Sonny Turner stod i provhytten och försökte hitta en bikini inför sommaren när hon fick nog. I ett inlägg på Instagram har hon en rad uppmaningar till framtidens modeskapare.
Sonny Turner stod i provhytten och försökte hitta en bikini inför sommaren när hon fick nog. I ett inlägg på Instagram har hon en rad uppmaningar till framtidens modeskapare. Foto: Sonny Turner/Instagram

Modellen fick nog av kedjornas bikinistorlekar

Modellen Sonny Turner fick nog av kampen i provhytten och har nu gått ut med en rad uppmaningar på Instagram till världens designers:

"Gör badkläder som täcker mer än bröstvårtan!"

Gör överdelar som ger stöd åt bysten, underdelar som inte visar underlivet och badkläder som passar alla storlekar och kroppstyper. Det här är några av de uppmaningar som modellen Sonny Turner riktar till modeskapare världen över, skriver bland annat Metro.uk och Allure.com

Modellen publicerade nyligen en rad bilder från när hon själv provade badkläder och blev oerhört frusterad.

"Provhytter kan vara riktigt läskiga ställen. Jag har på mig den största storleken från en av de mest populära kedjorna", skriver hon upprört på Instagram där hon har över 100 000 följare.

LÄS MER: Emelie stoppade tjejernas kroppshat i butiken – hyllas

"Vi behöver fler personer som dig i den här världen"

Inlägget fylldes snabbt med kommentarer från personer som kände igen sig:

"Tack så mycket! Håller med!"

"Vi behöver fler personer som dig i den här världen"

"OMG!!! Yeeeeeees!

"SÅÅÅÅ SANT"

 

https://www.instagram.com/p/BV2vltElr2W/?taken-by=sonnyturner___

 

LÄS MER: Så hittar du rätt jeans för just din kroppstyp 

Kritik mot orimliga ideal för kvinnor

Modellen har även tidigare gått ut med kritik mot orimliga ideal för kvinnor. Sonny Turner publicerade så sent som för två dagar sedan ett inlägg där hon uppmärksammade hur orimliga ideal skapas i dagens Instagram-generation. I inlägget skriver hon om hur bilder på superfixade mammor som lyckligt leker med sina barn med texten "goals" ger en skev bild av hur verkligheten ser ut. 

–  Jag är ingen mamma själv men jag är nästan säker på att det inte är så där moderskapet ser ut dagligen, skriver Sonny Turner på sin Instagram. 

 

https://www.instagram.com/p/BV0F-8RF1KO/?taken-by=sonnyturner___

 

Kritik mot kroppsideal

I ett inlägg från den 9 maj riktar Sonny Turner också kritik mot hetsen kring att få en "bikini-kropp" till sommaren.

– Tips på hur du får en "sommarkropp" 1) Sätt på dig en bikini eller baddräkt 2) Det är allt,  skriver modellen på sin Instagram. 

 

https://www.instagram.com/p/BT4oPgeF05v/?taken-by=sonnyturner___

Aktuellt just nu