Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Izabella Scorupco, aktuellt i thrillern ”Hidden – Förstfödd”.
Izabella Scorupco, aktuellt i thrillern ”Hidden – Förstfödd”.
Izabella Scorupco, aktuellt i thrillern ”Hidden – Förstfödd”.
Izabella Scorupco, aktuellt i thrillern ”Hidden – Förstfödd”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Izabella Scorupco: ”Jag var mitt uppe i en livskris”

Izabella Scorupco fick rollen i fantasy-thrillern ”Hidden – Förstfödd” när hon var mitt i en livskris.

– Den läkte mig. 

I dag är skådespelaren och modellen lyckligt kär. Men det är inte på samma sätt som innan hon blev mamma.

Åsa Görnerup

Izabella Scorupcos bästa…

…söndag:

– Det lyxigaste jag vet är att ligga i soffan med mina barn och titta på ”Saturday Night Live” eller någon bra film, men just nu bor min dotter på college i England så det har blivit lite sparsamt med det. På eftermiddagen går vi på en lång hundpromenad och avslutar sedan kvällen på vår favoritrestaurang Nobu, en soft, asiatisk restaurang mitt i staden.

…förälskelse:

– Att vara förälskad är underbart, även om jag inte kan förlora mig på samma sätt som innan jag blev mamma. Man väcks hela tiden upp ur sin dvala av att nu är det fotbollsträning.

LÄS OCKSÅ: Renée Nyberg: ”Jag har svårt att känna mig nöjd” 

… komplex:

– Är det något min älskade mamma lärt mig, så är det att aldrig prata om sina komplex. Först då kommer folk lägga märke till det. Jag hade en tjejkompis som klagade på att hennes knän såg konstiga ut. Då såg jag det: ”Men Gud, det är sant”.

Izabella Scorupco

Ålder: 48.

Bor: I Burbank, Los Angeles.

Familj: Pojkvännen Karl Rosengren, 48, affärsman. Dottern Julia, 21, och sonen Jakob, 14.

Yrke: Skådespelare, modell.

Aktuell: Som Viveca Eldh i Viaplays nya fantasy-thriller ”Hidden – Förstfödd”.

…tv-serie:

– ”Hidden – Förstfödd” på Viaplay. Åh, jag hoppas att många tycker det! När jag läste manus kände jag att rollen som Viveca Eldh inte gick att säga nej till. Och jag känner aldrig så. Jag kände att jag kunde tillföra något till rollen och att det är en roll jag vill leva med ett tag. När jag fick manuset var jag på ett ställe i livet där jag verkligen behövde få spela henne. Hon läkte mig och blev lite av en terapikaraktär. Hon hjälpte mig att lösa många gåtor och funderingar när jag var mitt uppe i en livskris.

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg: ”Jag har blivit feminist på äldre dar” 

…roller:

– Jag kastar mig inte in i nya roller. Det kan ta två till tre år till nästa, men då är det för att rollerna kommer till mig när jag anar det som minst, men behöver dem som mest. Det jag dras till hos Viveca Eldh är att hon accepterar sig själv och visar att man kan få en andra chans i livet.

…vara vacker:

– Det är det sista jag känner. Jag är lik pappa och tycker att min mamma är otroligt vacker med typiskt slaviskt utseende. Hon är narkosläkare och psykiatriker och har aldrig brytt sig om eller identifierat sig med sitt utseende. Jag har sett gamla svart-vita bilder på henne i Polen. Hon är breathtaking, men har aldrig förstått det. Jag avundas hennes omedvetenhet. I mitt yrke går det inte att komma ifrån att man åldras och då tyvärr fixeras av skillnaden när man ser sig själv i spegeln eller på olika bilder.

…komplimang:

– Jag blir ju väldigt lycklig av att få höra att jag fått mer personlighet med åren. Jag kan tänka mig att det stämmer. När jag var 20 var jag nästan liten för mycket babyface. Jag kan se att jag hade väldigt runt ansikte när jag var 17, 18. Att man åldras som det godaste vinet är väl det finaste man kan få höra.

LÄS OCKSÅ: Helena Bergström: ”Ödslar inte tid på sådant som ger mig dålig energi” 

…skönhetstips:

– Det finns ingenting som slår sömn. Jag har tyvärr alltid haft konstiga sovvanor och är lite av en vampyr. Jag kan vara på väg att kollapsa hela dagen, men vid 23.30 börjar jag svara på mejl och lyssna på musik. Jag skulle vilja vara en som lägger sig tidigt och vaknar klockan sex.

…modelljobben:

– Jag ser Smarteyes reklamfilmer som modelljobb, där jag är med i egenskap av min personlighet. De är väldigt kul göra. I dag åker jag inte längre runt och gör kataloger som när jag var 17.

…spela sig själv:

– Jag har nog svårt att se mig själv på bild, särskilt i reklamsammanhang då jag spelar mig själv. Det blir lite känsligt. Jag blir oftast generad och känner mig fånig över mina poser och kroppsrörelser. Då kan jag tänka oops, det där måste jag sluta med. Det är skillnad när jag spelar en karaktär, som Veronica i ”Micke & Veronica”. Där jag kan gömma mig bakom hennes personlighet.

…stiltips:

– Jag tycker om att blanda vilt. Har du en snygg Chanel-väska, så kan du dra på dig ett par Zara-skor eller en cool H&M-jacka till. Min stil är lite rockigare. När jag är i Stockholm tänker jag alltid på hur modemedvetna alla är. I LA kan man gå i yogabyxa, t-shirt och flip flops när man går till Starbucks. Ingen bryr sig, det är skönt. I Stockholm måste man leverera till och med när man går till Seven Eleven. Då får man sätta på sig en liten trenchcoat över gympabyxan.

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: ”Vet inte ens om jag kan få fler barn” 

…kroppsdel:

– Oj då! Det är svårt att säga. Jag tycker inte att någon kroppsdel känns bra just nu, men det är nog buken ändå. Tina Turner har sagt att hon sjunger med vaginan. Och det kan man ju verkligen se när hon står på scen. Jag gick hos en sångterapeut som pratade mycket om att det går som en sträng nedifrån och upp, som spänner hela instrumentet. För min del är det buken som kopplar ihop allt från ben och rygg till hjärnan.