1 av 3: Berättar om det äckligaste hon vet och vad hon drömmer om.
Tina Nordström är aktuell i "Sveriges yngsta mästerkock" i TV4.
2 av 3: Tina Nordström är aktuell i "Sveriges yngsta mästerkock" i TV4. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tina tillsammans med hunden Bonnie.
3 av 3: Tina tillsammans med hunden Bonnie. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tina Nordström: "Mina barn stressar mig mest av alla"

Tina Nordström, 44, är tillbaka i "Sveriges yngsta mästerkock". Hennes egen drömrestaurang ligger på stranden, med plaststolar och en atmosfär som bjuder in till möten.

– Den har inga vita dukar på borden, säger hon.

1. Vem skulle du helst vilja träffa av alla människor i världen? 

- Oprah Winfrey, för att hon är en så cool, stark och snygg kvinna. Jag skulle vilja bo hos henne i en månad för att vara med i hennes vardag, se vilka hon träffar och hur hon arbetar. Jag skulle laga mat dygnet runt till henne bara för att få uppleva lite Oprah-glam. 

LÄS OCKSÅ: Mat-Tina, 44, avslöjar: "Jag äter för ensidigt" 

2. Vad gör dig riktigt arg? 

- Snåla och omständliga människor kan vara riktigt irriterande. Jag kan också bli väldigt arg på mig själv när jag slarvar bort saker vilket händer ofta; bilnycklar, datorladdare och plånbok. Det händer titt som tätt att jag till exempel åker till flygplatsen utan plånbok. Då har det hänt att till och med taxichauffören fått hjälpa mig med en slant så jag kan ta mig runt under en arbetsdag. 

Tina Nordström

Ålder: 44. 

Gör: Kock, programledare och kokboksförfattare. 

Familj: Maken Martin, 44. Barnen Albin, 11, och Elsie, 8. 

Bor: Helsingborg. 

Aktuell: Med "Sveriges yngsta mästerkock", TV4.

3. Vad stressar dig? 

- Mina barn stressar mig nog mest av allt. Fast egentligen är det nog jag själv, för jag är en sådan tidsoptimist och tror att jag ska hinna mer än jag har lovat, vilket jag så klart inte gör. Och så blir de besvikna och lite småarga, och då stressar jag ännu mer. Jag jobbar på det, tro mig! 

4. Om du vann en miljon, vad skulle du göra med pengarna? 

- Först skulle jag dela ut pengar till familjen och se till att det fanns pengar till barnens framtida studier. Sedan skulle jag ta med familjen på en resa till exempel till Thailand, Laos eller Vietnam och vi skulle vara borta länge. Gärna en resa som får ta lite plats och vara här och nu, inte så välplanerad, utan ta det lite som man känner för just i stunden, "go with the flow" helt enkelt. Och skulle jag ramla över en perfekt liten bungalow längst ut på en brygga så köper jag den så klart. 

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson "Jag har fem barn - som jag vet om" 

5. Vad är det finaste någon har sagt till dig? 

- "Du gör mig glad" får jag höra ibland, och då ler jag från öra till öra. Mitt drivmedel är de små, spontana komplimangerna i vardagen. Jag möter många människor i alla åldrar, och den kärlek jag får av dem gör mig väldigt glad. Det behöver inte alltid vara konkreta ord utan kan vara ett varmt leende och en uppskattande energi som kan smitta av sig och ge mig en boost i vardagen. 

6. Vad är det viktigaste du alltid har med dig i väskan? 

- Plånboken - om den är med. Och min fysiska kalender, ja det finns faktiskt såna. Jag är verkligen kärringen mot strömmen, jag vägrar att ha almanacka i telefonen. Jag har inte ens mejl i telefonen, vilket ibland gör min kollega skogstokig, för då har han inte koll på mig och mina uppgifter. Jag älskar att skriva för hand, gärna med färgglada pennor, så pennor har jag med mig också så klart. 

7. Vad får dig att gråta? 

- Under OS grät jag flera gånger, både åt guld och silver, men jag gråter också till känslosamma filmer. Jag har lätt för att gråta, men jag kan också skratta så jag börjar gråta om det är något hysteriskt roligt som händer. 

8. Beskriv din drömrestaurang! 

- Min drömrestaurang behöver inte ha vita dukar. Den får gärna vara på stranden med enkla plaststolar och fantastiska råvaror, som i Spanien och Italien till exempel. Och på min drömrestaurang träffas människor, och på ett icke märkvärdigt sätt lägger en hand på ens axel och frågar hur det är. Grymma råvaror och genuina möten helt enkelt. 

9. Vilket är ditt drömprojekt? 

- Alla projekt som har med barn och mat att göra. Det är skojigt för barn är så oberäkneliga och orädda. De blandar ihop det som är gott och tänker inte så mycket på smaker och kombinationer, och det kan bli hur tokigt som helst. Mindre barn har ett dåligt tidsbegrepp, vilket gör att de inte stressar fram något som oftast vi vuxna kan göra när vi är pressade. För mig är det otroligt lustfyllt att laga mat med barn och kunna påverka dem redan i ung ålder. Jag planerar förvisso inte så många projekt, jag lever oftast där det händer. Jag har ett öga för möjligheter och är orädd, och då kan jag hamna i situationer där jag njuter lite extra. 

10. Vilket är ditt favoritresmål? 

- Svenska fjällen är nummer ett för mig, där vi har vår stuga. Dit åker vi så fort vi är lediga. Där bakar vi mycket och gör pannkakor till frukost och lever ett enkelt liv. Jag tar gärna en skidtur i beckmörker och njuter av känslan av att vara uppkopplad mot något man inte riktigt vet vad det är; naturen, tystnaden, stillheten. Och det bästa av allt är att gå upp på fjällstoppen. Då blir jag som Ronja Rövardotter och vill skrika rätt ut. Sedan gillar jag i och för sig att ta en kall öl på en skön strandbar också och se ut över turkosblått vatten tillsammans mina barn och min man. Både fjällen och stranden har sin charm. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!