1 av 5: Gör stora framsteg efter operationen
Jadon och Anais McDonald föddes som siamesiska tvillingar. De satt ihop i huvudet vilket är extremt ovanligt.
2 av 5: Jadon och Anais McDonald föddes som siamesiska tvillingar. De satt ihop i huvudet vilket är extremt ovanligt. Foto: CNN
Men efter en lång operation är de nu äntligen separerade. Ögonblicket när de ser varandra för första gången fångades på bild.
3 av 5: Men efter en lång operation är de nu äntligen separerade. Ögonblicket när de ser varandra för första gången fångades på bild. Foto: CNN
Jadon uppges må bra efter operationen. Anais har det svårare men förhoppningen är att även han ska bli fullt återställd.
4 av 5: Jadon uppges må bra efter operationen. Anais har det svårare men förhoppningen är att även han ska bli fullt återställd. Foto: CNN
Beslutet att separera pojkarna innebar stora risker. Men hittills har allt gått bra.
5 av 5: Beslutet att separera pojkarna innebar stora risker. Men hittills har allt gått bra. Foto: CNN

Här ser tvillingarna varandra för första gången

Trots att de suttit ihop i 13 månader månader har Jadon och Anias McDonald aldrig sett varandra - förrän nu.

Ögonblicket, när de siamesiska tvillingarnas blickar möts för första gången, fångades på film och är inget annat än magiskt.

Jadon och Anias McDonald är inga vanliga tvillingar.

För bara en dryg månad sedan satt bröderna ihop i huvudet, en synnerligen ovanlig missbildning som är en på miljonen.

Och trots att de delat så mycket har de aldrig sett varandra.

Men efter en lång och intensiv operation är detta nu en möjlighet.

CNN, som dokumenterat hela den känslosamma resan, lyckades fånga ögonblicket på bild. Jadon och Anais bär matchande bandage och delar samma förvånade, nyfikna och lite skeptiska blick när de tittar på varandra för första gången.

LÄS OCKSÅ: Här återförenas mirakelbröderna med sina föräldrar 

Tros bli helt återställda

Tvillingarna vilar fortfarande upp sig på Montefiore Hospital i Bronx, New York. Jadon rör på sig och visar starka framsteg medan Anais har det svårare. Men läkarna tror och hoppas att även han ska bli helt återställd.

Beslutet att operera var inget som mamma Nicole och pappa Christian tog lätt på. Riskerna var stora, men i slutända fanns inga alternativ. Enligt CNN dör 80 procent av siamesiska tvillingar som sitter ihop i huvudet omkring två års ålder.

– Äntligen återförenade. Så surrealistiskt, skriver mamma Nicole i en känslosam Facebookpost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!