Tv-kocken Tina Nordström berättar om ­matvanor, pengar och kärleken till Hälsingland.
1 av 2: Tv-kocken Tina Nordström berättar om ­matvanor, pengar och kärleken till Hälsingland. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Kärlek är jätteviktigt. Att visa ömhet och empati för varandra. Allt det där man behöver för att gå och stå, den klart viktigaste ­bensinen i livet."
2 av 2: "Kärlek är jätteviktigt. Att visa ömhet och empati för varandra. Allt det där man behöver för att gå och stå, den klart viktigaste ­bensinen i livet." Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Mat-Tina, 44, avslöjar: "Jag äter för ensidigt"

Tina Nordström, 44, fick med sig företagande och frihet i modersmjölken. Hon och maken har sammanstrålat i egoism, och han är hennes stora trygghet.

Avkoppling för Tina är att åka till gården i Hälsingland och njuta av saker som inte hinns med hemma i vardagskarusellen.

Familj & vänner: "Umgänget är ­väldigt avslappnat"

– Jag har ett stort umgänge och vi har dörrarna öppna till vårt hus. När man kommer hem kan det sitta en granne på mattan i hallen och ta sig en fredagsöl. Umgänget är väldigt avslappnat och vi har många olika band, som ungarna och deras idrott. Vänner kommer och går, och man måste tillåta att det kommer in nya och att de försvinner och kommer tillbaka. Jag är ingen sådan som ringer varje dag. Mina vänner har sagt att jag är så dålig på att höra av mig, vilket ­stämmer. Det är säkert några som försvunnit på vägen. Som mamma är jag dålig på rutiner men jag är ganska rolig och generös. Man vill ju vara en rolig mamma.

LÄS OCKSÅ: Ola Rapace: "Tråkigt att vara ensam i längden"

Kärlek: "Klart viktigaste bensinen i livet"

– Kärlek är jätteviktigt. Att visa ömhet och empati för varandra. Allt det där man behöver för att gå och stå, den klart viktigaste ­bensinen i livet. Jag och min man har varit tillsammans i många år och nu har vi barn, hund och hus. Innan vi skaffade allt var vi noga med att ge varandra mycket frihet. Vi sågs när vi sågs. Vi är ett lag och det är en trygghet, skönt och mysigt. Vi har varit väldigt egoistiska båda två genom att vi har levt våra egna liv och ­sammanstrålat i det.

Tina Nordström gifte sig med maken Martin i Glumslövs kyrka. Foto: TOMAS LEPRINCE

Fritid: "Mysigt för kropp, knopp och själen"

– På fritiden är jag med mina barn så klart och vi har skaffat en liten valp som jag går ut och går med. Vi har en stuga i Hälsingland som vi åker till ungefär fem gånger om året. Det är mysigt för kropp, knopp och själen, ett ställe att vila upp sig på. Jag bakar bullar och gör sådant jag inte gör hemma. Vi hittade dit för många år sedan efter att ha sett programmet "Packat & klart". Jag kan få en klump i magen för att jag längtar så mycket upp dit. Ungarna åker skidor, och jag som inte kan åka får stå i backen med hunden. En vacker dag kommer jag att ta mig an längdskidåkning.

LÄS OCKSÅ: Lill Lindfors: En stor sorg att bli lämnad

Hälsa: "Gillar att ta i så jag spricker"

– Min hälsa är bra men min kropp har sagt till att jag måste lugna ner mig. Då gör jag det, men jag mår bra och är hälsosam. Jag tänker på vad jag äter och jag tränar och tar hand om kroppen. Jag tänker klokt, men ibland tränar jag lite för mycket. Jag gillar att ta i så jag spricker men på grund av ett skadat knä kan jag inte springa, det saknar jag jättemycket. Men jag kan göra annat och jag går till exempel på gym. ­Däremot är jag kass på att äta, jag äter för lite med tanke på hur mycket jag gör. Det jag stoppar i munnen är alltid bra men jag får inte in tillräckligt. Det vore jättebra om mitt blodsocker kunde säga till ibland. Och jag äter för ensidigt. Mycket fil, müsli och bär. Jag märker stor skillnad om jag skulle dra i mig en soppa på lunchen, helt annan energi.

