Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Getty images
2 AV 2
Foto: Getty images

Syskonkärlek! 7 skäl att krama dina syskon

De kan vara svinjobbiga retstickor som vet precis vilka knappar de ska trycka på.

Samtidigt finns det inget som slår den ovillkorliga kärlek du får av ett syskon.

Tisdag den 10 april firas internationella syskondagen, så glöm inte att ge din bror eller syster en extra kram.

1. De känner dig bättre än någon annan

För en bror eller syster behöver du aldrig berätta bakgrunden, förklara eller ens uttrycka vad du känner. De har följt dig sedan du var bebis – och läser dig och din sinnesstämning som en öppen bok.

2. Ingen kan irritera dig så mycket

Ett syskon vet PRECIS vilka knappar man ska trycka på för att göra dig galen. Men det görs alltid med kärlek - och du vet att du kan räkna med det där spjuveraktiga leendet.

3. Ni kan prata om ALLT

Just eftersom hen känner dig utan och innan, och ni har det där starka bandet mellan er, så kan ni också prata om vadsomhelst. För ett syskon vågar du berätta allt, även sådant som du inte avslöjar för kompisar. De dömer dig inte – och skvallrar inte.

LÄS OCKSÅ: 15 saker som avslöjar att du är ett småsyskon 

4. De är BRUTALT ärliga

Till skillnad från kompisar, klasskamrater och kolleger, som kanske inte alltid vågar säga precis vad de tycker, brukar syskon vara ärliga, eftersom de litar på att relationen håller för kritik. Och även om sanningen kan vara brutal så är det rätt skönt att veta att man kan lita på någon till 100 procent.

5. De skyddade dig om någon var dum

Spelade ingen roll hur mycket NI två tjafsade, eller hur taskig HON eller HAN kunde vara ibland. När någon annan retades eller jävlades med dig så var de där på två röda – och försvarade, skällde och gav tillbaka.

Foto: Getty images

6.  Er humor är unik - på gott och ont

Fördelen med att växa upp tillsammans är att det finns en oändlig ström av minnen och anekdoter att gräva ur. Detta innebär internhumor på högsta nivå. Nackdelen är förstås att INGEN annan kommer förstå ett jota när ni skrattar så ni gråter åt något helt obegripligt. Det är också det fina.

7. De gör dig mentalt starkare

Några av de mest hälsosamma, lyckliga och minst ensamma människorna på planeten har ofta en sak gemensamt - varma syskonrelationer. Forskning visar exempelvis att goda syskonrelationer minskar risken för både ångest och depression.

Ensambarn? Häng inte läpp!

Du är på inget vis sämre bara för att du saknar syskon. Studier visar exempelvis att ensambarn har högre IQ, större självförtroende och är inte mindre lyckliga.

Inspiration från Mic.com, Bustle, Huffington Post