1 av 4: Pernilla Wahlgren delar med sig av sina bästa hälsotips
<p>"Självklart vill jag träffa någon och jag fattar att det inte händer av sig självt", säger Pernilla Wahlgren.<br></p>
2 av 4: <p>"Självklart vill jag träffa någon och jag fattar att det inte händer av sig självt", säger Pernilla Wahlgren.<br></p> Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Jag är otroligt harmonisk och det beror nog på att många pusselbitar fallit på plats. Jag har en bra relation med mina barn och med mina ex-män".
3 av 4: "Jag är otroligt harmonisk och det beror nog på att många pusselbitar fallit på plats. Jag har en bra relation med mina barn och med mina ex-män". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Oliver, Bianca, Benjamin och Theodor. Barnens namn har Pernilla tatuerade på armen.
4 av 4: Oliver, Bianca, Benjamin och Theodor. Barnens namn har Pernilla tatuerade på armen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Pernilla Wahlgren: "Självklart vill jag träffa någon"

Artisten Pernilla Wahlgren befinner sig på en harmonisk plats i livet. 

Hon drömmer fortfarande om kärleken – men inte tillräckligt mycket för att anstränga sig.

– Jag är väldigt skeptisk till dejtingappar. Det känns utelämnande, säger hon till Söndag.

Sommaren står för dörren och det innebär i princip daglig påhälsning av ett kamerateam hemma i Pernilla Wahlgrens radhus på Lidingö. För andra sommaren i rad kommer Pernilla och hennes barn att dokumentera sitt liv till det egna programmet “Wahlgrens värld” som sänds på kanal 5 i höst. Livet har förändrats på en del punkter, och Pernilla tror att vi kommer få se mer hjärtesorg i programmet den här gången, även om hon själv upplever sig vara på en härlig plats i livet.

– Jag är otroligt harmonisk och det beror nog på att många pusselbitar fallit på plats. Jag har en bra relation med mina barn och med mina ex-män. Det är väldigt fridfullt just nu vilket är skönt. Jag och Bianca kommer alltid att ha en upp och ner-relation. Theo har jag har alltid haft en totalt problemfri relation med. Jag har aldrig ens behövt höja rösten. Han och Benjamin är väldigt lika. Extremt snälla och enkla. Theo är större nu och kan välja själv lite var han vill vara. Han kan komma hem och hänga hos mig även om det inte är mina dagar, och då är det lättare för mig att acceptera schemat. Jag behöver inte sakna längre. Annars tror jag att vi alla har hittat ett lugn. Även jag har coolat ner mig.

Pernilla Wahlgren om Sofia Wistam: "En av mina närmsta vänner"

Det har hunnit gå drygt två år sedan Pernilla och hennes relativt nyfunna parhäst Sofia Wistam sände det första avsnittet av sin populära podcast “Wahlgren & Wistam”. Under våren har de satt upp så kallade showpoddar i Stockholm, Göteborg och Malmö, där hundratals lyssnare köpt biljetter för att se sina poddidoler. Pernilla, som är van att stå på scenen, trivs med hur podcasten har utvecklats och nu kikar hon och Sofia på att besöka fler städer.

– Vi har fått många mejl från lyssnare ute i landet som också vill se oss och det är jättekul. Det är en otrolig skillnad på att till exempel göra en musikal där man är en del i ett sammanhang och de här showpoddarna då alla är där för vår skull. En sådan jäkla kärleksboost! 

Under de veckovisa podcastsamtalen har hon och Sofia Wistam utvecklat en djup vänskap.

– I dag är hon en av mina närmsta vänner. Våra barn är bästa kompisar och har börjat hänga. Jag har fått en ny vän i kretsen jag kan åka på resor och hitta på roliga saker med. Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle bli en så bra kombo. Idén från början var Sofias. Hon tjatade på mig eftersom hon gärna ville göra en podd. Jag lyssnade knappt och var väldigt halvintresserad men hon tjatade så mycket att jag gav det en chans. Jag lyssnar fortfarande knappt aldrig själv på poddar.

"Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle bli en så bra kombo", säger Pernilla om sin vän och kollega Sofia Wistam. Foto: Maria Östlin/Kanal 5

Vänskapen har också lett till andra samarbeten och just nu medverkar de i säsong två av “Fest hos Bindefeld”. Programmet spelades in i somras och Pernilla ser det som ett riktigt drömsommarjobb.

– Att umgås med bästa vänner och träffa nya vänner i härlig miljö och äta god mat. Jag, Sofia och Micael är väldigt olika men just på grund av det har det varit jätteroligt. Och jag har blivit positivt överraskad av vissa gäster. Särskilt imponerad blev jag av Ebba Busch Thor som var en himla cool tjej. Jag är inte så politiskt insatt och kände inte till henne så bra men man kan tänka att KD:s partiledare skulle kunna vara lite tillknäppt. Så kommer hon dit och är asskön.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren: "Jag har lyckats hålla ihop familjen själv" 

"Sofia tycker att jag är den tråkigaste singeln"

Att hon får ägna sig åt sitt intresse för inredning och matlagning i programmet är en stor bonus.

– Jag älskar att kolla på sådana program och det här är verkligen ögongodis. Däremot är jag inte alls intresserad av trädgårdsarbete. Jag förstår mig inte på trädgårdsmänniskor som pratar med växter och djur och det är bra att ha med någon som ifrågasätter.

Om arbetslivet och karriären rullar på för fullt är det lugnare i privatlivet. Pernilla säger själv att hon helt enkelt bara vill ta det lugnt när hon väl är ledig. 

– Mitt liv är ganska ospännande. Jag är lite för mycket hemmakatt för mitt eget bästa. Sofia tycker att jag är den tråkigaste singeln. Hon älskar att festa och förstår inte varför jag bara går bara på tjejmiddagar. Jag är inte där i livet just nu att jag vill gå ut. Jag jobbar så himla mycket, reser och far och flänger. Det sista jag vill är att fixa i ordning mig och gå ut på krogen när jag är ledig. Jag har inget sådant umgänge heller direkt. Jag är skittråkig.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso Wahlgren: "Är den som babblar sönder folks hjärnor" 

"Jag är väldigt skeptisk till dejtingappar"

Och visst hoppas hon på att den där kärlekspusselbiten ska fall på plats någon gång. Men inte tillräckligt mycket för att hon ska orka anstränga sig.

– Självklart vill jag träffa någon och jag fattar att det inte händer av sig självt. Jag borde lägga ner mer engagemang men jag är väldigt skeptisk till dejtingappar. Det känns utelämnande. Jag får en del inviter på Facebook och Instagram och det är ingen av dem jag någonsin känner är mr Right. Jag är en skeptisk människa. Skeptisk till andlighet, medium och sådana saker. Då blir jag skeptisk till sådana sajter också.

Just nu ser Pernilla fram emot att ta med sig alla barnen till New York där de ska hälsa på hennes kompis Jennifer. Det blir första gången de reser dit tillsammans. Pernilla ser fram emot att äta en flådig frukost på exklusiva Sarabeth´s och en riktigt bra hamburgare på Harlem Shake.

– Och jag går alltid på musikal i New York. Jag kan tipsa om "The color purple" som är den bästa musikalen jag sett i hela mitt liv!

Några stora sommarplaner har hon annars inte, förutom att åka mycket båt.

– Jag är uppvuxen i skärgården med båt och i sommar ska jag få låna en som jag ska åka i så mycket jag kan.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 49.

Familj: Barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo.

Bor: Radhus på Lidingö.

Gör: Artist och entreprenör.

Aktuell: Med “Fest hos Bindefeld” på Kanal 5 samt med podcasten “Wahlgren & Wistam”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!