Läkaren sa att hon aldrig skulle kunna få barn.

Kristin, 37, fick fyra barn på två år - mot alla odds

Kristin Ljungdahl hade alltid drömt om att bli mamma.

Men efter flera missfall sa läkaren att hon aldrig skulle kunna få barn.

I dag är Kristin mamma till två tvillingpar.

– Man får ingen sömn alls, men jag svävar på moln när jag tittar på de här små liven. 

När Hälsoliv träffade Kristin Ljungdahl för första gången delade hon med tårar i ögonen med sig av sin berättelse - om hur hon aldrig trodde att hon skulle få bli mamma.

Det är en riktig solskenshistoria: Efter upprepade missfall, ett misslyckat försök med IVF och läkarbesked om att hon inte skulle kunna få barn blev Kristin Ljungdahl helt knäckt. Hennes största dröm var att bli mamma, men det skulle aldrig gå. Men så blev hon spontant gravid med tvillingar, och efter en nio månader lång, läskig graviditet kom Noel och Leon till världen.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Och inte nog med det: När pojkarna bara var några månader gamla blev Kristin gravid med tvillingar - igen!

– Hade jag vetat att det skulle bli så här bra så hade jag ju inte behövt ligga och gråta och vara så ledsen, sa den då höggravida Kristin när Hälsoliv träffade henne i vintras.

LÄS MER OM KRISTINS RESA: Kristin, 37, fick höra att hon inte kunde få barn - nu väntar hon sitt andra tvillingpar

Fyrabarnsmamma inom loppet av två år

I februari blev tvillingarna Noel och Leon storebröder till Nelly och Lilly, två friska tjejer.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Man har mer än en handfull, säger Kristin när Hälsoliv träffar den utökade familjen igen:

– Man får ingen sömn alls, men jag svävar på moln när jag tittar på de här små liven. Jag känner mig ödmjuk och tacksam, säger Kristin.

Många reaktioner

När Kristin själv tampades med barnlösheten önskade hon att det funnits någon som hon hade kunnat prata med, som hade samma erfarenheter och kunde ge råd. Efter att den första intervjun publicerades har det hänt mycket. Flera personer har hört av sig till Kristin med liknande berättelser och hennes historia uppmärksammandes även av Malou Efter Tio i TV4. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

Kristin tillsammans med sambon Daniel Lenac, tvillingarna Noel och Leon och senaste tillskotten: Lilly och Nelly. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Det känns jätteroligt. Det känns som att man börjat uppmärksamma missfall mer, jag tror inte att det pratades lika mycket om det tidigare, säger Kristin.

Nu ser Kristin och hennes sambo fram mot att tillbringa föräldraledigheten med barnen.

– De här småbarnsåren kommer gå fort. Jag ser fram emot att se dem växa upp tillsammans. Nu är det lite ovant för pojkarna med två nya bebisar, men jag tror att de alla kommer ha mycket nytta av varandra när de blir äldre, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!