Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fitnessbloggaren Jessi Kneeland fick utstå näthat för groparna i låret. Men hon lät sig inte tystas.Fitnessbloggaren Jessi Kneeland fick utstå näthat för groparna i låret. Men hon lät sig inte tystas.Fitnessbloggaren Jessi Kneeland fick utstå näthat för groparna i låret. Men hon lät sig inte tystas.
Jessi Kneeland är fitnessbloggare och skriver ofta om kroppspositivism.Jessi Kneeland är fitnessbloggare och skriver ofta om kroppspositivism.Jessi Kneeland är fitnessbloggare och skriver ofta om kroppspositivism.
1 AV 2
Fitnessbloggaren Jessi Kneeland fick utstå näthat för groparna i låret. Men hon lät sig inte tystas.
Foto: Instagram/Jessi Kneeland
2 AV 2
Jessi Kneeland är fitnessbloggare och skriver ofta om kroppspositivism.
Foto: Instagram/Jessi Kneeland

Jessi möttes av näthat för sina celluliter – hennes svar är briljant!

När Jessi Kneeland la upp en träningsbild möttes hon av näthat - på grund av sina celluliter.

Men fitnessbloggaren är inte den som låter sig tystas av nättroll.

Här är hennes klockrena svar - som alla kan behöva läsa.

Nyligen postade den amerikanska fitness-bloggaren Jessi Kneeland en selfie på Instagram. Fotot föreställde en glad Jessi i träningskläder – och fullt synliga celluliter. Under bilden följde en text där Jessi avdramatiserar celluliterna, eller som hon själv kallar dem, "de söta groparna".

"Det finns absolut ingen objektiv sanning i 'celluliter är fult' eller 'perfekt slät och tonad är mer attraktivt'. Det är bara en social verklighet som vi för vidare till varandra så ofta att våra hjärnor börjat tro att det måste vara sant."

Hon uppmuntrar sina följare att utmana normen och börja se sina celluliter som något positivt, i stället för något pinsamt.

https://www.instagram.com/p/BXfn9j9FJ8t/?taken-by=jessikneeland

LÄS MER: Mikael, 22: Första gången jag går i bikini 

Möttes av hatkommentarer för sina celluliter

Inlägget möttes med positiv respons. Åtminstone på det stora hela. Men, som det ofta blir när kvinnor använder sociala medier för att sprida kroppspositiva budskap och rucka på normer, kände sig någon manad att försöka förstöra.

En Instagram-användare lämnade en otrevlig kommentar under Jessi Kneelands inlägg, där han hävdade att hennes celluliter inte är naturliga utan beror på att hon äter dåligt och har "ohälsosamt kroppsfett". Han skrev även att om hon brände lite fler kalorier och började äta bättre så skulle celluliterna försvinna.

LÄS MER: Julia Skott: "Jag är både tjock och hälsosam" 

Jessi Kneelands respons på kommentaren om hennes kropp är briljant

Lyckligtvis bestämde sig Jessi för att inte låta kommentaren passera obemärkt. Förutom att ännu en gång punktera den seglivade myten om att bara personer med övervikt har celluliter, passade hon på att slå ett slag för sina medsystrar.

Dagen därpå la fitnessbloggaren upp en till bild där hon gav svar på tal:

"Ledsen snubben, jag insåg inte att jag har celluliter för att jag är FÖR FET!! Oroa dig inte. Jag och mitt 'onaturliga, ohälsosamma kroppsfett' kommer stå här borta och hjälpa kvinnor förstå att det är NÅGOT fel med celluliter (eller något annat med deras kroppar!) och att troll som du är ignoranta och outbildade."

https://www.instagram.com/p/BXis84cl06M/?taken-by=jessikneeland

Vill normalisera "riktiga" kroppar

Jessi Kneelands svar på hatkommentaren har mötts av hurrarop från följare och uppmärksammats i flera medier. Häromdagen la hon ut ett till inlägg. Hon berättar att hon postade cellulit-inlägget för att hon tycker att det är viktigt att vara med och bidra till normaliseringen av "riktiga" kroppar. Hon skriver även att hon reagerat på att flera personer uttryckt att de tycker att hon är modig.

"Det har blivit så oacceptabelt att ha en normal, mänsklig kvinnokropp, att tanken på att andra människor skulle se vår normalhet eller mänsklighet känns förödmjukande."

Hon avslutar med att uppmuntra till att sluta kalla celluliter, valkar och andra mänskliga drag för "brister" som måste åtgärdas.

https://www.instagram.com/p/BX0mJHClqFn/?taken-by=jessikneeland