Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Gry Forssell är nöjd med hur livet ser ut just nu: "Det är överraskande trivsamt att vara en 44-årig tvåbarnsmamma med två jobb".Gry Forssell är nöjd med hur livet ser ut just nu: "Det är överraskande trivsamt att vara en 44-årig tvåbarnsmamma med två jobb".Gry Forssell är nöjd med hur livet ser ut just nu: "Det är överraskande trivsamt att vara en 44-årig tvåbarnsmamma med två jobb".
Gry om ekonomi: "Pengar betyder en form av frihet. Det betyder möjligheter. Att kunna välja lite vad man vill göra. Jag tycker det är skönt att kunna handla vad jag vill i mataffären utan att jag måste vrida och vända på allt jag köper".Gry om ekonomi: "Pengar betyder en form av frihet. Det betyder möjligheter. Att kunna välja lite vad man vill göra. Jag tycker det är skönt att kunna handla vad jag vill i mataffären utan att jag måste vrida och vända på allt jag köper".Gry om ekonomi: "Pengar betyder en form av frihet. Det betyder möjligheter. Att kunna välja lite vad man vill göra. Jag tycker det är skönt att kunna handla vad jag vill i mataffären utan att jag måste vrida och vända på allt jag köper".
1 AV 2
Gry Forssell är nöjd med hur livet ser ut just nu: "Det är överraskande trivsamt att vara en 44-årig tvåbarnsmamma med två jobb".
Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4
2 AV 2
Gry om ekonomi: "Pengar betyder en form av frihet. Det betyder möjligheter. Att kunna välja lite vad man vill göra. Jag tycker det är skönt att kunna handla vad jag vill i mataffären utan att jag måste vrida och vända på allt jag köper".
Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4

Gry Forssell: "Jag har inte varit en gymtjej"

När klockan ringer fem på morgonen kan det ta emot lite. Ibland. Men sen sitter hon i bilen och känner att energin kommer. Gry Forssell har kört morgonshow i radio i 13 år.

– Jag har världens roligaste jobb.

Kärlek: "Hemester är vår bästa grej"

– Jag och Alex har det väldigt bra, och det tror jag är grunden till mycket annan harmoni. Om man har sovit dåligt, tjafsar med någon på jobbet eller vad det nu kan vara är det viktigt att komma hem till någon som peppar. Annars blir det otroligt slitsamt. Jag och Alex umgås väldigt mycket för att vara tvåbarnsföräldrar tror jag. Vi är bra på att till exempel gå ut och käka middag på restaurang. För ett litet tag sedan checkade vi in på hotell i Stockholm. Hemester är vår bästa grej. I år har vi varit gifta i tio år. 

Familj och vänner: "En milstolpe när min son blev tonåring"

– Mina barn fyller 14 och 8 år nu i sommar, det är inte klokt att de är så stora. Det var en liten milstolpe när min son blev tonåring och dottern slutade på förskola. Som mamma är jag schyst och rättvis inbillar jag mig. Jag försöker att alltid tala sanning, sen behöver man inte alltid berätta allt mer än precis det som de har frågat om. Det skiljer sex år mellan mina barn och jag tycker det är toppen. Jag kan rekommendera alla det. När vi fick Vincent kände jag nästan att hur ska jag kunna älska en annan bebis lika mycket som den här? När Vincent var fem gick vi till BVC och då sa sköterskan att det var sista gången innan skolsköterskan skulle ta över. Då kom Alex och jag fram till att vi nog inte var klara med det där bebisgullandet.

Gry Forssell tillsammans med sin man på vimmel 2015.Gry Forssell tillsammans med sin man på vimmel 2015.Gry Forssell tillsammans med sin man på vimmel 2015.
Gry Forssell tillsammans med sin man på vimmel 2015. Foto: Jackeline Perez/EXPRESSEN

Bostad: "Det var lite av en identitetskris"

– Jag har bott i Stockholm längre än jag har bott i Luleå och att inse det var lite av en identitetskris. Jag bodde i Luleå under de åren som formade mig, så det är klart att jag för alltid är Luleåbo. Samtidigt tycker jag oerhört mycket om Stockholm. Jag tycker att staden är fin och folk är ofta trevliga. Stockholm är nästan mer än småstad än vad svenska småstäder kan vara. Man går till en speciell brödaffär eller skomakare beroende på i vilken del av staden man bor. Jag bor i Enskede söder om söder sedan 13 år tillbaka. Trivs som fisken. Det ligger lagom nära stan och är lugnt och mysigt med härliga grannar.

