I dag kan Paisley le som vilken annan bebis som helst. Men när hon föddes var situationen en helt annan.
1 av 3: I dag kan Paisley le som vilken annan bebis som helst. Men när hon föddes var situationen en helt annan. Foto: MADISON KIENOW / CATERS NEWS / BULLS
Hennes tunga var lika stor som en vuxens och Paisley kunde varken andas eller äta på egen hand.
2 av 3: Hennes tunga var lika stor som en vuxens och Paisley kunde varken andas eller äta på egen hand. Foto: MADISON KIENOW / CATERS NEWS / BULLS
Paisley lider av Beckwith-Wiedemanns syndrom som drabbar ett av 14 000 barn.
3 av 3: Paisley lider av Beckwith-Wiedemanns syndrom som drabbar ett av 14 000 barn. Foto: MADISON KIENOW / CATERS NEWS / BULLS

Föddes med vuxentunga - nu kan hon äntligen le

Lilla Paisley föddes med en sällsynt genetisk defekt. Hennes tunga var lika stor som en vuxens och spädbarnet höll på att kvävas.

Nu kan hon äntligen le efter en lyckad operation.

– Jag trodde knappt det var sant, säger mamma Madison.

Ett leende är inget man ska ta för givet.

När lilla Paisley Morrison-Johnson föddes hade hennes tunga växt till abnorma proportioner. Hon kunde varken andas eller äta och allra minst le.

– Tungan fyllde upp hela munnen, den var tjock och stack ut. Det såg ut som en vuxentunga i en bebismun, säger mamma Madison, 21, enligt Daily Mail.

LÄS OCKSÅ: Bebisens frilla som hela världen snackar om

"Största tunga de sett"

Paisley fick diagnosen Beckwith-Wiedemanns syndrom, ett sällsynt genetiskt tillstånd som inträffar vid en av 14 000 födslar.

– Läkarna sa att det var den största tunga de sett och att ju förr de opererade desto bättre, säger Madison.

Den första operationen slutade tyvärr med att tungan växte tillbaka till ursprunglig storlek. Operation två gick desto bättre. Paisley är i dag 16 månader gammal och försöker sig på sina första ord. Och hon ler som en liten solstråle - något som var omöjligt tidigare.

LÄS OCKSÅ: Familjen gjorde allt för att dölja sonens svans

Ökad risk för cancer

– Jag trodde knappt det var sant och chockades av hur vacker min lilla flicka var, säger Madison.

Paisley kan nu äta utan problem och familjen slipper alla stirrande blickar på stan.

Men det kommer krävas fler sjukhusbesök i framtiden. Barn som lider av Beckwith-Wiedemanns syndrom har även en förhöjd risk att drabbas av cancertumörer. Vid åtta års ålder sjunker den risken märkbart.

LÄS OCKSÅ: Ellie, 14, videobloggar om cancerkampen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!