Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MÄNSKLIGT

Publicerad 14 apr 2018 17:00

Linda Lindorff: "Jag sa förlåt till min mamma nyligen"

Linda Lindorff är aktuell i programmet "Förlåt mig"

Linda Lindorff är aktuell i programmet "Förlåt mig"

1/2

Foto: /IBL / /IBL

Hon leder även "Bonde söker fru".

Hon leder även "Bonde söker fru".

2/2

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA

I det nya programmet "Förlåt mig" möter programledaren Linda Lindorff personer som vill be om ursäkt. Mycket igenkänning och starka känslor utlovas av Linda, som själv är en riktig känslomänniska.

– Jag grät under inspelningen, säger hon.

Här svarar hon på 10 snabba frågor om sig själv.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv? 

– Jag är väldigt nöjd med att ha lätt för att lära mig snabbt, särskilt att memorera texter och återberätta dem. I mitt jobb är det väldigt tacksamt. Jag kan läsa en text och sätta den i kameran direkt. 

När är du riktigt pinsam? 

– När jag bevittnar mina barns sportaktiviteter blir jag en väldigt engagerad åskådare som jublar och skriker och barnen tycker det är så pinsamt. I en tennishall där det är rätt tyst ska man inte ställa sig upp och applådera, som jag gjort några gånger. Jag jobbar faktiskt på att hålla tillbaka mig själv. 

Vad längtar du efter just nu? 

– I veckorna längtar jag till helgen och att få vara med familjen. Laga mat ihop, gå i skogen eller åka skridskor. Och så längtar jag till årets resor som går till Lappland, Dubai och Kroatien. 

Om du fick ändra någon egenskap hos dig, vad skulle det vara? 

– Jag önskar jag vore piggare på morgnarna, även om jag känner mig som en morgonmänniska, fast min man säger att jag inte alls är det. Jag skulle vilja vara morgonpigg. 

Vilket är ditt bästa köp någonsin? 

– En uppblåsbar säng som blir en halvmeter hög, med tillhörande extramadrass. Nu finns det alltid en plats för någon som vill sova över. Den är dessutom väldigt skön att sova i. Hos oss slipper man ligga i en oskön bäddsoffa. Ett annat lyckat köp är min knallgula och lurviga fuskpäls från Zara. Jag har aldrig fått så mycket komplimanger som när jag har den på mig. Folk kommer fram nästan dagligen och undrar vart jag köpt den. Jag ser ut som en kanariefågel och gör människor glada. 

Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du köpa till dig själv? 

– En lyxig gård i Piemonte i Italien med olivträd och vinrankor, där jag skulle göra mitt eget vin och kallpressad olja. Det skulle även finnas tennisbanor. Och i framtiden skulle jag öppna ett litet hotell eller en bed and breakfast där. Jag gillar tanken på att ha något dit jag kan bjuda folk. Och så vill jag gärna köpa en helikopter. Tänk att få resa i väg precis när man vill, utan att behöva planera eller boka biljetter. Jag tror också att jag skulle tycka det var kul att köra helikoptern. 

Vilken pryl kan du inte vara utan när du reser? 

– Kanske ett tråkigt svar, men mobiltelefonen, eftersom man har hela sitt liv i den, både jobb och privatliv. Den är ju både kalender, dagbok och kamera. Och där har jag också larmet, som påminner om viktiga saker, som intervjuer till exempel. Skulle inte klara mig en dag utan telefonen tror jag. 

När grät du senast? 

– I förrgår under inspelningen av "Förlåt mig". En kvinna berättade en otroligt gripande historia om hur svårt det hade varit för henne att vara mamma under en period. Jag blev väldigt berörd av den här varma, innerliga kvinnan. Jag har lätt för att gråta, men även för alla slags känslor som ilska och glädje. 

Vilken är din favoritserie just nu? 

– Den spanska serien "La casa de papel". Jag pratar spanska och det var underbart att hitta en spansk serie att följa, som dessutom är fantastiskt bra. "Stranger Things" gillar jag också. Jag tycker om att se serier ihop med min man, så att vi kan prata om dem efteråt. 

När sa du förlåt senast och till vem? 

– Jag sa förlåt till min mamma nyligen, för jag blev irriterad över en struntsak. Jag säger förlåt ganska fort, hellre en gång för mycket än en gång för lite. Jag är en ganska impulsiv person och säger ibland saker jag egentligen inte borde. Men jag har lärt mig att fundera och ta konsekvenserna av det jag sagt. Ordet förlåt betyder så otroligt mycket. I och med att du säger förlåt för något du sagt eller gjort som sårat en annan person, så inser också den personen varför jag reagerade som jag gjorde. Då kan man reda ut missförstånd och förstå varandra bättre.