Tina ­Nordström

Ålder: 44.

Familj: Maken Martin, 44, och barnen Elsie, 11, och Albin, 8, och den tre månader gamla engelsk springer ­spaniel-valpen Bonnie.

Bor: Helsingborg.

Gör: Kock, program­ledare och författare.

Aktuell: Med boken "Tinas kök - grunderna, genvägar och mina bästa recept" (Bonnier fakta).

Personlig utveckling: "Jag känner efter vad som är rätt"

– De åren som har utvecklat mig mest yrkesmässigt är när jag jobbade som kock. Det formade mig väldigt mycket. Sättet att laga mat och ta hand om ­råvaror. Och när jag jobbade på Petri Pumpa i Lund. Där fick jag en speciell stil som har hängt med mig i alla år. Den har jag så klart utvecklat, men ändå är det inte ovanligt att det kommer upp recept eller mattänk från den tiden. Jag har också med mig mycket från min familj som alltid varit egna företagare. Jag var ung när jag startade eget. Friheten i min ­uppväxt har alltid varit med mig. Det har skapat mig. Sedan är jag bra på att känna efter vad som är rätt och fel, det kan jag känna ganska direkt. Jag ­lyssnar på magen.

LÄS OCKSÅ: Alexandra Rapaport: "Skitdagar är en del av livet"

Arbete: "Inga tråkiga delar i mitt jobb"

– Mitt arbete är fritt och förbaskat roligt. Det roligaste med mitt jobb är att det är så otroligt varierande. Den här veckan har jag varit i väg och spelat in reklam för Citygross, och i dag fick jag besök från “Min stora dag", en underbar kille som heter Jonathan och som fullkomligen älskar wienerschnitzel. Jag får inspirera folk. Det finns inga tråkiga delar med mitt jobb, inga jag kommer på i alla fall. Den tråkigare delen med pappers­arbete behöver jag inte göra, för jag har det så lyxigt att min man är sjukt bra på siffror. Jag har alltid gjort saker för att utmana mig själv. Jag gjorde amerikansk tv utan att vara jättebra på engelska. Jag är sjukt lösningsorienterad och det har gett mig många jobb.

Ekonomi: "Att lägga pengar på sig själv är lyx"

– Pengar är inte det som driver mig, men det ger en frihet och att man slipper dras med ett orosmoln. Finns de där kan man tänka på allt annat. Jag tycker det är lyxigt att kunna handla vad jag vill, jag kan handla det där köttet jag vill ha. Jag lägger mest pengar på mat och bra ­råvaror men jag springer också på ansiktsbehandlingar, tränar och allt det där. Att kunna lägga pengar på sig själv är en lyx. Sedan är jag väldigt bortskämd med att få kläder som jag använder på inspelning vilket mina töser är ordentligt avundsjuka på.

Bostad: "Jag är en plats- trygghetsjunkie"

– Jag bor i en mexitegelvilla. Inget fancy pancy men om vi skulle flytta skulle vi behöva flytta med oss alla grannarna också. Det bästa med att bo där vi gör är att det är lugnt. Jag rör mig gärna i områden jag känner till sedan jag var liten. En platstrygghetsjunkie. Det har nog växt i mig i och med att jag är ute och far så mycket. Hemma är hemma. Min inredningsstil är brokig, som jag som person. Rutigt golv, röd spis, mörka luckor i köket, massor av gult. Ibland tänker jag att jag ska bli lugnare i stilen, att nu ska jag beställa en vit lugn matta. Vänner till oss tycker att vi har det mysigt, men att vi har tusen grejer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!