"Jag hoppas på att få hålla på med det jag gör i minst 20 år till, så länge jag är frisk och kan!", säger Sanna Nielsen.
1 av 2: "Jag hoppas på att få hålla på med det jag gör i minst 20 år till, så länge jag är frisk och kan!", säger Sanna Nielsen. Foto: Cornelia Nordström
Att gå på bio, gå långa promenader, träna, träffa vänner och familj får Sanna att må bra.
2 av 2: Att gå på bio, gå långa promenader, träna, träffa vänner och familj får Sanna att må bra. Foto: Sigge Klemetz / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Sanna Nielsen: "Jag tror absolut på livslång kärlek"

Sanna Nielsen, 31, tar över tv-klassikern "Allsång på Skansen". Efter många år har hon slutat be om ursäkt för sig själv och vågar ta för sig mer som artist och programledare.

Men drömmarna slutar inte där.

– Jag älskar att stå på scen och sjunga, men jag vill inte vara kvar på samma ställe hela tiden, säger Sanna.

När Sanna Nielsen är ledig boxar hon ut aggressioner på gymmet, men bäst trivs hon hemma på balkongen med sambon Joakim.

Det här är Sannas livshjul just nu.

ARBETE

Just nu är det mer än någonsin med flera nya projekt, som "Allsång på Skansen". Jag tycker om känslan när jag går in i ett nytt projekt och kicken jag får veckorna innan. Det är pirr i magen på ett bra sätt, man är förväntansfull och nervös, lite nervös ska man väl vara!

Jag har medvetet valt att bredda mig och också vara programledare. Jag skickade faktiskt ett mejl till Christer Björkman redan för flera år sedan och sa att jag ville vara programledare för Melodifestivalen. De trodde inte på idén då, de kände mig inte lika bra som person.

Jag älskar att stå på scen och sjunga, men jag vill inte vara kvar på samma ställe hela tiden. När jag sa upp mig från mitt skivbolag för fem år sedan så öppnades andra dörrar, jag kände mer att jag stod på egna ben. Jag tänker tillbaka på det ofta, och känslan av oj, det finns så mycket möjligheter. Jag är väldigt tacksam över att jag har fått hålla på i 20 år, att det fortfarande går framåt och att jag utvecklas. Jag drömmer om att få skriva en egen monolog och en krogshow och att lära mig spela ett nytt instrument. Man får hela tiden jobba på att hålla sig kvar, man har aldrig sitt på det torra.

LÄS MER: Sanna Nielsen: "Jag var jätterädd – tänk om jag var slut?"

FRITID

Det finns ingen fritid är min spontana reaktion, haha! Inte just nu i alla fall. Men i perioder är jag ju mer ledig, då tar jag tillvara på det. Tidigare var jag väldigt stressad, det passade inte mig och min kropp. Efter en period med jobb försöker jag vara ledig en eller två dagar, då jag inte har några måsten och inte känner att jag behöver kolla mejl eller blogga. Nu när jag blivit lite äldre känner jag att det är viktigt att prioritera. Nu har jag inte heller några problem med att vara ledig en månad, innan kunde jag börja klättra på väggarna av det.

Första prioritet är så klart min sambo, när vi är lediga vill vi vara tillsammans. Vi har varit duktiga på att vara sociala det senaste året men vi är gärna bara hemma, då kan vi sitta på vår balkong som två pensionärer, haha!

BOSTAD

Vi borde verkligen flytta till något större men vi kan inte riktigt slita oss från vår lilla tvåa. Jag älskar att sitta på vår balkong och äta, dricka vin och prata, då laddar jag batterierna. Sen bor vi i ett mysigt område och framför allt så har vi en parkering, den vill vi inte ge upp. Jag vill inte heller lägga alla pengar på bostaden, vi vill ha pengar till att resa också.

Jag längtar inte tillbaka till Bromölla och landet, även om jag trivs när jag är där. Söder om Stockholm där vi bor nu är både nära stan och naturen, jag vill gärna ha nära till båda. Jag kan vela lite fram och tillbaka angående om jag är en husmänniska, men jag är lite mörkrädd så jag tror inte hus är något för mig. Vi har ett sommarställe utanför stan och det gillar jag verkligen, men om jag hade hus skulle jag nog känna mig stressad över att man borde ha en fin gräsmatta och snyggt klippt häck.

LÄS MER: Sanna Nielsen: Efter skilsmässan blev jag vuxen på riktigt

PERSONLIG UTVECKLING

Jag är 31 år och känner att jag är i den ålder jag ska vara, jag är tillfreds fysiskt och mentalt. Tidigare var jag mer osäker och blyg och ursäktade mig själv mycket. Jag tror det lite berodde på min uppväxt på landet och på att jag blev mobbad på högstadiet, det sätter sina spår, jag har inte vågat ta ställning. Men det hände mycket i samband med att jag sa upp mig från skivbolaget. Jag slutade be om ursäkt för mig själv och tänkte mer att folk faktiskt vill boka mig för att jag är bra och att jag har jobbat hårt för det. Jag började mer ge mig själv en klapp på axeln, jag slappnar av mer och tar inte allt så allvarligt.

Sanna vill fortsätta att utvecklas, men mer genom att njuta än att kämpa."Jag vill go with the flow och se vem jag blir med tiden". Foto: Cornelia Nordström

HÄLSA

Det har blivit otroligt viktigt. Jag började träna på gym för ett år sedan, fyra gånger i veckan. Jag mår så fruktansvärt bra av det. Innan hade jag ofta nackspärr och problem med ryggen, jag har ju ändå lite byst, jag är lång - också jobbade jag mycket. En kollega drog med mig till gymmet och jag skaffade en PT. Det har förändrat en stor del av mitt liv, jag trivs mer med mig själv. Men jag tränar inte för att banta eller se ut på ett visst sätt.

På gymmet kör jag boxning en gång i veckan, det är så roligt. Jag tror det har att göra med att jag får ut aggressioner, det är som en liten terapistund! Jag sover också kanonbra sedan jag började träna. Just nu jobbar jag mycket med bålen för att kunna få bra hållning.

LÄS MER: Sanna Nielsen: "Jag var tvungen att släppa på alla måsten"

FAMILJ OCH VÄNNER

Jag försöker åka ner till Skåne ofta för att träffa familjen. Den senaste tiden har det varit svårt att hinna med, det har jag ofta dålig samvete över. Men då får de komma upp till Stockholm i stället.

Jag har många bekanta, men de riktigt nära vännerna kan jag nog räkna på mina fingrar. De är inte jättemånga, men jag har några nära som jag verkligen litar på. Det är vänner som jag lärt känna på senare år, men också från gymnasiet och barndomstiden.

KÄRLEK

Jag befinner mig i en period där stjärnorna står rätt. Jag och Joakim har varit ett par i åtta år i sommar och vi är ju också ett team bortom relationen. Förståelsen är viktig, dels för att vi jobbar mycket men också för att man har en annan passion - i yrket och den livsstilen. Jag tror absolut på livslång kärlek, det är ju det jag vill ha, sen vet man aldrig hur livet blir.

När vi är lediga tillsammans reser vi gärna i väg, till exempel till Thailand. Men jag gillar också det enkla, som att sitta på balkongen eller hyra en film och ligga under en filt i soffan och äta godis.

EKONOMI

Jag tänker inte så mycket på ekonomin, på gott och ont. Jag har ju eget företag och nu börjar jag tycka det är kul, det tycket jag inte för fem år sedan. Jag tycker ändå att jag är ganska sparsam, jag lägger pengar på det jag behöver, som resor och träning.

Sen går det ju det en del pengar till kläder men det är också en stor del av mitt jobb. Fast jag återanvänder gärna, jag har en klänning vid flera framträdanden. Jag hatar faktiskt att prova kläder, då blir man lite praktiskt lagd. Men jag borde kanske bli mer ekonomisk.

LIVSHJULET

Lyssna på podcasten Livshjulet med Anna Hegestrand - där berättar kända personer om hur de får ihop sitt liv. Du hittar den HÄR.

Sanna Nielsen

Ålder: 31.

Bor: Årsta, söder om Stockholm.

Gör: Sångerska, artist och programledare.

Familj: Sambon Joakim Ramsell, 43, musiker. Föräldrar, bror och brorsbarn.

Aktuell: Ny programledare för "Allsång på Skansen", firar 20 år som artist och medverkar till hösten i jubileumsshowen "Oscarsrevyn" på Oscarsteatern i Stockholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!