Sofia Wistam: "Hela min familj sportar väldigt mycket och äter väldigt nyttigt så egentligen ska jag bara ta följe på dem".
1 av 2: Sofia Wistam: "Hela min familj sportar väldigt mycket och äter väldigt nyttigt så egentligen ska jag bara ta följe på dem". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Sofia beskriver sig som en "sugar junkie": "Jag skulle kunna äta choklad, semlor, godis och bullar varje dag utan problem. Det är allt eller inget".
2 av 2: Sofia beskriver sig som en "sugar junkie": "Jag skulle kunna äta choklad, semlor, godis och bullar varje dag utan problem. Det är allt eller inget". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sofia Wistam: "50 är en jäkligt osexig siffra"

Gröna juicer, träning och god sömn. 

Just nu kämpar Sofia Wistam, 51, för att komma i form – och då är det allt eller inget som gäller.

– Jag skulle kunna äta choklad, semlor, godis och bullar varje dag utan problem, säger hon till Söndag.

Kärlek: "Terapi står på att-göra listan"

"Jag har aldrig gått i terapi. Ibland när Magnus och jag tjafsar så säger jag att vi ska göra det. Absolut, säger han och ber mig boka en tid. Men så gör jag det inte. Jag vet inte vad jag är rädd för. Jag vill ha enkla lösningar. Gör så här så blir det bra. Jag orkar inte gräva i barndom och så vidare. Terapi står på min att göra-lista. Just att gå jag och Magnus. Det är jättebra mellan honom och mig och inget akut, men det blir friktion när jag jobbar väldigt mycket. Han har också ett väldigt krävande jobb och vi har barn och hus. Speciellt när man är ifrån varandra väldigt mycket utvecklas man lite på olika sätt. Det skulle vara bra att gå och prata innan man får en kris."

Familj & vänner: "Det ultimata är vuxna barn"

"Jag har fyra barn och den yngsta är tio. De växer så fort och man vill att de fortfarande ska vara små. Min äldsta son Kid är 25 och han jobbar med mig och Pernilla i vår podcast. Det är så häftigt! Vi pratar om intima ämnen som relationer, sex, otrohet och krämpor i podden. Så sitter han där mitt i allt. Det enda han tycker är skitjobbigt är att prata kiss och bajs. Det är laddat för honom. Jag har haft väldigt friska och enkla barn men nu när de är större är det roligare. Det ultimata är vuxna barn vilket är svårt att se på vägen. När de är utcheckade och man förhoppningsvis har gjort ett bra jobb, det är då efterrätten kommer. Kid berikar mitt liv med sitt liv, och det blir som att man har en väldigt nära vän."

Sofia på Gröna Lund förra våren tillsammans med yngsta barnen Lennox och Texas. Foto: Jackeline Perez/EXPRESSEN

Bostad: "Det är sjukt att vi bor i hus"

"Vi bor i ett hus på Lidingö med en rufsig kulle i stället för trädgård. Jag har tidigare sagt att det egentligen är helt sjukt att vi bor i hus eftersom varken jag eller Magnus är intresserade. Men varje gång vi tänker på att flytta blir det så dyrt. Man ska skatta på vinsten och det blir en hög prislapp. Ungarna trivs bra så det blir väl när de flyttar ut kanske."

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistam: "Det var min strategi – mitt sätt att överleva" 

Arbete: "Vi går in i deras liv och räddar"

"Att få göra “Sofias änglar” är så mycket mer än att bara göra ett tv-program. Det är unikt i etern. Nästan som ett livskall. Så mycket skit som det händer i världen i dag, man vill göra något men man vet inte vad. Vi som jobbar med det här kan faktiskt hjälpa till och göra något för människor. Vi går handgripligen in i deras liv och räddar dem. Samtidigt som all underhållning man gjort i sin dag har också fyllt ett syfte för folk. När jag är inne i en inspelningsperiod har jag många resdagar och jag längtar ofta hem. Man är borta från familjen mer än vad man vill. Det är svårt att få rutiner. Just nu rullar “Fest hos Bindefeld” på tv och det programmet spelade vi in förra sommaren. Det var väldigt härligt men jag, Pernilla och Micael är väldigt olika."

Ekonomi: "Jag gillar att impulsköpa"

"Jag och Magnus har gemensam ekonomi. Han är väldigt ekonomisk och jag är lite mer “äsch vi har ju pengar nu”. Vi har en deal att jag inte behöver berätta om jag köpt någonting som kostar under 500 kronor. Stora inköp vill han verkligen gå igenom. Det är lite ovant för jag gillar att impulsköpa. Nu jobbar jag så mycket att jag inte hinner shoppa. Varje gång jag är i stan hetshandlar jag för det är så lyxigt att vara i stan."

Hälsa: "Det är allt eller inget"

"Jag vet vad jag ska äta, jag vet vad jag ska dricka, jag vet hur jag ska röra mig fysiskt och jag vet hur jag ska sova. Så varför gör man det då inte. Jag måste styra upp det och det gör man med rutiner. Jag älskar de tider på året då jag till exempel har tennis på fredagar. Alla andra rutiner formar man efter det då. Hela min familj sportar väldigt mycket och äter väldigt nyttigt så egentligen ska jag bara ta följe på dem. Jag älskar gröna juicer. Jag har precis gjort en fyra dagar lång kur då jag ätit och druckit massa nyttigheter. Jag gör det främst för att få bort sötsuget för jag är en riktig sugar junkie. Jag skulle kunna äta choklad, semlor, godis och bullar varje dag utan problem. Det är allt eller inget."

"Att få göra “Sofias änglar” är så mycket mer än att bara göra ett tv-program. Det är unikt i etern. Nästan som ett livskall". Foto: MAGNUS RAGNVID/Kanal 5

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Eby: "Vi är väldigt bra på att vårda vår kärlek" 

Fritid: "Man måste hitta lustfyllda sporter"

"Jag älskar att spela tennis och jag skulle vilja prova att spela paddle. Det är som en blandning mellan tennis och squash och man spelar mot väggarna. Jag tror att man måste hitta lustfyllda sporter. Sedan jag började med podcast själv lyssnar jag också på poddar när jag är ute och går. Och ljudböcker är fantastiskt. De är bra om man vill glömma bort att man rör på sig."

Personlig utveckling: "Jag vill vara 25 eller 30"

"Det var hemskt att fylla 50. Jag vill vara 25 eller 30. Att vara 50 låter gammalt, är gammalt. Jag känner att min kropp är helt misshandlad av att jag äter så mycket skit. Då känner man sig ännu äldre. Jag måste komma tillbaka på rätt spår. Men ålder och lycka har ingenting med varandra att göra. Tvärtom kan man bli ännu lyckligare med åren. Men jag vet inte. Just nu sätter jag ihop min kropps hälsa med ålder. Jag måste bara komma i form igen för att känna mig bra. 50 är en jäkligt osexig siffra. Men det tyckte jag om 40 också."

Sofia Wistam

Ålder: 51.

Familj: Maken Magnus och sönerna Texas, 12, och Lennox, 10, samt barnen Kid, 25, och Sindy, 17. från tidigare relationer.

Bor: Villa på Lidingö.

Gör: Programledare.

Aktuell: Med livsstilsprogrammen “Sofias änglar” och “Fest hos Bindefeld” på Kanal 5 och podcasten “Wahlgren & Wistam”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!