1 av 4
2 av 4
Vad letar singlar som nätdejtar efter hos en partner?
3 av 4: Vad letar singlar som nätdejtar efter hos en partner? Foto: COLOURBOX
Kvinnor som nätdejtar värderar egenskaper som intelligens och att vara utåtriktad.
4 av 4: Kvinnor som nätdejtar värderar egenskaper som intelligens och att vara utåtriktad. Foto: COLOURBOX

Här är egenskaperna som singlar tänder på

Sommaren är här och med den följer högsäsong för dejting. Men vad är det svenska singlar söker hos en potentiell ny partner eller flirt? Schyssta bröst, ett skarpt intellekt eller ett vackert leende? Happn har listat egenskaperna som singlar letar efter när de nätdejtar. 

Nu har dejtingappen Happn frågat 1 000 svenska singlar i varierande åldrar vad de söker för egenskaper och fysiska attribut när de nätdejtar. 

Intelligens är egenskapen som toppar i jakten på en ny partner, tätt följd av humor och vänlighet. Ungefär hälften av de svarande tyckte att det var viktigt att dejten var utåtriktad. Däremot spelade pengar inte någon större roll för majoriteten. Endast 5 procent tyckte att rik var en viktig egenskap. 

LÄS MER: Singel i sommar? Så lyckas du på Tinder 

Vad män och kvinnor söker skiljer sig åt

Vad kvinnor och män värdesätter för skilde sig dock åt. Hälften av männen ville ha vackra dejter, medan majoriteten av de tillfrågade kvinnorna sökte efter personer som var sociala. 

Det här värdesätter singlar mest

Intelligens: 65 procent

Humor: 63 procent

Vänlighet: 57 procent

Utåtriktad: 53 procent

Vacker: 50 procent

Källa: Happn

När det kom till utseende är det främst ögon och leende som spelar roll. 74 procent svarade att detta är de fysiska attributen de attraheras mest av. Men även här skiljer sig svaren från män och kvinnor åt. 40 procent av männen ansåg att den välformad rumpa är det mest attraktiva, medan kvinnor i högre utsträckning uppskattar ett par snygga händer.

Här är de fysiska attributen som attraherar flest singlar

Leende: 74 procent

Ögon: 74 procent

Rumpa: 42 procent

Hår: 37 procent

Bröst: 29 procent

Källa: Happn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!