Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Sanna Nielsen är aktuell med nya showen ”Mitt Sanna jag”
Sanna Nielsen är aktuell med nya showen ”Mitt Sanna jag”
Sanna Nielsen är aktuell med nya showen ”Mitt Sanna jag”
Sanna Nielsen är aktuell med nya showen ”Mitt Sanna jag” Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Sanna Nielsen: ”Jag tvivlar alltid lite på mig själv”

I sin nya show ”Mitt Sanna jag” vill Sanna Nielsen, 34, visa upp alla sina sidor. Hon har ibland nära till tvivel och ångest inför nya utmaningar, som sedan slår om till kreativitet och handlingskraft.

– Min stora utmaning är att gräva i mitt innersta, säger hon.

Vilken är din största utmaning just nu? 

– Min största utmaning just nu är verkligen att bygga min drömshow. Jag vill vara helt ärlig och visa alla mina sidor och det måste komma från mig. Det kan inte komma från någon regissör, kapellmästare eller producent utan jag måste göra jobbet. 

– Min stora utmaning är att gräva i mitt innersta. Vad är det för känslor jag vill ska spricka ut? Så fort jag tackat ja till någonting tänker jag alltid ”gud vad har jag gjort nu?” och så får jag ångest. Jag tvivlar alltid lite på mig själv. Så går det några timmar, några dagar eller några veckor innan det landar. För jag tackar alltid ja av anledningen att jag vill vidare och uppleva saker. Jag vill lära känna mig själv på nya sätt. Då blir jag handlingskraftig och kreativ. Jag bollar väldigt mycket med mitt team som jag jobbar med. 

LÄS OCKSÅ: Renée Nyberg: ”Jag har svårt att känna mig nöjd” 

Varför ska man gå och se din show ”Mitt Sanna jag”? 

– För att man ska få åka på en musikalisk resa från Bromölla till New York. Man ska få se den här elvaåriga tjejen till den här stjärnan som ska blomstra ut nu. Som har tagit sig till New York, tagit steget fullt ut och blivit den entertainer hon vill vara. Hon ska visa alla sina sidor. 

– Det blir ett musikaliskt fyrverkeri av både hennes egna hits och andras odödliga hits. Gladys Knight, Celine Dion, mina inspirationskällor. En trevlig kväll med mig helt enkelt. Och den ska vara rolig, det ska vara partystämning! 

Sanna Nielsen

Ålder: 34. 

Gör: Artist och programledare. 

Bor: Lägenhet i Årsta söder om Stockholm. 

Familj: Sambon Joakim Ramsell, 46. 

Aktuell: Med showen ”Mitt Sanna jag” på Hamburger Börs i Stockholm. 

Vilken är din största inspiration? 

– Det är att möta olika människor och lyssna på musik. Jag var på Donna Summer-musikalen på Broadway i New York i går och hon är en av de artister som jag plockar in i min egen show och tolkar. Det slog mig då att när jag lyssnat på hennes låtskatt när jag var liten så har jag alltid lyssnat för att jag tycker om att sjunga just den musiken. Inte för att det är hon som sjunger den. När jag satt på musikalen kände jag hur jag fick komma henne närmare och då blir det ytterligare en dimension i min show. Vad jag kan känna och vad jag kan relatera till. 

– Så inspirationen har alltid varit att bara lyssna och ta in. Inte ställa några krav på mig själv utan bara se vad som händer hos mig när jag får vara så fri som möjligt från påtryckningar. Jag blir också inspirerad av möten med människor. Det är nog därför jag trivs så bra på ”Allsång på Skansen”. Jag trivs så bra i intervjusammanhangen eller bara backstage där jag får lära känna människor. 

LÄS OCKSÅ: Jessica Andersson: ”Den sorgen gör fortfarande väldigt ont” 

Vad längtar du efter? 

– Just nu längtar jag efter att få gå och se vad som är runt hörnet från mitt hotell. Jag är i New York just nu och vart jag än går så är det någonting som händer. Det är shower överallt, musikanter på gatorna. Så stort och häftigt. Så jag längtar efter att få gå ut och uppleva, bli inspirerad. New York är ju staden som aldrig sover och jag har inte sovit på ett dygn så jag anammar verkligen den känslan här. Häromdagen var jag på Fifth Avenue och hade pressplåtning. Sprang runt i galaklänning och folk trodde jag var världens stjärna, haha. Jag kände mig som Carrie Bradshaw i ”Sex and the City”. 

