Energisk. "Jag är så nöjd med de program jag får göra. Det handlar om relationer och människor och i viss mån tävling. Men jag vill göra andra saker också. Jag har en evinnerlig energi, haha", berättar Linda Lindorff.
1 av 2: Energisk. "Jag är så nöjd med de program jag får göra. Det handlar om relationer och människor och i viss mån tävling. Men jag vill göra andra saker också. Jag har en evinnerlig energi, haha", berättar Linda Lindorff. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Linda Lindorff med sin man Jacob Lindorff. "Jag är oerhört lycklig."
2 av 2: Linda Lindorff med sin man Jacob Lindorff. "Jag är oerhört lycklig." Foto: LINN HEDESSTROM BLAD/EXPRESSEN

Linda Lindorff: "Man måste unna sig"

"Let's Dance" blev Linda Lindorffs väg tillbaka till träningen. I dag springer hon varje dag och känner sig både stark och energifylld. Och hon njuter av livet och unnar sig kläder, resor och att bjuda till fest.

– Om jag tjänar bra pengar så vill jag göra av med lite också. Vad jobbar man annars för?

Så här får Linda ihop livets alla delar.

Kärlek: "Jag och min man har känt varandra i ett tidigare liv"

Mitt bästa råd till alla som ska ha ett långt förhållande är att faktiskt prata om allt. Hela tiden. Det får aldrig tystna när det känns någonting. Kärleksmässigt har jag det väldigt bra. Jag är oerhört lycklig och känner mig väldigt älskad av min man. Det finns mycket kärlek i vår familj. Jag tror på att vissa människor klickar direkt och andra inte. Jag är helt säker på att jag och min man har känt varandra i ett tidigare liv. Minst ett liv, eller flera. Det var otroligt självklart när jag träffade honom.

Familj & vänner: "Jag är en stugsittare"

Jag var klar efter två barn, trodde jag. Men det var jag inte alls. Jag kände ett enormt behov av att vara gravid igen. Och det blev jag. Nu känns det väldigt bra och familjen känns komplett med tre barn. Jag har mycket intensiv tid med min familj. Jag känner mig närvarande och mina barn mår bra. Min man och jag har det väldigt bra. Jag tror att det är det viktigaste för orken och även kreativiteten bottnar i tryggheten hos min familj. Jag är en stugsittare, tycker om att ha familjen nära mig hela tiden.

LÄS OCKSÅ: Linda Lindorff: "Är i en konstant tänkandefas" 

Hälsa: "Jag väger kanske lite väl lite nu"

Jag har tränat i hela mitt liv och varit naturligt smal jämt. Men efter att jag födde min äldsta dotter Lykke kände jag att varken tiden eller motivationen fanns. Åren gick och ju latare du blir desto svårare är det att börja om. "Let's Dance" kom som en bomb i mitt liv. Ett bootcamp på 15 veckor och jag hade aldrig fattat att det skulle vara så intensivt och så mycket träning. Min kropp var i toppform när "Let's Dance" tog slut och den behövde röra på sig. Så jag började springa varje dag och min kondis blev bättre och bättre. Jag springer mellan fem och sju kilometer om dagen och jag har fortsatt dansa med Kristjan min danspartner. Jag väger kanske lite väl lite nu men jag känner mig stark. Jag tycker det är kul att få fylla 45 år och känna mig mer nöjd med min kropp än någonsin i mitt liv.

Arbete, karriär: "Jag har en evinnerlig energi"

Jag är så nöjd med de program jag får göra. Det handlar om relationer och människor och i viss mån tävling. Men jag vill göra andra saker också. Jag har en evinnerlig energi, haha. Jag hämtar kraften, orken, lyckan och kärleken hos familjen. Jag har varit på TV4 i 16 år. Det är helt otroligt när man tänker efter. Och hela tiden haft så roliga jobb. "Bonde söker fru" är det sista programmet jag skulle släppa. Det är en så stor del av mitt liv. Jag har funnit min kärlek, förlovat mig, gift mig och fått tre barn. Alla olika bönder förknippar jag med en händelse i mitt liv.