LÄS OCKSÅ: Carina Berg: "Jag har aldrig varit så rädd" 

Karriär: "Jag skulle gärna göra mer tv"

– Jag har världens roligaste jobb. Just när klockan ringer vid fem på morgonen undrar man vad det är frågan om, men så snart jag sitter i bilen går det över. Att gå upp tidigt nöter inte på mig. Jag har gjort morgonshowen i tretton år och det är kul att det går så bra för radion. “Gry & Anders med vänner” är sedan årsskiftet en bra bit större än “Morgonpasset i P3” vilket är helt fantastiskt. "Sommarkrysset" har jag gjort i elva år och jag tycker det är så kul. Jag älskar att stå på Grönan. Just nu har jag ett jättebra upplägg med både radion och tv. Jag skulle gärna göra ännu mer tv, det är så pass roligt. Men jag har aldrig haft något drömprogram jag vill göra, det brukar få bli vad det blir.

Ekonomi: "Jag lägger pengar på en dyr bil"

– Pengar betyder en form av frihet. Det betyder möjligheter. Att kunna välja lite vad man vill göra. Jag tycker det är skönt att kunna handla vad jag vill i mataffären utan att jag måste vrida och vända på allt jag köper. Kläder kan man skita i att handla. Det är jättekul att köpa men det är inget nödvändigt som mat på bordet till sina barn. Jag lägger mycket pengar på att ha köpt en dyr bil privat. Det är dyrt att köra bil och härligt att kunna köra en fin bil som också är säker och bra. Annars är det husrenovering och att resa med familjen som tar mest pengar. Att resa nu för tiden är skitdyrt. Vincent åker för vuxenpris nu och vi måste köpa flygbiljetter och hotell för fyra personer. På radion har vi ledigt när alla andra har ledigt, jullov, påsklov, sommarlov och höstlov. Då det är som dyrast att resa.

Gry Forssell

Ålder: 44.

Familj: Maken Alex Kossek och barnen Vincent och Nikki.

Bor: Villa i Enskede.

Gör: Programledare.

Aktuell: Med "Gry och Anders med vänner" i Mix Megapol.

Hälsa: "Jag har börjat rida igen"

– Hur jag tar hand om mig själv varierar. Just nu är jag inne i en bra fas då jag går och lägger mig tidigt, typ vid nio. Sover jag för få timmar på natten måste jag sova middag, och sover jag middag kan jag inte somna på kvällen och hamnar i fel spiral. Jag har börjat rida igen vilket är kul, jag vill köpa häst. Vi ska åka ner till Skåne och kolla på en och det är jag pirrig inför. Nu när det är ljust ute försöker jag annars att gå så mycket jag orkar och hinner. Jag har inte varit en gymtjej det senaste året.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen: "Ibland lyssnar inte hjärnan på kroppen"  

Fritid: "Jag ska sola och vara med barnen"

– I sommar hade jag ledigt några veckor från radion och då var det bara Sommarkrysset på lördagarna. Jag och barnen åkte till Mallorca, medan Alex ver hemma och jobbade. Vår stuga i Luleå har vi haft sedan Nikki var liten och där vill jag vara så mycket jag kan. Jättemysigt, en bit från Luleå i skärgården mot havet med vedeldad bastu och sol dygnet runt.

Personlig utveckling: "Det är överraskande trivsamt"

– Jag går inte i terapi och har inget specifikt upplägg för min personliga utveckling. Det finns ingen plan. Jag tycker att jag är på en bra plats i livet. Det är överraskande trivsamt att vara en 44-årig tvåbarnsmamma med två jobb. Jag jämför mig inte så mycket med andra. Jag tycker att det blir tydligare hur människor jämför sig med varandra nu med alla sociala medier. Vi börjar genomskåda det litegrann, men det har varit ett par år då jag tror att folk har byggt ihop olika bilder till en utopi. Man lägger sitt egna pussel som blir helt fel.