1 av 5: Charlotte Perrelli om familjen, hälsan och artistlivet
Charlotte Perrelli: "För några år sedan la jag av med att göra sånt som jag inte tycker är roligt. Jag tackar inte ja till allt längre, jag vill jobba med folk som är trevliga, såna som lyfter mig och som jag kan lyfta. Varje dag ska det vara en ynnest att gå till jobbet. Livet är för kort för annat, när man har möjligheten att välja."
2 av 5: Charlotte Perrelli: "För några år sedan la jag av med att göra sånt som jag inte tycker är roligt. Jag tackar inte ja till allt längre, jag vill jobba med folk som är trevliga, såna som lyfter mig och som jag kan lyfta. Varje dag ska det vara en ynnest att gå till jobbet. Livet är för kort för annat, när man har möjligheten att välja." Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Charlotte har varit med under Diggiloo-turnén flera somrar. Så också i år: "Vi åker husbil och bor på hotell. Barnen älskar det, även om de inte är med precis hela tiden utan gör andra saker också".
3 av 5: Charlotte har varit med under Diggiloo-turnén flera somrar. Så också i år: "Vi åker husbil och bor på hotell. Barnen älskar det, även om de inte är med precis hela tiden utan gör andra saker också". Foto: THOMAS ENGSTROM/EXPRESSEN
"Det som driver mig är passion, och det roligaste jag vet är att sjunga".
4 av 5: "Det som driver mig är passion, och det roligaste jag vet är att sjunga". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
<p>Söndag kommer ut den 18 juni och säljs till och med lördag 24 juni.</p>
5 av 5: <p>Söndag kommer ut den 18 juni och säljs till och med lördag 24 juni.</p>

"Ska man vara lycklig måste man jobba för det"

Charlotte Perrelli har byggt sin drömtillvaro genom passion och hårt arbete.

Samma målmedvetenhet har hon i relationen med maken Anders Jensen.

– Ska man vara lycklig måste man jobba för det. Lyckan kommer inte av sig själv.

I en stor intervju med Expressen Söndag berättar hon om kärleken, vardagspusslet och beslutet att inte skaffa fler barn.

De två äldsta i skolan och yngsta lämnad på dagis – check. Charlotte Perrelli kommer direkt från förskolan till intervjun, i en av sina tre bilar. Hon baxar in väskorna med ombyten till fotograferingen i hissen.

– Om jag skulle hålla allt i huvudet skulle jag bli knäpp. Jag behöver ha en bra digital kalender! Jag får påminnelser om allt från barnens matsäckar till gig och nya låtar som jag ska plugga på. Utan kalendern hade jag aldrig fått ihop det.

Sedan i höstas bor Charlottes mamma och pappa i en gammal trädgårdsmästarbostad, som finns på tomten till jättevillan i Djursholm.

– Det är ett fullstort hus på 120 kvadrat som vi har renoverat. Det är så jäkla mysigt att ha dem nära i vårt liv! De har kvar sitt hus i Småland och sitt eget här, med närheten till barnbarnen.

Charlottes och maken Anders Jensens eget hus är cirka 800 kvadratmeter stort. Här finns biljardrum, kontor, fem badrum, vinkällare, tennisbana och pool.

– Det är på gott och ont! Det är härligt att ha gott om plats när vi är så många, och jag tycker inte att det känns stort på ett obehagligt sätt. Anders sa vid något tillfälle att sitter man i tv-rummet och ska gå ut till köket och tillbaka, så tar det en kvart. Det är alltid något som är sönder och måste fixas. Man blir galen ibland! Det är ju ett gammalt hus, och även om det är nyrenoverat så är det alltid något som är ett pågående projekt. Det är krackigt i fasaden, diskmaskinen går sönder och något behöver målas om. Det är ju så för alla som bor i hus och inget unikt för oss, men i ett stort hus blir det ju mer. När vi skulle starta i gång poolen insåg vi att motorn är trasig, och den är ett år gammal, Man förstår inte ens hur det är möjligt. Det är nackdelen!

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: "Jag fick en helt ny kropp"

Hur lång tid tar det att städa?

