1 AV 2
Foto: IBL
2 AV 2
Foto: IBL

Laila Bagge: "Jag är en bra vän, men hård"

Laila Bagge trivs bäst när hon får bolla olika arbetsprojekt med husrenoveringar. Hon är bra på att känna av sin egen gräns och drar snabbt ner på tempot när det behövs. 

Oviktiga saker stryks från att göra-listan och Laila tar en härlig massage.

– Då brukar jag oftast somna, de är vana vid att jag snarkar, säger hon till Expressen Söndag.

Kärlek: "Ett papper betyder ingenting"

– Det är inte så många som pratar om när män dejtar yngre kvinnor, det verkar vara fullt accepterat. Men jag tror att det är lika vanligt med kvinnor som är med yngre män så att tycka något annat – herregud, vilken förlegad syn. Jag har tänkt att jag inte vill gifta mig igen, men sen tänker jag att det låter så himla hårt. Tänk om jag ändrar mig och får äta upp det. Om det gäller Korosh och mig så tänker vi väldigt lika där, att man inte behöver något papper för att visa att man älskar någon. Samtidigt så ska man aldrig säga aldrig. Men ett papper betyder ingenting. Man kan älska någon och vara trogen ännu mer utan till och med.

LÄS OCKSÅ: Dolph Lundgren: "Jag har gått i psykoterapi i fem år" 

Familj & vänner: "Jag är en bra men hård vän"

– Som mamma är jag förstående. Det är viktigt att ta in vad ens barn känner tycker jag. När jag var liten var det viktigt för mig att bli hörd och känna att jag blev hörd. Det är också viktigt att vara konsekvent. Både när det gäller Liam och Kit lyssnar jag på vad de vill men jag är också tydlig med att de vet att de måste säga sanningen. Samma sak med mina vänner. Det tar väldigt lång tid innan jag släpper in någon. Jag kan ha väldigt många vänner men det är få jag släpper in. Det är tre personer plus min sambo som jag har släppt in helt. Jag själv är en bra vän men en väldigt hård vän. Har du någon gång brutit ett förtroende så klipper jag den delen, jag vågar inte längre berätta det innersta.

Laila Bagge

Ålder: 44.

Familj: Pojkvännen Korosh, 26.  Sönerna Liam och Kit från tidigare relationer.

Bor: Villa på Lidingö.

Gör: Tv-profil och entreprenör.

Aktuell: Med “Kan vi hjälpa till?” på TV3 samt med radioshowen “Rix Morronzoo”.

Bostad: "Som tur är gillar vi samma saker"

– Vi har rivit ut allt i vårt hus. Golv, tak, väggar. Svarta golv är något jag måste ha. Jag älskar svarta golv och har haft det i varje hus. Jag och Korosh hjälps åt och som tur är gillar vi samma saker. I mitt förra hus bodde jag ett år. Innan det bodde jag i samma hus i kanske tre fyra år. Jag har fått göra ett muntligt avtal med min äldsta son, att inte flytta på minst fem år. Han tycker att nu får det vara bra, du tycker att hela ditt liv är ett inredningsprogram. Jag har hållit på så här sedan jag var 20 år, och det är för att jag tycker det är roligt. Med det här huset tror jag nog att jag kommer stanna i ett bra tag.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Märtha Louise: "Jag kände mig ensam och annorlunda" 

Arbete: "Jag kan jobba dygnet runt" 

– Jag är bra på att veta min plats. Komma på usp:en och hitta bra grejer. Jag är idésprutan och “the doer”, sen tar jag hjälp av människor som är mer strukturerade än vad jag är. Jag är bra på att hitta. Som i “Idol”, jag kan se oslipade diamanter. Och det gäller olika saker, som med mina smycken eller min ekologiska hudvårdserie. När jag har barnvecka försöker jag att inte ens ta jobbsamtal efter klockan fyra på eftermiddagen. De andra veckorna kan jag jobba dygnet runt. 

Ekonomi: "Jag skulle aldrig göra något tråkigt"

– Pengar har aldrig varit viktigt för mig överhuvudtaget. Det viktigaste för mig är att få jobba med det jag tycker är kul. Sen har det oftast blivit att man tjänar pengar på det, och då blir det extra kul. Om man har barn vill man kanske att de ska få en bra uppväxt, bo bra och gå i en bra skola. Men jag skulle aldrig göra något som är tråkigt bara för pengar.

Hälsa: "Min drivkraft är att kunna äta det jag vill"

– Jag är väldigt bra på att dra ner på tempot snabbt om jag känner att jag har för mycket. Då avpolletterar jag saker som är oviktiga och tar en massage för att varva ner. Då brukar jag oftast somna, de är vana vid att jag snarkar. Med träningen är jag periodare. Ibland går jag in i det stenhårt, och då tränar jag varje dag. I andra perioder skiter jag i det. Just nu tränar jag för beach 2017. Jag försöker få till minst fyra pass i veckan. Jag behöver ha någon som står och skriker på mig, annars är jag en latmask. Min drivkraft är att kunna äta det jag vill för att jag faktiskt tränar. Jag står för att jag tränar för att vara snygg. Vem fasen vill inte se bra ut?

LÄS OCKSÅ: Så rasade Mia Parnevik 15 kilo: "I dag orkar jag mer" 

Fritid: "Jag älskar amerikanska hotell"

– Jag har köpt ett företagshus och det håller jag på och renoverar nu. Det kan jag hålla på med när jag har fått nog i mitt vanliga hus. Jag har alltid haft ett inredningsintresse. Om jag skulle beskriva min stil så gillar jag industrikänsla blandat med Gamla stan i Stockholm. Och lite kitschigt. Jag älskar amerikanska hotell som är lite kitschiga med heltäckningsmattor i sovrum och garderob. 

Personlig utveckling: "Jag blev uppmålad som bitchen"

– Jag tycker att jag alltid har varit densamma, men jag upplever att människor kanske ser annorlunda på mig i dag än för tio år sedan. Som ung kvinna har man mer kämpigt med att få kredd för det man gör. Det krävs mycket för att bevisa att det man gör är bra. Nu när man blir äldre är det mer accepterat att tycka att det man gör är bra. Jag går inte i terapi men jag gjorde det ett par gånger i samband med min skilsmässa. Det var så mycket skriverier, tyckande och tankar från allmänheten. Jag blev uppmålad som bitchen och kunde inte göra någonting åt det. Det fanns inget att prata om, men skvallertidningarna skrev att jag var taskig på alla sätt. Det var jobbigt att hantera det vecka efter vecka i nästan ett år. Då gick jag och vädrade med någon för att få känna att jag fortfarande hade fötterna på jorden och kunde vara stark. Och det kände jag ganska snabbt att jag kunde.