Körbergs hobby är att leta ny musik. "När jag går till gymmet sätter jag på Spotify och veckans tips. De tar fram musik de tycker passar till mig och det stämmer ganska ofta", berättar han.

1/2

Foto: /Ibl / /IBL

En ledig söndag tar Tommy Körberg gärna sin dotter på bio innan han svänger ihop en festmåltid till henne och frun Ann-Charlotte.

En ledig söndag tar Tommy Körberg gärna sin dotter på bio innan han svänger ihop en festmåltid till henne och frun Ann-Charlotte.

2/2

Foto: Thomas Engström/THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

En ledig söndag tar Tommy Körberg sin dotter på bio innan han svänger ihop en festmåltid till familjen.

– Jag älskar kokböcker, säger han till Hälsoliv.

Han är också en stor Spotify-älskare.

– Musik är som sex. För varje som betalar för sex är det tusen som får det gratis.

Tommy Körbergs bästa...

…söndag

Då vill jag sova ut ordentligt, det är viktigt. Äta en lång, god frukost och sen hitta på någonting med vår lilla dotter. Vi har några spel vi brukar ägna oss åt. Kanske se en bra teater eller bio. Är det för kallt ute går jag inte ut, min tid som skidåkare är över. Jag har titanknä så jag kan inte åka utför men längdskidor kan vara skönt. Till längdåkning är våfflor ett måste.

…låt

Just nu är min favorit Joni Mitchells ”A case of you”. Det är en fin kärlekslåt. ”I can drink a case of you”. Hon är outstanding. Där har Bob Dylan mycket att lära sig. Jag kan gilla hans texter men musiken är ganska hopplös. Men jag förstår varför vissa tycker om honom. Jag gillar mer intrikata slingor i melodierna.

…avkoppling

Läsa. Just nu håller jag på med en deckare som heter ”De underkända”. Det är Hans Rosenfeldt som skrivit och den handlar om en som tar kål på sådana som gör dokusåpor och har bloggar. Jag förstår att man blir irriterad på dem men inte så att man har ihjäl dem, haha. Jag får hem Time Magazine, så att jag håller lite koll på vad som händer i stora världen. Jag läser också en bok som heter ”Sapiens”, från Israel om människans historia. Ett annat tips är ”Kvinnan på tåget” av Paula Hawkins.

…ålder

Jag ska inte klaga på min ålder nu. Då kan jag lika gärna lägga mig ner och sluta andas. Det bästa med att bli äldre är att du ger fullständigt fan i vad folk tycker. Du kan be folk dra åt helvete utan att skämmas. Och man bryr sig inte om småsaker. När äldste sonen föddes för nästan 40 år sedan var jag inte så uppmärksam på faders­rollen. Jag har blivit lite bättre, men om du frågar min fru tycker hon nog inte samma sak.

…karriärminne

Att göra ”Chess” i London var maffigt. Hasse och Tage-året var också jävligt kul. Det är svårt, det finns många tillfällen. Jag sjunger tills jag stupar. Jag har lite idéer på andra saker att göra om jag får utrymme.

LÄS MER: Professorn: Sång kan ha samma effekt som medicin

…insikt

Jag drabbas av insikt varje dag. Insikten i dag är att jag har det så bra. Det gäller att inte ta något för givet. Att inte sitta med blicken i telefonen. Jag sitter bara med blicken i telefonen på bussen – det kommer alltid fram människor som påpekar vad jag ska sjunga så då låtsas jag vara upptagen. De flesta snälla, men ibland lite aningslösa.

…maträtt

Jag älskar kokböcker och lagar efter dem, inte bara har dem som prydnad. Det släpps så mycket kokböcker och ändå äter folk ute. Min paradrätt är ankbröst med apelsinsås. Hemligheten är att bränna fettet från ankskinnet och spara det och steka potatis i. Bara salt och peppar, inga andra kryddor. Till det gillar jag bulgur med grönsaker i. Paprika, lite lök och ärtor. Sen blir man mätt.

…hobby

Att leta bra musik. Musik är som sex. För varje som betalar för sex är det tusen som får det gratis. Jag har en jävla massa skivor, som jag har i en lokal tillsammans med mina gitarrer. Det tar sådan plats med vinylskivor. Jag är allätare, gillar all sorts musik. När jag går till gymmet sätter jag på Spotify och veckans tips. De tar fram musik de tycker passar till mig och det stämmer ganska ofta.

LÄS MER: Musik kan förhöja din träningsprestation