– Nja. jag skulle inte ställa mig på morgonen och bestämma mig för att städa hela huset, för det tar säkert två dagar. Vi städar hela tiden i stället, och tar hjälp med grovstädning och putsning av fönster.

"Folk kan nog ha en felaktig uppfattning om mig. Jag är inte sjåpig, står inte och fixar håret i två timmar. Smink tar tre minuter, sen är jag klar. Jag vill känna mig stark i kroppen och hälsosam. Det är viktigare än att kajalen ligger rätt. Ska jag stå på en scen är det en helt annan grej – det är arbete. " Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I sommar åker Charlotte Perrelli på turné med Diggiloo

I sommar åker Charlotte på Diggilooturné, och då följer barnen med.

– Vi åker husbil och bor på hotell. Barnen älskar det, även om de inte är med precis hela tiden utan gör andra saker också. Det är fotbollscuper och allt vad det är, jag försöker parera och vara med på sånt så mycket som jag bara kan, jag tycker det är kul.

Drömmen har varit att utöka den stora familjen ännu mer. När Charlotte uppträdde i Melodifestivalen i februari hade hon precis fått missfall, det sjunde inom loppet av tre år.

– Nu känner jag att jag skiter i det. Nu får det vara bra. Jag känner också att jag blir ju äldre, hur gammal vill jag vara när jag skaffar barn? Jag är 42 nu, sista gången kändes det som att "hoppas det funkar, för sen struntar vi i det". Mest för att min kropp tar stryk, jag orkar inte mer. Motgångarna – när man mår illa, kräks, kissar varenda natt och går upp i vikt – allt det där och så blir det ingenting. Det är lite jobbigt. Jag har ju tre barn, jag är jätteglad och nöjd över det. 

Försöken att skaffa fler barn har inneburit många kast mellan hopp och förtvivlan.

– Man mår dåligt när det händer, men inte i efterhand. Vi hade tyckt att det varit kul att få ett biologiskt helsyskon till Adrian. Han blir lite ensambarn eftersom det skiljer så mycket i åldrar. Vi har gjort flera försök, det hade varit fantastiskt om det hade funkat. Men jag är ingen person som tycker synd om mig själv. Okej, nu blev det så här – det är livet. Ingenting blir som man har tänkt sig. Det är jättetråkigt, men det är ingen idé att hänga läpp.

Foto: EXPRESSEN

"Många tycker att det är något att skämmas för - det tycker inte jag"

Att prata öppet om missfall är naturligt för Charlotte, och hon önskar att fler vågade göra det.

– Många tycker att det är något att skämmas för. Det tycker inte jag. Vi är för gamla, det är därför det inte funkar. Det är tyvärr så, biologiska klockan tickar. Jag har sagt till kompisar, frys ner ägg om ni inte har träffat rätt partner! Ni har ingenting att förlora på det.

Charlotte har kämpat hårt med kost och träning för att komma i den form hon är nu.

– Det är ju inte gratis. När man som jag har gått igenom tre hela graviditeter vet kroppen precis hur den ska göra när man blir gravid. Jag har gått upp fem kilo och fått missfall i femte veckan. Sen har det gått några månader och jag har blivit gravid igen, och då har det bara plussats på. När jag gjorde schlagern hade jag gått upp tolv kilo ungefär, men nu har jag gått ner det. Jag har varit väldigt ordentlig och lagt om kosten för att strypa det som jag inte kan äta: Socker och kolhydrater. 

Att våga satsa igen efter skilsmässan från Nicola Perrelli var inte självklart. 

– Jag ville inte gå in i en ny relation. Men när jag väl bestämde mig, då gjorde jag det. Jag var någonstans tvungen att göra ett val: Antingen blicka framåt och tycka att saker och ting funkar och känns bra, eller stå kvar där jag var.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren: "Självklart vill jag träffa någon"

Hur har det fungerat?

