Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Jessica Andersson är aktuell programledare för ”Ensam mamma söker” på TV3 samt med showen ”På dejt med Jessica Andersson”
Jessica Andersson är aktuell programledare för ”Ensam mamma söker” på TV3 samt med showen ”På dejt med Jessica Andersson”
Jessica Andersson är aktuell programledare för ”Ensam mamma söker” på TV3 samt med showen ”På dejt med Jessica Andersson”
Jessica Andersson i Melodifestivalen 2018.
Jessica Andersson i Melodifestivalen 2018.
Jessica Andersson i Melodifestivalen 2018.
1 AV 2
Jessica Andersson är aktuell programledare för ”Ensam mamma söker” på TV3 samt med showen ”På dejt med Jessica Andersson”
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
2 AV 2
Jessica Andersson i Melodifestivalen 2018.
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Jessica Andersson: ”Den sorgen gör fortfarande väldigt ont”

Jessica Anderssons bästa livsråd är att ha fötterna på jorden och blicken i skyn. Det har hon symboliskt tatuerat in genom en stjärna och ett ankare på sin handled. Med åren känner Jessica att det blir allt viktigare att leva livet fullt ut.

– Jag ska fira mina födelsedagar som om varje vore den sista, säger hon.

1. Du är programledare för ännu en säsong av ”Ensam mamma söker”. Hur är du som mamma? 

– Nu har jag en tonåring och det är en utmaning bara det. Jag är nog ganska omhuldande som mamma. Lite curlande som man inte ska vara men som jag ändå är. Men det är jag på grund av vad jag själv har varit igenom i mitt liv och min uppväxt. För mig är det extremt viktigt att Liam vet att jag älskar honom, att han är mitt viktigaste och mitt allt. Jag säger nog till honom fem gånger om dagen att jag älskar honom och han tycker att jag är jättejobbig, haha. Det får han tycka men så är det. 

LÄS OCKSÅ: Izabella Scorupco: ”Jag var mitt uppe i en livskris” 

2. När grät du senast? 

– Det var på nyårsafton. Vi var hemma hos oss ett gäng och innan tolvslaget skulle vi summera året som gått. Jag förlorade min mamma för ett halvår sedan så när jag pratade om henne och den förlusten grät jag. Den sorgen gör fortfarande väldigt ont och det måste den få göra. 

Jessica Andersson

Ålder: 45 år.

Gör: Sångerska och programledare. 

Bor: I hus i Gottskär i Onsala kommun i Halland. 

Familj: Sambon Johan Malm, 35, och sonen Liam, 16, från en tidigare relation. 

Aktuell: Som programledare för ”Ensam mamma söker” på TV3 samt med showen ”På dejt med Jessica Andersson” som håller på till 14 april. 

3. Din drömplats på jorden? 

– Maldiverna. Så länge jag kan minnas, när man har tittat på resor, har man sett den där karaktäristiska bilden från Maldiverna. På den här bryggan som går ut i vattnet med bungalows på sidorna. Jag har alltid tänkt att dit skulle man vilja åka. Så fick Johan och jag möjlighet att åka i höstas och jag är så glad för det. Verkligen ett paradis på jorden! Jag har aldrig upplevt något liknande. Lugnet som infann sig när man kom dit. Färgerna, djurlivet. Jag är väldigt sugen på att åka tillbaka. 

4. Vad är romantik för dig? 

– Det finns olika typer av romantik kan jag känna. Jag tycker till exempel att det är väldigt romantiskt när Johan har lagat en middag till mig när jag kommer hem. Men romantik för mig är också att man ger varandra utrymme, respekt och kärlek. Jag och Johan säger ”Jag älskar dig” varenda gång vi pratar i telefon och det gör vi ett par gånger om dagen. Och vi säger alltid det när vi går och lägger oss. Det är väldigt romantiskt tycker jag. 

LÄS OCKSÅ: Charlie Gustafsson, 27: ”Hon är min stora kärlek” 

5. Vad skulle du aldrig utsätta dig för? 

– Är det någonting jag känner mig skakig inför tanken på så är det höga höjder. Jag skulle till exempel aldrig hoppa bungyjump. Det känns fullkomligt livsfarligt och jag kan inte förstå hur man vill utsätta sin kropp för det adrenalinpåslaget. Däremot skulle jag kunna tänka mig att hoppa fallskärm om jag fick hoppa tandemhopp tillsammans med någon väldigt erfaren hoppare. 

6. Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv? 

– Kate Winslet. Dels är hon en fantastiskt bra skådespelerska, dels känns hon väldigt genuin som människa. Jag gillar allt hon gör, både i mer allvarliga roller och i lättsamma roller som i ”The Holiday”. Min favoritfilm är nog ändå ” Titanic”. Den har jag sett några gånger.

LÄS OCKSÅ: Adam Pålsson: ”Jag känner mig som en tickande bomb” 

7. Vilken är din paradrätt? 

– Jag brukar göra en pasta med fläskfilé som har blivit lite av min paradrätt. Jag gjorde den en gång och bjöd Johan och två kompisar och då blev den så himla lyckad att de alltid ber mig göra den när jag ska laga mat. Jag blir ju bortskämd med väldigt god mat eftersom jag bor ihop med en kock men det är faktiskt ändå jag som lagar mest mat hemma. Johan jobbar med det hela tiden, varje dag dygnet runt känns det som. När han är ledig behöver han koppla bort sitt jobb. Och han är inte heller så kräsen utan tycker det är gott med vanlig enkel husmanskost. Falukorv och makaroner och sådana saker. 

8. Ditt bästa livsråd? 

– Jag har ett som jag alltid återkommer till och som jag försöker leva efter själv och det är ”Fötterna på marken och blicken i skyn”. Det handlar om att sikta så högt man kan men alltid försöka vara grundad. Då menar jag att aldrig glömma vem man är och var man kommer ifrån. Det sitter i ryggraden på mig och jag har till och med symboliskt tatuerat in det på min handled. En stjärna och ett ankare som symboliserar det för det känns viktigt för mig att leva så. 

9. Vad skulle du göra om du vann tio miljoner? 

– En del av de pengarna skulle jag definitivt inte behöva själv. Jag skulle engagera mig i någonting jag värnar om och i mitt fall är det barn. BRIS eller Rädda barnen eller något sådant. Skänka en del pengar. Sedan skulle jag kanske unna mig en resa tillbaka till Maldiverna. 

Pengar för mig är något som är nödvändigt för att klara sig i livet men det är ändå inte livsnödvändigt. Det är väldigt lyxigt att tänka att man får bo i ett stort hus men om jag tänker lite djupare så hade jag kunnat bo i en container med Johan och Liam. När man har kommit upp i den här åldern och varit med om en del förluster så är man glad att man lever bara. Det är det som är det viktiga. Pengar är inget mått på rikedom för mig. 

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Vet inte ens om jag kan få fler barn” 

10. Vilka är dina mål för 2019? 

– Först och främst ska jag försöka riva av min alldeles egna showturné ”På dejt med Jessica Andersson”. Klara av att göra det och känna att jag har kul på vägen. Ge min publik det jag vill och tänker att de ska få. Annars är mitt mål att leva fullt ut. Jag känner det mer och mer för varje år. Jag ska fira mina födelsedagar som om varje vore den sista. Måna om de som finns runtomkring mig, vänner och familj.