<p>Trots många år i nöjesbranschen har Amy Diamond inte lagt sig till med några divalater. </p>
1 av 3: <p>Trots många år i nöjesbranschen har Amy Diamond inte lagt sig till med några divalater. </p> Foto: Beata Rydén
<p>Amy Diamond under Melodifestivalens deltävling i Skellefteå, 2009. </p>
2 av 3: <p>Amy Diamond under Melodifestivalens deltävling i Skellefteå, 2009. </p> Foto: Sven Lindwall
<p>Amy Diamond som 13-åring inför "Allsång på Skansen".</p>
3 av 3: <p>Amy Diamond som 13-åring inför "Allsång på Skansen".</p> Foto: Christian Örnberg

Jag har slutat tänka på att vara så lycklig hela tiden

Hon slog igenom redan som 13-åring med låten "What's in it for me?" och sedan dess har det blivit film, teater och programledarskap. Och en tidig insikt:

– Jag har blivit lyckligare sedan jag slutade tänka på att vara så lycklig hela tiden, säger Amy Diamond.

Amy Diamonds bästa...

... söndag

Då ska jag sova länge och det ska vara fint väder. Gärna att jag har grejer i kylskåpet när jag vaknar så att jag kan äta frukost. Det kan man inte ta för givet hos mig, haha. När jag känner mig utvilad träffar jag kompisar och sitter ute. Gärna en ledig dag så att jag får känna lugnet i kroppen, att ingenting stressar mig.

... sommarminne

Det måste ändå vara de minnen som ger en pirr i kroppen. Mellanstadiet och skolavslutningarna. Det var en så härlig känsla när man var liten och fick sommarlov. Alla hade fina kläder och var förväntansfulla inför hur sommaren skulle bli. Då var man lycklig!

... fredagsmys

Det viktigaste är vad man äter. Gärna en klassisk tacos men det måste finnas plats för andra saker. Sen kör vi chips, olika sorters dipp, godis och någon god chokladglass. Fredagsmys för mig är att bara äta. Jag gillar att vara i ett litet gäng, handla och fixa maten ihop. Har man tur är man ett gäng människor som följer samma tv-serier och är på samma avsnitt. Just nu har jag precis sett klart "Girls".

LÄS MER: Björn Skifs: "Jag var lite underdog som barn"

... resa

Förra sommaren när jag åkte till Tromsö i Norge. Det var så häftigt landskap där. Jag var där på en filmfestival för att prata om "Min lilla syster". Resan var bara tre dagar lång men väldigt fin. Jag hade ändå lediga dagar och jag kunde gå runt och kika. Det ser väldigt annorlunda ut jämfört hur jag själv bor.

... möbel

Just nu bor vi i en lägenhet som redan är möblerad så vi har inte så mycket av våra egna saker. Min favorit är nog ändå sängen eftersom jag älskar att sova och att sova länge. Jag tillbringar mycket tid i sängen, äter, kollar på tv, skriver och dricker te där.

... klädesplagg

Mjukisbyxor, utan tvivel! Så fort jag går innanför dörren så byter jag om, även när vi har besök. Mina kompisar har börjat klä sig så när jag kommer hem till dem för att jag ska känna mig mer bekväm. Jeans som skär in är det värsta jag vet. Varför lida, liksom?

LÄS MER: Sanna Nielsen: "Jag tror absolut på livslång kärlek"

... last

Jag är helt besatt av te. Jag vet inte om det är så bra att dricka så mycket som jag gör men jag älskar mina olika sorter. Jag dricker inte kaffe, men borde dricka mer grönt te. Min favoritsort är Revitalise med lite kanelsmak från Pukka. Men jag är inte så petig.

... skönhetsknep

Det som är viktigast för mig är att mina ögonbryn ska vara fina. Jag fyller i dem med en penna men plockar inte så mycket eftersom jag gillar att de är lite stora.

... livsinsikt

Att det inte går att uppnå den ultimata lyckan. Livet svänger och man mår väldigt dåligt om man strävar efter att alltid må bra. Man har ett psyke och man har känslor i sin kropp som gör att man reagerar på vad som händer. Jag har blivit lyckligare sedan jag slutade tänka på att vara så lycklig hela tiden. Den största fällan är att konstant jaga efter något man inte kan hitta på det sättet. Jag har lärt mig att livet inte funkar så att man får de saker man vill ha och sedan är man lycklig. Livet är en resa.

Amy Diamond

Ålder: 24 år.

Familj: Mamma, pappa, tre systrar och en bror samt pojkvännen Charlie Gustafsson.

Bor: I Stockholm.

Gör: Sångerska, skåde­spelerska och program­ledare.

Aktuell: I höst med föreställningen "Sune - kaos i fredagsmyset" som har premiär den 24 september på Cirkus i Stockholm. Spelar huvudrollen i musikalen "Snövit" på Maximteatern i Stockholm med premiär den 26 december.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!