– Vi har det väldigt bra, vi är på samma själsliga nivå. Sen handlar det också om att arbeta hårt på sin relation. Det är så lätt att tro att det är enkelt, men det är inte enkelt för någon. Det måste man komma ihåg när man är i en relation. Ska man vara lycklig måste man jobba för det. Lyckan kommer inte av sig själv. Det handlar om att ge och ta och se den andra, att vara lyhörd hela tiden, känna in och känna av. Jag är en djävulusisk pratkvarn och tror på att älta och prata. Man ska inte gömma sig i en massa problem, eller tro att saker och ting löser sig av sig själva. Men man ska inte heller blåsa liv i saker som inte behöver blåsas liv i. Det där är en avvägning. 

Vad tänker du på?

– Ibland hamnar man i perioder i livet där man är lite låg eller trött. Då måste man ge varandra lite space, och inte pusha den andra genom att säga att "någonting är galet här, mår du bra, är du nöjd?". Man måste låta den man lever med blomma litegrann själv och få landa mellan varven. Sen kommer en bättre dag igen!

Charlotte Perrelli om...

...senaste skofyndet:

– Visst är de roliga? Det är Dolce & Gabbanas nya kollektion. För ett par år sedan räknade jag, och då hade jag kanske ett par hundra par skor, men nu har jag rensat ut och slängt bort mycket.

...tonårstiden:

– Alla har alltid sagt att "små barn, små problem" och det är först nu man förstår. Det blir sån problematik – skolan, utanförskap, vara med och inte. Shit, det är tufft att vara tonåring med klimatet som råder i dag. Och då har jag ändå killar, så man tycker att det borde vara enklare.

...skärmtid:

– Det är en ständig problematik. I morse satt barnen med telefonerna vid frukostbordet, båda två. En annan springer runt som en idiot för att serva. Vi har bestämt för länge sen att vi inte använder telefonen vid köksbordet, ändå får jag påminna barnen om det varje dag, för de glömmer. Äldsta, som är 13, tycker att det suger.

...gudstro:

– Tro får människor att bli hoppfula. Jag har alltid varit en sökare, och i perioder har jag sökt mer än vad jag gör just i dag. Jag varit inne på både buddism och new age med energifält, som jag tycker är intressant att läsa om. Jag går fortfarande till kyrkan och har kanske hittat min egen tro även om jag inte kan definiera exakt hur den ser ut.

Charlotte Perrelli: "Utan musiken finns inte passionen"

Hur viktigt är pengar för dig?

– Jag älskar lyx och glamour, men det är inte där lyckan sitter. Det är så lätt att man tappar fotfästet, jag ser lyckan i det lilla och försöker få barnen att tycka det också. Men man är ju olika. Min äldsta son tycker att det är skönast om vi inte hämtar honom på fotbollsträningen i en schyst bil. Då får han panik, "alla vet ändå att jag bor i största huset här i Djursholm". Han gillar att saker än enkla. Medan min andra son tycker: "Åh kaaan du inte hämta i Ferrarin?". Han är bara glad och tycker att gud vad livet är härligt.

Hur viktigt är det för dig att bli respekterad som affärskvinna?

– Jag har jobbat väldigt hårt för att komma hit, det har varit många resdagar och jag har släpat runt barnen halva Europa. Det som driver mig är passion, och det roligaste jag vet är att sjunga. Jag har fått programledarförfrågningar till sånt som inte har med musik och göra och då har jag tackat nej – utan musiken finns inte passionen för mig. Jag har inte haft någon faster som har testamenterat mig, utan jag har fått sjunga in varenda krona och behöver inte tacka någon annan. Men det är ingen big deal. Jag vet att saker och ting kan förändras. Jag är tacksam för att vi alla är friska och för att jag i dag har möjlighet att ge barnen den uppväxt som jag tycker är trevlig.

Charlotte Perrelli

Ålder: 42.

Familj: Maken Anders Jensen, gemensamma sonen Adrian, 3. Sönerna Angelo,13 och Alessio, 11, från tidigare äktenskap.

Gör: Artist.

Bor: Djursholm utanför Stockholm.

Aktuell: Albumet "Mitt liv", som sålt guld, singeln "Spår i sanden" samt sommarturnén "Diggilioo". Har även rollen som Catherine i nya musikalen "Pippin" på Malmö opera, premiär nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande