Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Renée Nyberg har alltid haft svårt att känna sig helt nöjd.Renée Nyberg har alltid haft svårt att känna sig helt nöjd.Renée Nyberg har alltid haft svårt att känna sig helt nöjd.
Men med åren har hon blivit bättre: "Jag tror att det är en åldersfråga".Men med åren har hon blivit bättre: "Jag tror att det är en åldersfråga".Men med åren har hon blivit bättre: "Jag tror att det är en åldersfråga".
1 AV 2
Renée Nyberg har alltid haft svårt att känna sig helt nöjd.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Men med åren har hon blivit bättre: "Jag tror att det är en åldersfråga".
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Renée Nyberg: "Jag har svårt att känna mig nöjd"

Om Renée Nyberg, 52, fick välja skulle maken David Hellenius spela huvudrollen i filmen om hennes liv. Efter 17 år tillsammans kan hon fortfarande inte få nog av sin käraste.

– David är väldigt generös med sina känslor och det smittar.

1. Vilken gästuppsättning är drömmen i "Renées brygga"? 

– Jag har haft förmånen att få ha fantastiska gäster i programmet, men det är klart att om jag skulle få drömma helt så vore det roligt att ha en trio bestående av våra stora Hollywoodstjärnor. Kinnaman, Skarsgård och Vikander är varmt välkomna på halvljummet termoskaffe och yatzy närsomhelst. Annars tycker jag att mina största tv-ögonblick är de stora idrottshändelserna, och det finns ett par stycken idrottshjältar man gärna skulle ha på besök, exempelvis Zlatan. I somras kom Henrik Lundqvist och det var jättekul. 

LÄS OCKSÅ: Frida Boisen, 44: "Jag är en runaway bride" 

2. Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv? 

– Jag får väl ta David då. Han har imiterat mig några gånger och gör det oroväckande bra. Och det finns ju ingen som känner mig så bra som han gör. Men då skulle det bli en komedi, eller snarare en tragedi kanske, haha. Annars älskar jag både kvinnliga artister och kvinnliga skådespelare. Julia Roberts kanske! Hon är mörk och har mycket tänder precis som jag. 

Renée Nyberg

Ålder: 52.

Gör: Programledare. 

Bor: Stockholm.

Familj: Maken David Hellenius, 44. Gemensamma sonen Leo, 12, samt barnen Emma, 24, och Tom, 18, från en tidigare relation. 

Aktuell: Med "Renées brygga" på TV4.

3. Vilken är din största utmaning just nu? 

– Jag har haft en stor utmaning genom åren och det är att kunna njuta av tillvaron. Jag har haft lite svårt att känna mig helt nöjd. Hela tiden strävat framåt, mot nästa mål, det jag gör kan jag göra ännu lite bättre. När man har den där tanken hela tiden blir man inte heller helt nöjd och det har varit lite besvärande. Det är säkert en tillgång på massa sätt och det har så klart präglat mitt yrkesliv. 

– Men jag tycker att jag har börjat bli bättre på att vara nöjd och jag tror att det är en åldersfråga. Utmaningen nu blir då att hitta det här "brinnet" jag alltid har haft. Jag gick en kurs på Folkuniversitetet under hösten där jag började skriva tv-seriemanus. Och det är så roligt, helt på hobbynivå. När man gör något för första gången och inte riktigt kan det, jag gillar det. 

LÄS OCKSÅ: Anders Bagge om barnlösheten: ”Det är livet för oss två” 

4. Vilken är din mest användbara egenskap? 

– Jag tror det är att jag är väldigt anpassningsbar, vilket är rätt skönt i en spretig familj med många starka viljor. Att inte själv också vara den som behöver eller vill det här och det här just nu. Det spelar ingen roll om vi äter korv med bröd eller oxfilé, eller om vi åker skidor eller ligger på en strand på semestern. Jag är ganska villig att anpassa mig utan att det är på bekostnad av mig själv. Jag tycker inte att saker är så viktiga. Jag kan fundera över vad det är som gör att jag så lätt accepterar läget. Så har jag alltid varit och jag blir än mer så. Det är en skön egenskap att ha. 

5. Vad inspirerar dig? 

– Jag blir otroligt inspirerad av människor. Som är roliga, kreativa, har mycket energi. Vi var nyligen på en veckas semester med Christine Meltzer och hennes familj och hon inspirerar mig. Jag blir inte så inspirerad och peppad av frukostar eller träningspositioner på Instagram. Däremot blir jag inspirerad av människor som Christine. Hon har haft det tufft och varit sjuk men jävlar vad hon lever. Det fyller mig med energi. Jag har några andra sådana människor omkring mig som jag också blir imponerad av. Att ha styrkan att vara fylld av glädje trots motgångar tycker jag är fantastiskt. 

6. Vilken är din drömresa? 

– Vår familj har aldrig varit i Australien. Jag tror att vi alla skulle tycka om den kontinenten. Vi har kompisar som är därifrån och har beskrivit stämningen där. Just det här anpassningsbara, hang loose. Det skulle vara så skönt om det fick vara så att man kunde komma en halvtimme för sent. Att det är okej. Jag fattar att det är okej om man kan sitta och njuta i det härliga vädret men kommer man för sent här får den andre stå i ett hörn och frysa. Så jag hoppas att min äldste son som tar studenten i sommar kommer vilja åka dit när han ska ut och resa. 

Renée tillsammans med maken David Hellenius.Renée tillsammans med maken David Hellenius.Renée tillsammans med maken David Hellenius.
Renée tillsammans med maken David Hellenius. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

7. Hur underhåller du din hälsa? 

– Vi är ganska hälsosamma generellt. Vi äter ganska bra, nu pratar jag om den äldre delen av familjen. Vi går regelbundet på gymmet, ingen pt och inget fashionabelt utan bara här nere runt hörnet. Och så yogar jag på ett yogaställe. 

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg: ”Jag har blivit feminist på äldre dar” 

8. När skrattade du riktigt högt senast? 

– Just nu är jag väldigt glad att jag har turen att leva i en kul familj. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag skrattade väldigt högt i går kväll när min yngsta son berättade om att han hade haft sin första sex- och samlevnadslektion. När vi pratade om det bröt vi ihop bägge två, så det var ett riktigt gapskratt. 

9. Vad oroar du dig för? 

– Jag tackar varje dag för att vi är friska. Vi har många runtomkring oss som blivit sjuka så det är en konstant oro. Bara att en av tre blir sjuka i cancer gör att det rent statistiskt är en i vår familj som kommer drabbas. Min pappa dog i den sjukdomen så det är klart att den oron finns. Jag tycker också att det är sorgligt med alla motsättningar. Att SD är på väg att bli det näst största partiet. Och att det ser ut som det gör i USA. Att vi snarare bygger motsättningar än gemenskap. 

10. Vad kan du inte få nog av? 

– Jag och David försökte räkna ut om vi påbörjade vårt 17:e eller 16:e år tillsammans och kom fram till att det var det 17:e året. Det känns helt orimligt, och om jag skulle gå på känslan har vi varit ihop i 5 år. Så uppenbarligen kan jag inte få nog av David. Han är väldigt generös med sina känslor och det smittar.