LÄS MER: Linda Lindorff: "Blev kär på första dejten" 

Linda Lindorff vill inte släppa "Bonde söker fru". Här från gänget 2011. Pär-Ola Nyström, Johanna Nordin, Linda Lindorff, Per-Olov Johnsson, Fredrik Holm. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Personlig utveckling: "Klarat mig ganska bra utan terapi"

Självkänslan blir starkare med åren, när man vet att man kan och är bra på någonting. Mina föräldrar har varit väldigt bra på att ge mig trygghet, kärlek och ansvar. Det är grunden till ett bra självförtroende och en bra självkänsla. I min ålder känner man sig ännu tryggare med sig själv än man gjorde när man var yngre. Terapi har jag inte gått i och jag har klarat mig ganska bra. Jag har många nära vänner och en bra relation med mina föräldrar och min man. Jag pratar med dem om det skulle vara något knasigt. Jag har lätt för att öppna upp mig med dem som är närmast.

Bostad: "Får in Norrland mitt i stan"

Vi hittade vårt drömhus för snart sju år sedan. Ute på Lidingö. Det är ett soligt och ljust hus med mycket fönster. Jag älskar att ha ett ljust hus där solskenet flödar, det ger mycket energi. Trädgården är ganska gammal och inte jättestor men på baksidan finns en liten bergsknall där man kan åka pulka på vintern. Vi brukar göra upp eld i en eldkorg och ta ut renskinnet på bänken. Vi grillar korv eller gör varma mackor i mackjärnet. Det är ett sätt att få in mitt Norrland mitt i stan. Naturen och att få vara ute är jätteviktigt för mig.

LÄS MER: Linda Lindorff: "Jag blir smal på fel sätt" 

Ekonomi: "Tjänar bra - och vill göra av med lite"

Jag är inte ekonomisk. Tyvärr. Jag försöker kanske ibland tänka att jag ska leva på ett annat vis. Samtidigt tänker jag att jag lever här och nu. Jag vill inte begränsa mig. Om jag tjänar bra pengar så vill jag göra av med lite också. Vad jobbar man annars för? Jag vill göra de här resorna, ha de där kläderna. Man kanske inte ska uppmuntra till att slösa men jag tycker inte heller att man ska vända på kronorna hela tiden. Man måste bjuda in till fest, måste unna sig goda saker och leva livet medan man är frisk och orkar. Vem vet när det tar slut.

Älskar dansen. "Jag och min 'Let's dance'-partner Kristjan Lootus ska starta en dansskola på Youtube." Foto: OLLE SPORRONG

Fritid: "Kristjan och jag ska starta dansskola"

Jag och min "Let's Dance"-partner Kristjan ska starta en dansskola. Inte en fysisk utan på Youtube, där vi ska gå igenom alla danser. Först och främst tiodanserna, bland annat jive, cha cha och rumba. Sen kan man ta det därifrån. Vi har märkt hur mycket fin respons vi får på våra korta små dansfilmer. Intresset finns och många vill lära sig. Kristjan är den begåvade av oss. Han är proffset och jag är en tacksam elev. Det här blir ganska roligt när någon filmar. Vi skrattar väldigt mycket och småbråkar ibland. Och vi har kreativa lösningar på olika danser. Folk vill se och det är ett roligt sidoprojekt.

Linda Lindorff

Ålder: 45 år.

Familj: Maken Jacob och döttrarna Lykke, Wilhelmina och Benedicte.

Bor: På Lidingö.

Gör: Programledare.

Aktuell: "Stjärnkusken" på TV4.

LIVSHJULET

Lyssna på podcasten Livshjulet med Anna Hegestrand - där berättar kända personer om hur de får ihop sitt liv. Du hittar den HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!