Vad är lycka för dig? 

– Lycka för mig kan vara pannkakor en söndagsmorgon. Eller att sitta i soffan och titta på serier med min sambo. Äta en god middag med honom eller gå på bio. Det är de små sakerna för mig. Som inte behöver planeras så mycket i vardagen. Jag vill vara lycklig i min vardag, inte göra saker för stort. 

LÄS OCKSÅ: Izabella Scorupco: ”Jag var mitt uppe i en livskris” 

Hur stor är romantikern i dig? 

– Åh, jag vill att den ska vara större. Jag är romantisk men så har jag min sambo som är ännu mer romantisk och han tänker alltid steget före. Det är lyxigt. Han är verkligen superfin och jag tänker alltid att jag måste steppa upp. 

– Jag vill ju finnas där men det är också de små sakerna som att tända ljus, sitta tillsammans vid köksbordet och käka middag, dricka vin, titta på en bra film och krypa upp under en filt i soffan. Det är de där små sakerna som är så härliga. Det behöver inte vara så mycket, bara man ser varandra. Att lyssna och vara nyfiken på sin partner är väldigt romantiskt och attraktivt. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Vilket är det största äventyr du varit med om? 

– Helt klart den här inspirationsresan i New York som jag är på nu. Så många gånger jag har varit rörd till tårar av allt jag får vara med om. Jag skulle också kunna säga den resa som jag varit ute på sedan 22 år tillbaka. Och det känns som om jag bara har börjat. Jag är oerhört tacksam för det men också väldigt stolt över vad jag gör. Jag jobbar hårt. 

– Ibland slår väl tanken mig att hur ska jag toppa det här, när jag gjort någonting. Men jag gör ju inte det här för att jag ska toppa mig själv hela tiden. Jag gör verkligen det här för att jag älskar att sjunga och det är det som är grundtanken med hela min nya show. Det är en hyllning till att få stå och sjunga för det har fått mig att må bra i så många olika situationer. Att verkligen få ut allt jag känner. Det är därför jag gör det här och det låter kanske pretentiöst men det är sanningen. När man hittar något man verkligen tycker om är det så enkelt och jag ser inte det här som ett jobb utan något jag gör för att fungera. 

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Vet inte ens om jag kan få fler barn”

Hur skulle du beskriva din klädstil? 

– Jag skulle nog beskriva min klädstil som väldigt klassiskt kvinnlig men med edge. Jag gillar mode och jag gillar att röra mig mellan olika stilar. Även där vill jag inte fastna i någon genre eller något fack, precis som i musikens värld. Jag är stolt över min längd och jag gillar att bära upp kläder som gör att jag sträcker på mig. Jag älskar klackar och jag vet inte hur jag ska kunna beskriva min stil mer än som kvinnlig, klassisk med en touch av glamour, haha. 

Vilket är ditt starkaste barndomsminne? 

– Några av mina starkaste barndomsminnen är när man var hemma hos mormor och morfar som har betytt väldigt mycket. Att bara gå morgonpromenad med morfar nere vid stranden. Han berättade alla de här sagorna och hittade på att när det var dimma så dansade älvorna ute på sjön. Han var trollbindande. Vi plockade blåbär och när vi kom hem till mormor åt vi dem med mjölk. Det är mycket sådant man tänker på i sin barndom. Också med mamma och pappa som varit så fina och gett mig möjligheten att drömma stort. De hade ingen aning om vad det här skulle landa i när jag var elva år. De har verkligen funnits där och jag fick följa med dem när de var ute och dansade. Jag fick sitta på scenkanten och sjunga med i alla låtarna för det var det de visste att jag älskade mest. 

Vad är hälsa för dig? 

– Det är en bra fråga. Jag vill må bra och jag vill vara hälsosam men jag vill också njuta av livet och jag gillar mat. Men jag vill gärna känna mig stark så att jag också klarar av eventuella sjukdomar när de kommer. Jag känner inte att jag måste styrketräna, gå ner till en viss vikt och se ut på ett speciellt sätt. Jag är väldigt stolt över den jag är och hur jag ser ut, men jag vill gärna känna att jag tar hand om min kropp.