Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Peter Forsberg tillsammans med hustrun Nicole Nordin.
Peter Forsberg tillsammans med hustrun Nicole Nordin.
Peter Forsberg tillsammans med hustrun Nicole Nordin.
1 AV 2
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
2 AV 2
Peter Forsberg tillsammans med hustrun Nicole Nordin.
Foto: /IBL / /IBL

Peter Forsberg, 45: ”Jag älskar att få tävla”

Peter ”Foppa” Forsberg, 45, skulle kunna äta pannkakor med sylt och grädde alla dagar i veckan. Det roligaste han vet är att få tävla, och vinnarskallen plockar han fram även i en brottningsmatch hemma med sin tvååring.

– Jag måste träna honom lite, säger han.

1. När skrattade du senast? 

– Jag höll på att brottas med minsta grabben i morse och det var nog då. Jag kittlade honom och han skrattade så roligt, och då började jag också skratta. Även här plockade jag fram min vinnarskalle, men jag tycker att han gav upp alldeles för tidigt. Jag måste träna honom lite. 

2. Om du bara fick äta en sak resten av livet. Vad skulle det vara? 

– Pannkakor på olika sätt. Jag tycker det är otroligt gott. Det ska vara jordgubbssylt och grädde med ett glas mjölk till. Pannkakor funkar alla dagar i veckan! När jag väl sätter i gång får jag stoppa mig själv. Ugnspannkaka är också riktigt gott. 

LÄS OCKSÅ: Krister Henriksson, 72: Jag känner mycket skuld

3. Vilken är din favoritplats i världen? 

– Jag har varit på Maldiverna så jag måste nog säga det. Vi bodde i en stuga ute i vattnet och jag gillar vatten. Jag gillar så klart fjällen och allt det där, men det var fint att vakna upp omgiven av vatten med en liten rocka som simmade nedanför. Det var semester! 

4. Vad är du mest nöjd med hos dig själv? 

– Att jag har varit med och startat en fond för barn och ungdomar i Västernorrlands län. Vi startade den för ungefär elva år sedan och har genom den delat ut ett antal miljoner till behövande barn. Att vara en av grundarna till den är jag nog mest stolt över. 

Peter Forsberg

Ålder: 45. 

Gör: Sportprofil och entreprenör. 

Familj: Hustrun Nicole Nordin och barnen Lennox, 6, Lily, 4 och Diego, 2. 

Bor: I Schweiz. 

5. Vad gör du när ingen ser? 

– Jag tittar på min telefon. Jag läser jättemycket nyheter på min telefon. Jag försöker hänga med så mycket som möjligt i vad som händer runtom i världen. Så det skulle väl vara det då. 

6. Vad tar du helst på dig? 

– En klocka från Carl Edmond kanske? Jag vet inte om klockor är min grej på det sättet, men nog har jag några. En fin klocka tackar man inte nej till. 

LÄS OCKSÅ: Izabella Scorupco: ”Jag var mitt uppe i en livskris” 

7. Hur märks din vinnarskalle? 

– Jag tycker det är otroligt roligt att få tävla överhuvudtaget, när det verkligen gäller. Det ska jag inte hymla med. Jag gillar att tävla hemma. I ” Vem kan slå Anja och Foppa” var det på en helt annan nivå med personer som sitter och kollar. Också att tävla med Anja som nästan är en värre tävlingsmänniska än jag. Varje del ska presteras så bra som möjligt. Jag tycker bara det var kul! 

– För varje gren blev det mindre och mindre prat med det andra laget. Då var det verkligen på allvar. Jag kunde gå kvar i den här tävlingsinstinkten även när jag kom hem. Man funderar efteråt vad jag kunde ha gjort bättre och hur jag ska göra nästa gång. 

8. Vilken är den största missuppfattningen om dig? 

– Jag vet inte. Jag tycker jag figurerar alldeles för mycket i medierna, så det känns som om folk vet allt. Så någon missuppfattning tror jag inte det finns. Har man varit i medierna i snart 30 år är det nog svårt att gömma någonting. Jag har nog bara varit mig själv.