Agneta Sjödin vet att hon vill leva i en relation i framtiden: "Jag vill hitta någon som passar väldigt bra ihop med mig. Ha någon att uppleva livet och världen med
1 av 3: Agneta Sjödin vet att hon vill leva i en relation i framtiden: "Jag vill hitta någon som passar väldigt bra ihop med mig. Ha någon att uppleva livet och världen med Foto: Cornelia Nordström
Agneta om personlig utveckling: "Jag har fått en hel del egen tid. Jag har rest, jobbat mycket och fokuserat på min inre resa de senaste 20 åren.
2 av 3: Agneta om personlig utveckling: "Jag har fått en hel del egen tid. Jag har rest, jobbat mycket och fokuserat på min inre resa de senaste 20 åren. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Jag tränar. Inte hysteriskt varje dag men jag rör på mig. Jag stretchar och unnar mig massage emellanåt. Jag lägger hellre pengar på sådant än på en dyr drink i en bar".
3 av 3: "Jag tränar. Inte hysteriskt varje dag men jag rör på mig. Jag stretchar och unnar mig massage emellanåt. Jag lägger hellre pengar på sådant än på en dyr drink i en bar". Foto: Cornelia Nordström

"Jag vet att jag vill leva i en parrelation"

Agneta Sjödin har ett spännande 2017 framför sig med flera resor och ett omväxlande arbete. Hemma trivs hon i sitt eget sällskap, med åren har hon hittat ett inre lugn.

I sommar fyller hon 50 och känner sig redo för en parrelation.

- Hittar jag en bra match skulle jag satsa hundra procent.

Så här får Agneta Sjödin ihop livets alla delar.

Kärlek: "Jag vill hitta någon som passar mig"

Jag har varit ensam länge och man blir bekväm i det. Men jag vet att jag vill leva i en parrelation. Jag vill hitta någon som passar väldigt bra ihop med mig. Ha någon att uppleva livet och världen med. Hittar jag en bra match skulle jag satsa hundra procent. Det som är så viktigt i en relation är att inte ta allting personligt. Om din partner är grinig mot dig så är det något i honom. Han kanske är trött, stressad eller hungrig. Det är lätt att gå i gång och det skapar onödiga konflikter. Man får välja sina strider. Det viktigaste innan man går in i en parrelation är att ha en bra relation till sig själv.

Familj & vänner: "Jag har lagt all min tid på Maja"

Jag intervjuade författaren Paulo Coelho och i det mötet blev vi väldigt bra vänner. Vi började prata om tecken och symbolik och jag hade vissa tecken som återkommit i mitt liv, som han skriver om i en av sina böcker. Det händer att vi mejlar fortfarande. Om jag har haft någon konstig dröm kan jag mejla och han svarar alltid väldigt snabbt. Men vi har inte setts på länge.

Maja, min dotter, har fyllt 18 och vi har fortfarande en jättefin och villkorslös relation. Nu är det lite annorlunda eftersom jag har rest så mycket den senaste tiden. Hon längtar efter att flytta hemifrån så nu får hon öva sig lite. Jag har lagt all min tid på Maja, hon har alltid varit prio ett. Nu är hon så stor så nu börjar en ny fas i livet. Hon tycker det är skönt att vara själv även om vi älskar att vara tillsammans.

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödin: "Viktigt att ha en relation till sig själv"  

Arbete: "Nyligen släpptes min nya bok"

Jag har ett avtal med fyran som vi förnyar vartannat år. Det är många som arbetar där och det är inte alltid jag jobbar jättemycket. Men jag har mitt författarskap också. Jag har ett nytt projekt också som är jättekul. Jag kommer att jobba med ett franskt kamerateam som vill dokumentera livet på olika platser i världen. De ska göra fyra expeditioner varje år och snart börjar mina första inspelningar. I februari åker jag till West Papua för att träffa fem olika stammar på olika platser. Sen åker jag till norra Kanada och intervjuar inuiterna. Det är ett äventyr som inte riktigt har börjat än och jag är lite nervös. Nyligen släpptes min nya bok som handlar om hur vi kan förändra världen i det lilla. Hur man bemöter sina medmänniskor. Man kan nog göra mer än man tror.

Hälsa: "Slutade med rött kött för länge sedan"

Jag har bra gener. Min mormor, som tyvärr dog alldeles för ung, hade så mjuk och len hy. Precis som mamma. Jag har en pappa som alltid har tränat och fortfarande gör det. Jag tänker mycket på att ta hand om mig. Jag röker inte och jag dricker väldigt lite alkohol. Försöker äta bra mat. Jag äter mindre och mindre animaliskt. Rött kött slutade jag med för länge sedan. Jag känner mer och mer att det är något som säger stopp i hur det känns. Jag tränar. Inte hysteriskt varje dag men jag rör på mig. Jag stretchar och unnar mig massage emellanåt. Jag lägger hellre pengar på sådant än på en dyr drink i en bar.

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödin: "Olyckan har fått mig att reflektera"  

Personlig utveckling: "Är lugnare i dag, det är behagligt"

Det har hänt så otroligt mycket den senaste tiden. Jag har fått en hel del egen tid. Jag har rest, jobbat mycket och fokuserat på min inre resa de senaste 20 åren. Och det är något man konstant fortsätter med. Den senaste tiden har jag fått fördjupa mig lite i min personliga utveckling och det är sådant jag fått tid med när jag lever ensam. Allt resande och att jag faktiskt börjar bli äldre är nog en stor del i det också. Jag känner mig mycket lugnare i dag och det är behagligt. Jag fyller 50 i sommar men jag har ingen åldersnoja. Jag känner mig fortfarande som 38.

Bostad: "Jag älskar att komma hem"

Jag är Kräfta och i kinesisk astrologi är jag Get. Geten är precis som Kräftan, tycker om hemmet och att vara hemma. Ändå reser jag så mycket. Jag bor i Nacka i ett stort hus med tre bostadsrätter. Jag har mellan­planet. Jag är ute och går runt Långsjön i Nacka i princip varje dag när jag är hemma. Det är inte många singlar som bor där ute om man säger så, haha. Många familjer, men jag trivs bra.

Ekonomi: "Lägger pengar på träning & massage"

Jag gör inte av med mycket pengar. Det går åt en del kläder naturligtvis när jag är ute på mina arbetsresor. Det måste jag ha. Ibland är det till varma länder och ibland till kalla. Annars lägger jag mina pengar på träning och massage. Men jag försöker att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Jag är ingen som önskar mig en massa saker i julklapp. Det blir så dumt att köpa när jag har allt och kan köpa det jag behöver själv. Upplevelser tycker jag är trevligt att få.

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödin avslöjar sina skönhetsknep 

Fritid: "Föredrar att sitta hemma och läsa"

Jag sitter ganska mycket ensam hemma. Jag föredrar att sitta ensam hemma och läsa på om något, eller titta på något i stället för att vara ute på krogen. Jag är en ganska ensam människa, faktiskt. Det har blivit så då jag inte har ingått i någon speciell konstellation. Jag har ingen partner och inget gäng. Jag har några få nära vänner. Speciellt nu när jag reser hinner jag inte ha ordning på något socialt liv. När jag väl är hemma från mina resor vill jag bara vila.

Agneta Sjödin

Ålder: 49.

Gör: Programledare och författare.

Bor: I Nacka.

Familj: Dottern Maja.

Aktuell: Med boken "Från hjärtat - inspiration, hälsa, träning, förändring".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!