Förra fotbollshjälten Glenn Hysén syns för närvarande i realityserien "Hyséns". "Kameran är med jämt i stort sett"
I dag är Glenn lyckligt förlovad med Camilla.
1 AV 2
Förra fotbollshjälten Glenn Hysén syns för närvarande i realityserien "Hyséns". "Kameran är med jämt i stort sett"
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
I dag är Glenn lyckligt förlovad med Camilla.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Glenn Hysén om ex-relationen: "Totalt världskrig"

Glenn Hysén, aktuell i Kanal 5:s nya realitysatsning "Hyséns", är lyckligt förlovad med kärleken Camilla. Han har inte stängt dörren för att gifta sig en tredje gång, och det senaste året har han satsat hårt på att komma i form med kost och träning. Svårast är att motstå vitt bröd.

– Jag kan trycka i mig en hel limpa, säger han.

Först efter 50 fick Glenn Hysén smaka på singellivet med allt vad det innebar. Efter skilsmässan från sina tre yngsta barns mamma Helena flyttade han in i en lägenhet på Redbergsplatsen i Göteborg. För 4,5 år sedan när jag hälsade på Glenn var han mitt uppe i ungkarlslivet med hämtmat och fotboll på tv sju kvällar i veckan. 

– Jag hade varit i förhållande sedan jag var 19 år. Så sket det sig och över till nästa. Singelperioden gjorde susen. Att få känna på hur det är att vara själv. En bra erfarenhet. Det var många grejer som var jättebra, men det var också tråkigt att sitta själv på kvällarna. Även om du träffar folk och har många vänner så är du ändå själv när du kommer hem. Under en period var det jättebra att inte ha någon annan att tänka på, men inte fan ville jag ha det så resten av livet, säger han. 

Glenn Hysén

Ålder: 59 år. 

Gör: Tv-profil, fotbollslegendar. 

Bor: Göteborg. Familj: Fästmön Camilla Lendott, 50. Barnen Tobias, 36, och Charlotte, 34, från äktenskapet med Kerstin Mellbin samt Alexander, 31, Anton, 27, och Annie, 24, från äktenskapet med Helena Hysén. 

Aktuell: Med realityserien "Hyséns" på Kanal 5. 

Efter att under en period ha träffat en mycket yngre kvinna längtade han efter att dela livet med någon i sin egen ålder. Under en fotbollsmatch som Glenn såg med vänner på en pub i centrala Göteborg träffade han Camilla. 

– Ja det är sjukt. Hon gillar inte sport. Inte för att hon tycker det är dåligt men hon är inte intresserad. Hon hade blivit meddragen av en gemensam kompis som är blåvittfan. Vi var sju åtta stycken. Hon var go och trevlig. Såg bra ut. Hade alla ingredienser. Jag tänkte att det var skitbra att hon också var sportintresserad, men så var det ju inte riktigt. Men det är inga problem, för jag får se det mesta ändå. 

LÄS OCKSÅ: Kjell Bergqvist: "På ett sätt är det fortfarande en sorg" 

Glenn om ex-relationen: "Det kan jag inte gå in på. Totalt världskrig"

Camilla är nio år yngre än Glenn. Han skrattar och säger att det ju går åt rätt håll åldersmässigt i alla fall. 

– När jag träffade Camilla var jag redo. Då hade jag gjort min grej i fyra år. Då hade jag fått rå om mig själv lite. Tänka på bara mig. 

Paret, som nu varit tillsammans i tre år och är förlovade, flyttade ihop snabbt. Sedan ett par år tillbaka bor de tillsammans i en lägenhet inte långt ifrån Glenns gamla ungkarlslya på Redbergsplatsen. Glenn beskriver relationen med sin fästmö som både passionerad och vanlig. 

– Ju mer vanligt det är, desto bättre är den. Den är ganska hetsig fast på ett bra sätt. Det är inte så att man går och somnar på dagarna. Det händer grejer. 

Sin relation till ex-hustrun vill han inte gå in på. 

– Nej nej nej. Det är katastrof! Det kan jag inte gå in på. Totalt världskrig. Men jag har inget ont av det. 

LÄS OCKSÅ: Stefan Sauk, 63: "Jag gråter för minsta lilla" 

"Kameran är med jämt i stort sett"

Men Glenn tar familjedramat med ro. I oktober hade nya realityserien "Hyséns" premiär i Kanal 5. 

– De ringde och frågade mig för ett bra tag sedan. De frågade om jag hade lust med att de fick följa vad jag och Anton sysslar med. Vi kom överens och jag sa att vi la kan testa så får vi se. Vi började filma i april. Jag har inte sett de här andra serierna som går. " Wahlgrens" och det där. Jag vet ju vad det är och jag var själv nere och hälsade på hos Parneviks. Men där bor ju alla ihop på samma ställe. Vi är ju utspridda över hela Göteborg. 

Glenn Hysén tillsammans med fästmön Camilla. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Glenn har inte heller gjort någon stor affär av att han nu blir realitystjärna. 

