<p>Mor och dotter. "Det kommer att vara mycket fokus på mig och Bianca", säger Pernilla Wahlgren om sin nya tv-serie "Wahlgrens värld".<br></p>
1 av 3: <p>Mor och dotter. "Det kommer att vara mycket fokus på mig och Bianca", säger Pernilla Wahlgren om sin nya tv-serie "Wahlgrens värld".<br></p> Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5
Realitystjärna. "Det viktiga är att man visar en sann bild. Sen kanske vi bråkar eller skrattar mer än i andra familjer", säger Pernilla.
2 av 3: Realitystjärna. "Det viktiga är att man visar en sann bild. Sen kanske vi bråkar eller skrattar mer än i andra familjer", säger Pernilla. Foto: Cornelia Nordström
Familjen. Pernilla med barnen Benjamin, Bianca, Oliver och Theo.
3 av 3: Familjen. Pernilla med barnen Benjamin, Bianca, Oliver och Theo. Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES

"Till och med ungarna tycker att jag ska dejta"

I höst får vi titta in kulisserna hos Sveriges mest kända familj. I "Wahlgrens värld" öppnar Pernilla Wahlgren dörrarna till sitt hem och sitt liv. Att visa verkligheten är hon van vid genom sin blogg och sin podcast.

– Den perfekta fasaden har jag inget behov av att måla upp, säger hon.

Under åren har Pernilla Wahlgren fått ett flertal förfrågningar om att göra reality-tv men gång på gång tackat nej. Fram till nu.

– Det har inte känts rätt tidigare. Inte rätt tid i livet, fel produktionsbolag. Nu tackade jag ja för att det funkar i vårt liv. Det kommer vara mycket fokus på mig och Bianca. Jag sa redan från början att ni får mig men inte hela familjen. Så tyckte Bianca det kändes bra att vara med mer. Efter "Let's dance" känner hon sig tryggare framför kameran och vågar mer. Benjamin vill hålla sig undan för att fokusera på sin musik och Oliver är ingen offentlig person.

Tidigare kunde Pernilla känna sig orolig om hon visade för mycket av sig själv i tv.

– När jag grät i tv första gången, i "Berg flyttar in", fick jag panik. Men när det sändes blev det på riktigt. Även efter "Arga snickaren" sa vi "shit vad har vi gjort?", folk kommer tycka att vi är sjuka i huvudet. Vi är inte helt normala i vår familj utan lite crazy. Sen har jag bloggat i åtta år och jag är väldigt öppen om mitt liv i bloggen. Även i podden som jag har tillsammans med Sofia Wistam är vi ganska frispråkiga. Folk har fått en annan bild så jag tänkte att nu kanske jag vågar släppa in för att se hur vi är.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Jag har lyckats hålla ihop familjen själv"

 

Tanken är att programmet ska vara så lite uppstyrt som möjligt men Pernilla har dragit en tydlig gräns mellan att vara personlig och privat.

– Det pratas mycket om mitt kärleksliv eftersom jag är singel och till och med ungarna tycker att jag borde börja dejta. Nu har jag inte träffat någon, men om jag skulle göra det hade jag hållit det privat. Jag har dejtat under åren men aldrig lagt ut någonting på bloggen. Där är jag jätte­privat. Jag och Bianca har varit öppna med att vi hade en bråkig relation i tonåren. Nu tjafsar vi och det kommer man att få se. Det vore löjligt att stänga av kamerorna om vi blir osams. Det viktiga är att man visar en sann bild. Sen kanske vi bråkar eller skrattar mer än i andra familjer.

Den största utmaningen enligt Pernilla är ändå att ha energi hela tiden.

– Vissa dagar har man bara inte det. Biancas PMS kommer väl vara vida berömd efter det här programmet, haha. Man kanske är trött eller bakis och så kommer det hem ett kamerateam man ska leverera inför. Vi har filmat fyra till fem dagar i veckan i drygt tolv veckors tid. Det kommer kännas jättekonstigt när vi har en vardag utan att det sitter med ett filmteam när vi käkar frukost, haha.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Egentligen så äter vi ju mest hela dagen…"

 

Pressen på att vara tittarvänlig och härlig känner hon inte av.

– Jag kan inte vara någon annan än mig själv. Uppenbarligen tycker folk att jag är rolig och det finns önskemål om att se mer av mig. I "Fest hos Bindefeld" har jag varit mig själv mycket. Jag är inte rädd för att göra bort mig och det är en stor tillgång att våga vara sig själv i reality-tv. Den perfekta fasaden har jag inget behov av att måla upp. Det hade jag nog mer innan. Men det finns en del att prata om. Mitt liv är lite rörigt med alla projekt. Folk frågar hur jag hinner och nu får man se att jag inte alltid gör det.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 48 år.

Familj: Barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo.

Bor: I villa på Lidingö.

Gör: Sångerska, skådespelare, kokboksförfattare, bloggare och designer.

Aktuell: Med "Wahlgrens värld" i Kanal 5 med premiär 6 oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!