Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Efter skilsmässan skaffade Monika Tinder.
Efter skilsmässan skaffade Monika Tinder.
Efter skilsmässan skaffade Monika Tinder.
Det slutade i ett sexmissbruk där hon kunde träffa fem olika män på en vecka.
Det slutade i ett sexmissbruk där hon kunde träffa fem olika män på en vecka.
Det slutade i ett sexmissbruk där hon kunde träffa fem olika män på en vecka.
1 AV 2
Efter skilsmässan skaffade Monika Tinder.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Det slutade i ett sexmissbruk där hon kunde träffa fem olika män på en vecka.
Foto: Shutterstock

Monika, 48, fastnade i ett sexmissbruk – sökte hjälp

48-åriga Monika gick in i en kris efter sin skilsmässa. Hon skaffade Tinder och fastnade i ett sexmissbruk. Här är hennes historia.

Anne Haavisto

Jag är en sexmissbrukare, men det tog ett par år innan jag förstod det.

Allt började efter att min man lämnade mig. En dag sa han att han träffat en ny kvinna och två veckor senare flyttade han ut. Jag var i chock, även om vår relation inte hade varit den bästa på länge. Vi hade glidit ifrån varandra sakta men säkert, men ändå var tomhetskänslorna överväldigande. Jag kunde inte reda ut mina känslor, jag grät varje kväll när barnen hade somnat, undrade vad som hade gått så fel. 

Vi kom överens om att ha barnen varannan vecka och det praktiska kom i gång ganska fort, även om mina tankar var någon annanstans. Det gnagde i mig att bli lämnad för någon annan. Jag kände mig bitter och jag hatade mina känslor. Jag var i mina bästa år och skulle väl inte behöva sitta hemma, gråta och dricka vin? 

Veckan när barnen var hos mig gick okej. Jag tog tag i kragen och var en bra mamma, drog ner på drickandet och försökte visa en glad fasad, även om jag inom mig gick sönder. Mina fula tankar skrämde mig; hat och ilska blandades med uppgivenhet och hämndkänslor. Men ensamheten var värst. 

LÄS OCKSÅ: 5 relationer du ska se upp för 

Gick med i Tinder och fick napp

Jag skaffade Tinder för att se om jag överhuvudtaget dög längre. Ganska snabbt matchade jag med flera unga män som ville ha sex med en äldre kvinna. Jag blev pinsamt lycklig över uppskattningen, att någon ville ligga med mig var som att vinna högsta vinsten på lotto. 

I början grät jag mig igenom sexchattarna, men med tiden lugnade jag mig och kunde börja njuta av de unga trånande männen. Jag stämde träff på ett hotellrum med en militär och vi hann inte ens stänga dörren ordentligt förrän han slet av mig kläderna och vi hade sex på golvet. Vi spenderade hela natten i olika ställningar, svettiga och skrattande. Jag tog igen alla år av dåligt sex med min man och tillät mig själv att ge mig hän. 

Veckan därefter träffade jag en kille i en park och vi tog en promenad, mest för syns skull, fast vi både visste att vi skulle ha sex. Mot en björk tog han mig hårt bakifrån och jag skrapade upp kinden, något jag log åt stolt när jag efteråt såg mig själv i spegeln. 

Jag längtade hela tiden till nästa sexträff, till nästa gång någon skulle vara nära mig och kyssa mig passionerat

Samma vecka, innan barnen skulle komma, mötte jag en man som jag låg med i bilen på parkeringen. Jag var öm mellan benen efter de två tidigare mötena men jag kunde inte säga nej. Det var så många män som ville ha mig och jag drunknade i kåthet och lycka. 

Jag märkte att jag började irritera mig över att veckorna jag var ensam var så korta, medan veckan med barnen kändes som ett år. Jag längtade hela tiden till nästa sexträff, till nästa gång någon skulle vara nära mig och kyssa mig passionerat. Någon som ville ha mig, precis så som jag var; medelålders och lite rund om magen. Under barnveckorna blev jag mer och mer hetsig, klickade runt på Tinder, chattade i smyg i tvättstugan och gick på promenader för att chatta och stilla mitt begär efter uppmärksamhet. 

När jag var ensam igen hade jag tre träffar inbokade. Jag åkte hem till en kille och låg med honom, sedan kom han till mig några dagar senare. Jag kunde inte få nog av sex. Men efter några månader ändrades något. Visst njöt jag fortfarande av sex, men ensamhetskänslorna efteråt började smyga sig på. Jag fick panik. Jag kände att jag hellre tog emot sex än var ensam. 

LÄS OCKSÅ: Kommer din partner vara otrogen? 7 faktorer som påverkar 

Hade fem olika män på en vecka

Jag lät en halvfull man komma hem till mig mitt i natten, efter att han varit och festat. Han tog mig hårt på hallgolvet, kom efter några minuter. Jag noterade att vi inte ens hade kyssts och att han inte tagit på min kropp. Och jag dövade tomhetskänslorna med mer sex. Och ännu mer sex. 

Läsarna berättar

Varje människa bär på en historia. 

Vi vill höra din historia. Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser

Söndag, Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. 

Du kan skriva till: lasarberattelser @expressen.se

När det var som värst hade jag fem olika män under en vecka. Vissa hade jag lätt kunnat bli kär i, andra var kalla och egoistiska. Insikten kom som ett knivhugg i magen. En natt kom en ung kille som jag hade chattat med i några dagar. Han var ganska dominant och ville tränga in i mig snabbt. Jag hade druckit några glas vin och var mer medgörlig än jag hade varit nykter. Han satte på mig och sedan gick han till badrummet. Kvar låg jag på sängen, naken och använd. Jag kände mig som en knulldocka. 

Sökte hjälp och raderade Tinder

Jag kände mig smutsig och jag hatade min kropp, eller mig själv för vad jag lät min kropp stå ut med. 

Jag förstod att jag hade problem. Jag hade inte längre sex för att det var skönt, utan för att jag måste. En barnfri vecka utan ett sexmöte var ett misslyckande. Men jag kände att vändningen hade kommit. Jag var beroende av sex och insikten skrämde mig enormt. Jag gav mig den knuff jag behövde för att söka hjälp. Jag raderade Tinder och började prata med min terapeut om min längtan efter kärlek, som jag aldrig uttalat högt. 

I dag gör jag saker för mig själv, som jag mår bra av. Jag har lång väg kvar, men jag håller mig ifrån dejtingappar. Att hamna i sexmissbruk är väldigt lätt, om man är sårbar och kärlekstörstande. Det kan hända vem som helst, när ensamheten tar grepp om en.

Monika, 48, berättat för Anne Haavisto