– Jag har en almanacka där det står vad jag ska göra och de får gärna vara med på det. Inga konstigheter. Det mesta går väl an. Det är vad jag håller på med på dagarna. Vad jag och Camilla gör, hur livet ser ut. "Det här är min almanacka, pang pang pang pang". Och så lägger de till lite saker. Camilla var väl lite orolig i början. Hon är inte van vid sådant här. Men hon klarar det alldeles utmärkt. Kameran är med jämt i stort sett, och nu tänker hon inte på den så mycket. 

Han säger att det inte finns en direkt gräns för vad som är för privat och avslöjar att han absolut inte stängt dörren för att gifta sig igen. 

– Det är inte spikat men det kan nog luta åt hållet att vi gifter oss. Vi är väl i snackstadiet. 

Jag är inte långsint och har aldrig varit

Hans två tidigare skilsmässor har fört med sig vissa lärdomar. 

– Det är lite smådetaljer man behöver tänka på i sammanhanget. Tålamod och lite ge och ta. Man får inte vara egoistisk. Framför allt att inte gå och tjura i en vecka om det har hänt någonting. Det går inte att hålla på så. Lös det direkt! Jag är inte långsint och har aldrig varit. Det är bättre att rensa skiten på fem minuter så är det bra sen. 

Att inte längre se på fotboll sju kvällar i veckan har den före detta fotbollsstjärnan inga problem med. Sommarens VM gjorde han ett undantag för, men annars har han bytt ut en hel del soffliggande mot egen träning på gym. 

– Jag tränar väldigt mycket just nu. Tre eller fyra gånger i veckan. I början, för drygt ett år sedan, hade jag en personlig tränare. Men sedan kan man grejerna och nu sköter jag det själv. Jag har gjort en uppföljning. Man står på en våg och mäter muskelprocent, fettprocent och allt sådant där. Det har gått stadigt uppåt. Alltså åt rätt håll. Det blir bättre och bättre. Jag har gått ner från 108 kilo till 95. Nu är det bara att hålla sig där. Jag ska inte ner under 90 för då blir man som ett jävla benrangel. 

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli, 44: "Psyket kollapsade" 

Kämpar för att gå ner i vikt: "Jag älskar ju bröd"

När det kommer till kosten vill han inte bli för nitisk utan tror på en sund balans. 

– När man tränar så pass mycket gör det ingenting om man tar sig en pizza någon gång då och då. Lite har jag nog förändrat hur jag äter. Man behöver inte sätta i sig tre chipspåsar i veckan eller ostbågar. Jag älskar ostbågar men nu har jag inte rört en ostbågejävel på ett år. Jag har bra disciplin när jag väl bestämmer mig. Man får sina bakslag när man blir sugen någon kväll. Men jag försöker trycka i mig mycket bär. För det är ju inte farligt. Och äter jag en köttbit vräker jag inte längre i mig massa pommes frites utan jag kör sallad. 

GLENN HYSÉN OM ...

... "HYSÉNS" 

"Om man gillar sånt så är det nog en del kul. Ganska mycket fotboll kan man säga, och det händer en massa konstiga saker. Sedan beror det på hur de klipper ihop det." 

... "FARMEN VIP" 

"Jag vann ju hela skiten. Det var jävligt jobbigt i början när man inte fick käk. Men man inser att man klarar av det mesta. Att jag vann beror nog på min jävlaranamma och min inställning. Att börja gnälla på saker du inte kan göra någonting åt är ingen idé." 

... SOCIALA MEDIER 

"Det enda jag har är Twitter och där har jag runt 250 000 följare. Jag har ingen aning om varför. Men jag har lugnat ner mig med det där, för det blir som ett gift. Jag var med på Facebook förut men jag har inte varit inne på fem månader tror jag. Det tar över livet. Vafan det är en telefonjävel! Jag kan inte hålla på med den jämt." 

... DRÖMBRÖLLOPET 

"De närmaste bara. Det ska inte var någon världsgrej med flera hundra pers utan de som verkligen bryr sig. Kanske 50 pers eller någonting. Gärna soligt och gött, för helst skulle man vilja ha det utomhus."

Men förutom ölen till fotbollen finns det en sak han vägrar ge upp: 

– Jag älskar ju bröd. Vitt bröd! Barkis är så jävla gott. Med ost och skinka på. Det slinker ner en del. Och ett glas mjölk med is till. Världsklass! Jag kan trycka i mig en hel limpa och det är inte jättebra. Samtidigt så tränar jag och då kan jag unna mig en macka då och då. 

Glenn skrattar och säger att han överlag är på en bra plats i livet. Han har jobb, kärlek och känner sig i form. Han trivs när det händer saker. 

– Jag är på ett plan som är jävligt bra. Visst, det är jävligt mycket att göra just nu men det kanske man ska vara glad över. Den dagen då telefonen inte ringer längre är det inte roligt.