Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Frida Boisen, 44: "Jag är en runaway bride"

Programledaren Frida Boisen, 44, ställde in sitt bröllop två dagar före festen. 

– Jag är en runaway bride.

I dag är maken Lars ständigt vid hennes sida.

– Han är mitt livs kärlek.

Frida Boisen om sin bästa…

... söndag 

– Då går jag upp tidigt, klämmer ett kokt ägg och smygjobbar en halvtimme. Sedan tar jag på mig träningskläderna, springer till Sats och kör ett bodybalance-pass. En väldigt skön start på söndagen! 

När jag sprungit hem igen kör vi en brunch. Jag, maken Lars, tonårsdottern och lillkillen lagar scrambled eggs, tomat, mozzarella, kaffe och bröd. Dottern och jag kör vegetariskt. Till brunchen läser vi Expressen och Aftonbladet. 

Efteråt är det fotboll. Min man är fotbollscoach, sonen spelar S:t Eriks-Cupen och jag livesänder matchen på Facebook i en sluten grupp med föräldrar och släkt. Jag är sjukt sportintresserad. 

Ibland är det hopptävling. Min 13-åriga dotter fick ett svenskt varmblod i våras och blev så glad att hon grät i en halvtimme. Nu har jag blivit lastbilschaufför och kör hästkraken fram och tillbaka. Hemma igen är vi ganska slut. Då softar vi ofta framför en allsvensk fotbollsmatch på tv:n, vi hejar på Blåvitt. Efter maten behöver jag faktiskt jobba lite med manus. Innan barnen lägger sig är det lite puss, kram och mys med kvällsyoghurt.

LÄS OCKSÅ: Anders Bagge om barnlösheten: "Det är livet för oss två" 

... helgmys 

– Det är väldigt mysigt att ta en god middag på Riche med maken och ibland barnen. Att äta skadjursplatå, ostron eller hummer kan vara riktigt, riktigt trevligt. Även kidsen älskar ostron. Det är lite lyx som vi unnar oss ibland. 

Frida Boisen

Ålder: 44. 

Gör: Journalist, föreläsare, författare och programledare. 

Bor: Våning på åtta rum på Kungsholmen, Stockholm. 

Familj: Maken Lars Johansson, 46, nöjeschef på Expressen. Barnen Tilda, 14, och Arvid, 10. 

Aktuell: Leder "Trolljägarna" tillsammans med Robert Aschberg på TV3. "Lyxfällan" sänds tisdagar klockan 20 på TV3, Viafree och Viaplay. Boken "Digital passion", en uppföljare till "Digital succé". 

... sparknep 

– Byt, sälj och låna ut kläder. Själv är jag bättre på att låna ut än att låna. Vi kvinnor använder oftast 20 procent av vår garderob. Resten bara hänger där. Jag har lånat ut massor med klänningar till kompisar som ska på fester och galor. Mina Karen Millen-, Ralph Lauren- och Greta-klänningar är väldigt populära. 

LÄS OCKSÅ: Fredrik Hallgren, 45, om kärlekskrisen med hustrun 

... passion 

– Min familj förstås. Min man är underbar. Vi är verkligen ett team. Han har alltid backat, ställt upp och varit en trygghet för mig när det blåser hårt. Han är mitt livs kärlek. Vi träffades på Göteborgsposten för 18 år sedan. Det var en väldigt intensiv romans på jobbet, men det får vi ta en annan gång. Det är en runaway bride-historia, för jag skulle egentligen gifta mig med en annan snubbe. Två dagar före bröllopet ställde jag in det, för jag blev kär i Lars. Då var 100 gäster bokade. Jag skulle inte rekommendera att bryta upp så sent, men är glad att jag gjorde det. 

Frida Boisen leder "Trolljägarna" tillsammans med Robert Aschberg.Frida Boisen leder "Trolljägarna" tillsammans med Robert Aschberg.Frida Boisen leder "Trolljägarna" tillsammans med Robert Aschberg.
Frida Boisen leder "Trolljägarna" tillsammans med Robert Aschberg. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

... kärleksknep 

– Kramas och pussas jättemycket. Var fysiska med varandra, så att ni hittar den där energin. Att bara få vara nära. Se varandra, lyssna och ge varandra positiv pepp och feedback. Min svärmor sa "ORK" på vårt bröllop. Det står för "omtanke", "respekt" och så tror man att det är "kärlek", men det är "kommunikation". Om man inte har någon kommunikation är det kört. 

LÄS OCKSÅ: Rebecka, 42, om alkoholismen: "Jag gömde tomflaskor i garderoben" 

... kärleksminne 

– Det var när vi gifte oss sommaren 2004. Det var så underbart romantiskt. Vi gifte oss utomhus i en cirkel av vänner i Sunne i Värmland. Jag var så lycklig och gravid och känslorna var all over the place. Jag sjöng en sång till oss, som jag skrivit om vår kärlek. "Nära" hette den. 

... trollkonfrontation 

– Det är de gånger människan vi konfronterar i " Trolljägarna" har erkänt och sagt förlåt. Två gånger har det hänt att personen ringt och bett om ursäkt till den drabbade, som mått väldigt dåligt. Nyligen konfronterade jag en kille som knuffade mig ganska rejält. Några timmar senare hade jag mordhot, som jag polisanmälde. Det gör mig väldigt förbannad att det finns människor som sätter i system att förstöra andras liv. Det gör mig ännu mer angelägen att göra det här programmet. 

LÄS OCKSÅ: Helena af Sandeberg: "Jag väntar fortfarande på den rätte" 

... bostadsklipp 

– Vi hade inte haft vår åtta på Kungsholmen i dag om vi inte hade bokat en privat visning. Då fick vi reda på att säljaren ville köpa en sådan lägenhet som vi hade. På visningen kände jag bara: Wow! Det här är vår drömvåning. Högst i budgivningen låg en dryg snubbe som sagt till mäklaren: "Money is no issue." När vi la vårt sista bud, budade han över med en miljon. Men de som bodde här ville inte sälja till honom. De tyckte att vi var en fin familj. Det är inte alltid mest pengar som vinner.