”Lyssna på dig själv!”

Laila Bagge: "Jag är livrädd att han ska lämna mig"

Genom dokusåpan “Lailaland” har Laila Bagge, 46, gjort en stor inre resa. Hon har fått tillbaka kontakten med sin pappa och lärt känna nya sidor av sonen Liam och kärleken Korosh Kananian, 28. Trots att hon kämpar med sin barnlängtan och att kunna bli gravid känner Laila att hon är på en harmonisk plats i livet.

– Med Korosh har jag hittat hem, säger hon.

Som vanligt har Laila Bagge många bollar i luften. Just nu ser hon fram emot att säsong två av hennes och sonen Liams dokusåpa “Lailaland” ska börja. Programmet spelades in i somras och förutom att tittarna får lära känna hennes pappa bättre, har Laila själv kommit närmare sin sambo och sin son.

– Min, Liams och Koroshs resa som familj. När man sitter i intervjuer framför kameran kommer det upp väldigt mycket känslor. När Liam berättar om olika saker är det mycket jag inte visste. Så man kommer varandra närmre på ett helt annat sätt. Trots att jag känner min sambo och min son väldigt väl är det ändå sidor jag fått se som jag inte visste om.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Laila och Korosh träffades för fyra år sedan och Laila beskriver deras relation som väldigt jämlik.

– Just det här att känna att man är två om att lösa problem. Två om att dela glädje. Två om hemmet. Två om barnen. Jag har aldrig behövt känna mig ensam eller ta en fajt ensam sedan jag träffade honom. Jag känner verkligen att jag har någon som finns där, bara jag själv ber om hjälpen vilket jag är dålig på. Också att komma in i ett hem med två barn och två pappor. Vilket ben ska man stå på där? Hur mycket plats ska man ta? Liam och Korosh är väldigt nära och pratar om saker som Liam inte säger till mig. Och Korosh berättar inte för mig heller när han har fått det förtroendet.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge visar upp nya drömhuset på Lidingö 

Laila om kärleken: "Just att jag känner mig harmonisk"

Fortfarande i dag känner hon sig nykär.

– Vilket är helt sjukt! De senaste fyra åren sedan jag träffade Korosh är det på något sätt som om jag har hittat hem. Just att jag känner mig harmonisk, allting känns bra. Jag är på en väldigt bra plats både arbetsmässigt och i mitt förhållande. Jag har aldrig haft det så bra efter fyra år. Det brukar alltid bli kriser och att man står och stampar vatten. Den stora skillnaden den här gången är att Korosh inte tar mig för givet. 

Laila Bagge

Ålder: 46.

Gör: Tv-personlighet, realityprofil och entreprenör.

Bor: Villa på Lidingö

Familj: Sambon Korosh Kananian, 28, barnen Liam, 15, och Kit, 7.

Aktuell: Med “Lailaland” på TV3 och Viafree, sista avsnittet sänds 18 december.

Hemligheten till en bra kärleksrelation är, enligt Laila, att man är i den på lika premisser vilket hon tycker att hon och sambon är.

– Jag är livrädd att han ska lämna mig och han är livrädd för att jag ska lämna honom. Det är nog den största rädslan som vi båda har. Vilket är helt sjukt! Ofta är den ena mer rädd än den andra, den ena har övertaget. Men i vår relation är det ingen som har övertaget.

Att se och uppvakta varandra är också någonting hon tycker att de båda är bra på.

Det kan nog vara jobbigt att leva med mig

– Korosh kom hem med rosor för två dagar sedan. Jag är världens tråkigaste partner när jag jobbar med radion för jag går och lägger mig så himla tidigt. Han kom upp i sovrummet, pussade mig och gav mig rosor. Han är väldigt duktig på sådant. Att uppvakta och ta tag i en och säga “du vet att jag älskar dig”. Likadan är jag, och jag tror att det är hemligheten. 

För Laila har det alltid varit viktigt att vara självständig och att vara med en man för att hon vill och inte måste. Hon tror den sidan, precis som hennes starka driv, kommer från hennes mamma.

Laila Bagge med sambon Korosh Kananian. Foto: OLLE SPORRONG

– Min mamma var en fighter. Hon gjorde det mesta jobbet hemma plus att hon arbetade. Hon var en form av entreprenör som startade sin egen frisersalong i Kalmar. Jag har fått från henne att ingenting är omöjligt, du kan bli vad du vill. Det kan nog vara jobbigt att leva med mig. Korosh upplever ofta att jag springer i väg och gör saker själv medan han vill att jag också ska fråga honom om hjälp. Jag springer som om jag vore ensamstående. Jag tänker att jag är ensam när det gäller att fixa saker. Därför blir jag så glad när jag kommer hem och någonting är fixat. Jag borde fråga mer. Jag vet att han älskar att känna att han är delaktig haha.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge: "Jag är en bra vän, men hård" 

Drömmer om att bli gravid igen

I “Lailaland” delar Laila med sig av sin barnlängtan och kampen att bli gravid. Korosh är 18 år yngre och har inga biologiska barn sedan tidigare och i säsong två får tittarna följa parets IVF-resa. Laila vill inte avslöja var hon och sambon är i sin process som hon tycker känns både bra och jobbig att dela med sig av.

– Det är mycket man öppnar. Mycket som jag känner “ska jag verkligen öppna den dörren?”. Men att göra reality där allting bara är härligt hela tiden, det är ju inte sant. Vi är också ledsna och kämpar med saker. Och det finns så klart saker jag inte visar i “Lailaland” som jag håller för mig själv. Men jag känner att jag måste kunna bjussa på något som är jobbigt, som är en sorg. Och då valde jag det här. Jag får enormt mycket privata meddelanden på Instagram och på min blogg. Det är många som kämpar som uppskattar att jag lyfter det och pratar om det.