1 av 2 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Hanna med Sven Melander
2 av 2: Hanna med Sven Melander Foto: IBL BILDBYRÅ

"Martin vet alla mina fulsidor och jag hans"

Hanna Hedlund la musikalkarriären på hyllan när hon fick barn, men nu är hon tillbaka i “Spanska flugan” i Göteborg. Hon är inne i ett bra träningsflow – där yogan står för lugnet och boxningen är terapi.

– Man måste ta plats och det går att anamma i resten av sin vardag också.

"Man är tvungen att kompromissa"

Kärlek

– Min kärleksrelation skulle jag beskriva som väldigt intim, djup och ärlig. Jag har levt i samma relation i 19 år och han vet alla mina fulsidor och har accepterat dem. Och jag vet hans. När man har långa relationer är man tvungen att utvecklas, kompromissa och gå vidare. Man vet nästan hur den andra tänker för man känner varandra så himla väl. Där kommer ärligheten också. Om man inte är ärlig med sina skuggor funkar det inte. Det tar tid innan man öppnar upp eftersom det krävs ett förtroende. Och då skapas en djup ärlighet. Det är så stort att det inte går att sätta ord på hur värdefullt det är. 

Hanna är aktuell i sommarteatern "Spanska flugan" på Gunnebo slott. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

"Det är en balans att släppa taget"

Familj och vänner

– Som mamma är jag intresserad och nyfiken. Jag kan vara både frågvis och lite jobbig, tror jag att mina barn tycker. Jag vill veta vad som har hänt under dagen, men jag tror att de uppskattar att jag lyssnar och är intresserad. Min äldsta dotter är nu tonåring, och den största utmaningen upplever jag är att jag måste respektera hennes integritet ännu mer. Jag backar lite och ger efter vilket är en utmaning. Vi har en väldigt bra kanal och den kommunikationen hoppas jag ska fortsätta. Det enda jag kan göra är att ha respekt för hennes integritet. Man måste lita på sitt barn, men det är en balans att släppa taget i lagom takt.
LÄS MER: "Ska man vara lycklig måste man jobba för det" 

Hanna Hedlund

Ålder: 42.

Familj: Fästmannen Martin Stenmarck och barnen Ida, Saga och Love.

Bor: Stockholm.

Gör: Sångerska och musikalartist.

Aktuell: Med “Spanska flugan” på Gunnebo Slott i Göteborg, premiär 5 juli.

"Det är en lägenhet med plätt"

Bostad

– Vi bor i radhus på Lidingö och det är perfekt för mig som inte riktigt kan bestämma mig för hur jag ska bo. Jag har Hemnet-knarkat i hela mitt vuxna liv. Jag hade aldrig tänkt på just radhus när vi började kika, men det är lite ansvar och vardagen funkar lätt. Det är en lägenhet med plätt men man har ändå sin egen sfär och det passar oss väldigt bra för vi har inte så mycket tid för trädgårdsskötsel. Vi bor nära skog och vatten och det känns viktigt. Vi har också ett sommarhus i Hälsingland. När barnen blir stora och vi blir äldre skulle jag vilja bo halvårsvis på ett varmt ställe med rikt kulturliv nära havet. Kanske i Barcelona.

Hanna med kärleken Martin Stenmarck Foto: PRIVAT

"Lusten har börjat smyga sig på igen"

Arbete

– Det bästa med mitt jobb är att det alltid känns som om jag utvecklas. Både i kommunikationen med publiken och dem man står på scen med. Och med sig själv under repetitionsperioderna. Det är en process jag tycker väldigt mycket om. Det uppstår någon sorts gemenskap, en känsla som är svår att ta på.
LÄS MER: Plura: "Jag har rätt stor erfarenhet av förhållanden"
Jag gillar repetitionerna lika mycket som när jag spelar. Det är något med det kreativa. I sommar spelar jag i “Spanska flugan” på Gunnebo Slott och när jag fick frågan om att vara med var det bara “Ja, det här vill jag göra!”. Jag är utbildad i musikal och jobbade med det väldigt mycket innan vi fick barn. Lusten har börjat smyga sig på igen och jag har haft en längtan efter att få jobba med musikal.

"Jag har alltid rest för pengarna"

Ekonomi

– Pengar betyder en sorts frihet för mig. Det betyder också stress eftersom jag är så himla dålig på det. Jag tycker det är tråkigt med siffror men jag önskar att jag vore mer intresserad. Jag började sommarjobba när jag gick i sjuan och har haft sommarjobb varje sommar sedan uppväxten. 

LÄS MER: Anna Book:"Jag har lidit av en enorm bukfetma"
Jag har alltid rest för pengarna eftersom jag älskar att resa och inte är en sån som sparar. Men jag är inte rädd för att jobba och får en stark känsla av att jag kan klara mig själv. På det sättet är pengar viktigt. 

"Det är terapeutiskt att boxas"

Hälsa

– Just nu är jag inne i ett bra flow. Jag har hittat träningsformer jag tycker är roliga. Det är viktigt för mig eftersom jag är mer livsnjutare än disciplinerad. Är det inte kul slutar jag efter ett tag. Nu har jag hittat till yoga och boxning och mår mycket bättre. Det är terapeutiskt att boxas. 

Man måste ta plats och det går att anamma i resten av sin vardag också. Det blir en styrka. Yogan är viktig för huvudet och lugnet. För några månader sedan opererade jag förlossningsskador och jag mår jättebra nu. Men jag rekommenderar alla att göra en ordentlig koll. Man kan få jättestora problem, men ämnet är så tabubelagt att ingen vågar prata om det. Just därför är det så viktigt att vi verkligen gör det

Hanna tillsammans med barnen Foto: Julia Dansare

"Jag går ganska ofta på bio själv"

Fritid

– Om jag fick en hel egodag för mig själv skulle jag börja den med ett yogapass eller boxpass. Sen skulle jag kunna ligga i soffan och kolla på en serie i tre timmar. Just nu kollar jag på “The handmaid´s tail”. Sen skulle jag gärna ta en promenad ute i skogen. 

Det är den bästa avkopplingen, jag behöver någon distraktion. Att tappa upp ett bad med tända ljus blir jag nästan stressad av. Dagen skulle jag avsluta med att gå på teater eller bio själv. Det gör jag ganska ofta. Jag har ofta min fritid på förmiddagarna och då fyller jag på med energi.

LÄS MER: Sanna Nielsen: "För varje dag blir jag mer och mer vän med min kropp" 

"Sen kommer den dåliga självkänslan"

Personlig utveckling

– Jag är bra på att starta i gång projekt och ingjuta idéer i folk. Sen kommer den lilla dåliga självkänslan in och gör så att det blir svårt att avsluta dem. De blir nästan klara. Om jag till exempel skriver en låt så blir den klar till 95 procent. Men jag spelar inte in den eftersom jag riskerar så mycket genom att skriva de sista fem procenten och spela in den. 

Jag försöker bli bättre på att göra klart och jag behöver utveckla mig i det här. Å andra sidan är jag bra på att slänga mig ut i saker jag är osäker på. Där litar jag på mig själv och säger mer ja än nej.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!